Boloňské špagety II.
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte výbornou boloňskou omáčku na špagety? Zkuste ji připravit podle tohoto receptu, který je plný chutí. Skvělou chuť omáčce dodává jak celer s mrkví, tak bílé víno.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte výbornou boloňskou omáčku na špagety? Zkuste ji připravit podle tohoto receptu, který je plný chutí. Skvělou chuť omáčce dodává jak celer s mrkví, tak bílé víno.…
Hlávku zelí ponoříme do vroucí vody, tak na 3-4 minuty. Pak ji vyjmeme a opatrně sundáme tolik listů, kolik budeme na oběd potřebovat. Ty následně ještě tak na 2 minuty…
Uvařte si těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Použila jsem na 2 porce cca 180 g suchých špaget. Kolik sníte vy, to nechám na vás ;-) Na studenou…
Dáme vařit vodu na těstoviny, vodu pořádně osolíme a až začne vřít, tak dáme špagety vařit.Nakrájíme slaninu na drobné kostičky a vhodíme do rozpálené pánve.Ve vyšší…
V kastrůlku na oleji nebo sádle podusíme špenát, ochutíme ho česnekem, solí, přidáme minimálně dvě hrsti smažené cibulky, půl kelímku 12% smetany a hrst strouhánky. Na…
Do hodně osolené vody dáme vařit špagety.Mezitím do misky rozklepneme 2 vejce a přidáme ještě 2 žloutky navíc. Nastrouháme parmezán a přidáme trošičku soli a pepř. Tím…
Mazanec je jeden z tradičních symbolů Velikonoc a neměl by tedy na stole chybět. Pokud však nejste zrovna příznivci sladkého pečiva, připravte si podle tohoto receptu…
Pokud v kuchyni rádi používáte pesto, zkuste si vyrobit špenátové s parmazánem a arašídy. Ve spojení s bramborami a mozzarellou vznikne lahodné jídlo, na kterém si…
Z kysané smetany, majonézy, vejce a hladké mouky smícháme vidličkou v misce těstíčko, které se podobá hustému palačinkovému. Rozetřeme ho na pánev, pokapanou olejem.Na…
Nejdříve rozdrobíme droždí do misky, posypeme trochou cukru a zalijeme 150 ml vlažného mléka. Zlehka promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek, nejlépe, až se…
Zapečené provensálské brambory s cuketou podáváme jako lehké bezmasé jídlo. Provensálské koření je nejznámější francouzská bylinková směs s levandulí a spoustou dalších…
Zelené fazolky ve spojení se schwarzwaldskou šunkou a sušenými rajčaty chutnají skvěle, doplňte je těstovinami fettuccine a získáte za pár minut výborné jídlo, za které…
2/3 množství másla rozehřejeme a osmažíme na něm cibulku kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Smažíme, jakmile zesklovatí, osolíme, opepříme. Sundáme z plamene a necháme…
Cukety nastrouháme na tenké plátky - pomocí zeleninové škrabky nebo elektrického nářezáku. Dáme je do misky, zakapeme olivovým olejem, protřeseme a necháme 10 minut…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a na posledních pár minut (cca 2-3 minuty) přidáme brokolici. Syrovou povaříme tři minuty, máme-li pouze mraženou, nejprve ji…
Pečená zelenina tak dobrá, že vám ani maso nebude chybět. Toto výživné a zdravé jídlo, dochucené dobrým sýrem, můžete podávat samotné jako večeři, nebo rychlý oběd. Je…
Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupanou mrkev na kolečka. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby zelenina…
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.Když se víno odpaří přidáme…
Salát Caesar je známý a velmi oblíbený. My jsme jej použili jako komponent do osvěžujícího wrapu, který můžete připravit na večeři nebo třeba na letní piknik. Tortillu…
Grilovaný hermelín s polníčkovým salátem je dokonalou kombinací jemně rozpuštěného sýra a svěžího zeleninového doprovodu. Krémový hermelín se na grilu promění v…
Stejně jako při přípravě sladkých muffinů můžeme zapojit fantazii a improvizovat, totéž platí i pro muffiny naslano. Vyzkoušejte jednoduché těsto doplněné strouhaným…
Špenátovým koláčem s anglickou slaninou pohostíte rodinu i návštěvu. I zarytým odpůrcům špenátu tento koláč chutná právě díky kombinaci s uzeninou, vejci a sýrem.…
Klasické italské rizoto inspirovalo k mnoha různým variacím. Připravit ho můžeme i v troubě, což nám ušetří čas v kuchyni. Do upečeného rizota pak stačí vmíchat máslo,…
Těstoviny s pestem jsou klasikou italské kuchyně, která spojuje jemnou chuť čerstvé bazalky, kvalitního olivového oleje a parmazánu. Perfektní volba pro lehký oběd či…