Marinovaný zelený chřest sypaný parmezánem
Recept ještě nebyl hodnocenChřest omyjeme a odstraníme spodní část jeho stonku tak, že ho prohneme a on praskne a tím se sám oddělí.V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, odstavíme z plotýnky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chřest omyjeme a odstraníme spodní část jeho stonku tak, že ho prohneme a on praskne a tím se sám oddělí.V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, odstavíme z plotýnky a…
Dáme vařit špagety do osolené vody. Uvaříme je naskus. Mezitím v pánvi na másle orestujeme na proužky nakrájené prosciutto, sušená rajčata a šalvěj. Nakonec přidáme na…
Uvařené brambory prolisujeme na hladkou kaši, osolíme a promícháme s rozkvedlaným vejcem, smetanou, změklým máslem a trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Touto kaší…
Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru na hladkou omáčku a dle potřeby dochutíme hrubozrnnou solí.Před podáváním omáčku prohřejeme v hrnci a můžeme servírovat s…
Belugu dejte vařit do změknutí (tj. asi 20 minut). I quinou uvařte (cca 20 minut) Šalotku nakrájejte nadrobno. Hlívu nakrájejte na menší kousky. Cuketu nakrájejte na…
Dáme vařit vodu na těstoviny, vodu pořádně osolíme a až začne vřít, tak dáme špagety vařit.Nakrájíme slaninu na drobné kostičky a vhodíme do rozpálené pánve.Ve vyšší…
Nejprve uvaříme květák v osolené vodě. Cibuli a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Když je květák měkký, slijeme vodu a dáme stranou (budeme ji…
V kastrolu necháme na másle zesklovatět najemno nakrájenou cibulku, pak přidáme na kostky nakrájené očištěné brambory, pokrájený česnek a chvíli restujeme. Poté vše…
Opláchnuté lístky bršlice vložíme do misky, přidáme sůl, olivový olej, česnek, sýr, vlašské ořechy, slunečnicová semínka (semínka a ořechy můžete použít i jiné dle…
Fetu rozdrobíme, mozzarellu natrháme na malé kousky, parmezán nastrouháme. Oloupané omyté brambory nakrájíme na tenčí plátky.Formu důkladně vymažeme máslem, dno…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Papriku, feferonku a cibulku nakrájíme na kousky.Do opečené slaniny přidáme…
Hrachová kaše nemusí vždy připomínat školní jídelnu. Hrách povaříme s celerem, zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a ochutíme parmazánem. Kaši podáváme posypanou…
Uvařené oloupané studené brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Odváženou mouku smícháme se solí. Přidáme prolisované brambory, dva žloutky a na…
Nakrájenou anglickou slaninu osmahneme na oleji a přidáme na nudličky nakrájený salám. Podlijeme rajčatovým protlakem a trochou vody, přidáme rozetřený česnek, sůl, pepř…
V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme. Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné.…
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.Když se víno odpaří přidáme…
Nejprve zkaramelizujeme cibuli. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, dáme do silnostěnného rendlíku s rozpuštěným máslem, osolíme a necháme podusit cca 6-8 minut.…
Rukolu opláchneme a osušíme, sýr nastrouháme.Všechny suroviny vložíme do nádoby a krátce rozmixujeme do jemna. Olej přidáváme podle potřeby.Pesto uložíme do lednice, ve…
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…
Už jste přišli na chuť lilku? Pokud ještě ne, máte ideální příležitost. Chutná úprava s rajčaty, česnekem a zdravou pohankou je to pravé na zamilování se do lilku.…
Na oleji z konzervy osmažíme cibulku, přidáme prosciutto, tuňáka, česnek a rychle orestujeme. Pokud je potřeba, přidáme trošku olivového oleje. Osolíme, přidáme koření,…
Petrželku nakrájíme najemno. Rozehřejeme olej a česnek, cibuli, mrkev a celer na něm zvolna 5 minut za stálého míchání opékáme. Zvýšíme teplotu a vmícháme mleté maso. Za…
2/3 množství másla rozehřejeme a osmažíme na něm cibulku kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Smažíme, jakmile zesklovatí, osolíme, opepříme. Sundáme z plamene a necháme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 29. 4. 2024 09:32
Silvestrovský přípitek: Jak poznat pravé šampaňské a jak odehnat ranní bolehlav?
Retro okénko: Frankfurtská polévka je rychlá, zasytí, využijete do ní zbytky z lednice a vyjde vás na pouhých 40 Kč
10 nejlepších českých pomazánek: Jak na dokonalou česnekovou, pikantní ďábelskou nebo retro sardelovou