Vepřová líčka a pyré z vanilkového květáku
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová líčka patří mezi oblíbenou surovinu. Doměkka podušená ve vývaru a portském víně je budeme tentokrát podávat s velmi netradiční přílohou. Tou bude květákové pyré…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřová líčka patří mezi oblíbenou surovinu. Doměkka podušená ve vývaru a portském víně je budeme tentokrát podávat s velmi netradiční přílohou. Tou bude květákové pyré…
Rukola i ředkvičky jsou známé svoji štiplavou a osvěžující chutí. Jejich spojení tak vyžaduje další výraznou chuť, kterou tomuto salátu dodá ocet balsamico a citronová…
Tento salát z pampeliškových listů a uvařených vajec, který můžete doplnit o opečenou křupavou slaninku, si dozajista oblíbíte. Výbornou chuť pokrmu dodá česneková…
Vepřové kotlety jsou libové a šťavnaté maso. Ke kotletám připravte houbovou směs s medvědím česnekem a cherry rajčátky. Vydatný pokrm, který se perfektně hodí k…
Karbanátky jsou oblíbeným pokrmem v české kuchyni. Použijte na ně tentokrát netradičně maso z lososa. Toto jemné narůžovělé maso doplní pikantní medvědí česnek. Chutě se…
Lehká pomazánka pro všechny, kdo si rádi pochutnají na výrazných chutích. Kombinace jemného tvarohu, vařeného vejce a slané sardelové pasty vytváří lahodnou chuť, která…
Pokud nedáte dopustit na klasiku v podobě brambor na loupačku s tvarohem, určitě vyzkoušejte i jejich pečenou verzi. V kombinaci s jogurtovou a tvarohovou omáčkou,…
Červenobílé ředkvičky a zelená okurka k sobě tak hezky barevně ladí, že dostanete chuť tento salát ochutnat. Přidaná niva zajistí, aby vás salát i zasytil. Tuto základní…
Ryze zeleninové špagety můžete snadno připravit z mladé cukety. Podáváme je s blanšírovaným zeleným chřestem a holandskou omáčkou. Snadný a rychlý pokrm vás překvapí…
Dobře ochucený salát může být samostatným pokrmem nebo přílohou třeba ke grilovanému masu. Salát plný zeleniny, se sýrovými kuličkami a snadnou octovou zálivkou, je…
Pokud vám z přípravy chřestu zbyly spodní tužší části, určitě je nevyhazujte. Hodí se na přípravu dobré polévky. K chřestu přidejte ještě čerstvý hrášek a na závěr…
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem i vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a…
Vychutnejte si spojení chutí s chřestem ve smetanovo-sýrové omáčce, doplněným šunkou a bramborami. Tento pokrm nabízí křehkost chřestu, krémovou jemnost sýrové omáčky,…
Tento osvěžující dip s výraznou a jedinečnou chutí medvědího česneku připravíme velmi snadno z jogurtu a zakysané smetany. K dochucení kromě česneku použijeme jen sůl,…
Medvědí česnek je velmi aromatickou bylinou, která se v naší kuchyni uplatní zejména na začátku jara. Vyzkoušejte tuto pomazánku z listů česneku v kombinaci se sušenými…
Kombinace nahořklých lístků pampelišky, ředkviček a jablečného octa musíte vyzkoušet! Jen tak k nim získáte vřelý vztah. Stojí za to salát připravit. Chuť jeho surovin…
Zeleninové saláty nás provází v jídelníčku po celý rok. Ovšem během léta jsou jakousi stálicí mezi pokrmy teplých dnů. Smíchejte různé druhy zeleniny, doplňte je kousky…
Medvědí česnek láká svojí aromatickou vůní ke sběru a následnému zpracování v kuchyni. Vyzkoušejte z něj připravit skvělou majonézu podle Těhotnýho kuchaře. Hotová…
Pokud hledáte inspiraci na svačinovou pomazánku, vyzkoušejte jarní pomazánku z ricotty, cottage a čerstvého sýra, ochucenou štiplavým medvědím česnekem. Je lehká a…
Jistě netradiční kombinací je spojení chřestu a jahod. Avšak věřte, že se spolu skvěle doplňují, zvlášť, když je dochutíme ještě parmazánovou omáčkou ze smetany. Tento…
Krémové rizoto s chřestem a hráškem vás přenese do slunné Itálie, i když jste zrovna doma. Základem je pár kvalitních surovin, včetně bílého vína a parmazánu, které…
Slaným koláčům se nedostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. A to je škoda, protože jsou jednoduché, syté a především neskutečně dobré. Vyzkoušejte tuto variantu s…
Pod pojmem ragú nemusíte očekávat vždy jen masité pokrmy. Výborná varianta je i naše čistě zeleninová. Křehké hlavičky jarního chřestu v kombinaci s žampiony podušenými…
Skvělá krémová polévka z hrášku má jako základ orestovaný celer a vývar, díky čemuž je její chuť plná a bohatá. Množství česneku si můžete přizpůsobit podle vlastní…