Vepřové kotletky s kovářem a medvědem
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové kotlety jsou libové a šťavnaté maso. Ke kotletám připravte houbovou směs s medvědím česnekem a cherry rajčátky. Vydatný pokrm, který se perfektně hodí k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové kotlety jsou libové a šťavnaté maso. Ke kotletám připravte houbovou směs s medvědím česnekem a cherry rajčátky. Vydatný pokrm, který se perfektně hodí k…
Výrazná brynza, jemná čerstvá ricotta a tvaroh jsou základem pro skvělou pomazánku. K osvěžení chuti nám poslouží čerstvé bylinky, třeba aromaticky výrazný kopr a…
Touto chřestovou polévkou elegantně a jednoduše oslavíte jarní sezónu naplno. Jemná chuť chřestu se krásně snoubí s hedvábným vejcem, jehož tekutý žloutek dodá polévce…
Toto pohoštění vypadá krásně na pohled, dobře chutná a navíc ho připravíme velmi snadno. Stačí uvařit vejce natvrdo, žloutek se sýry, majonézou a máslem vyšlehat do pěny…
Červenobílé ředkvičky a zelená okurka k sobě tak hezky barevně ladí, že dostanete chuť tento salát ochutnat. Přidaná niva zajistí, aby vás salát i zasytil. Tuto základní…
Ryze zeleninové špagety můžete snadno připravit z mladé cukety. Podáváme je s blanšírovaným zeleným chřestem a holandskou omáčkou. Snadný a rychlý pokrm vás překvapí…
Pokud vám z přípravy chřestu zbyly spodní tužší části, určitě je nevyhazujte. Hodí se na přípravu dobré polévky. K chřestu přidejte ještě čerstvý hrášek a na závěr…
Chřest je nejlepší v období sklizně. Využijte tuto krátkou dobu a připravte ho na páře s holandskou omáčkou a pečenými plátky šunky. Jemný chřest s dobře ochucenou…
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem i vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a…
Vychutnejte si spojení chutí s chřestem ve smetanovo-sýrové omáčce, doplněným šunkou a bramborami. Tento pokrm nabízí křehkost chřestu, krémovou jemnost sýrové omáčky,…
Medvědí česnek je velmi aromatickou bylinou, která se v naší kuchyni uplatní zejména na začátku jara. Vyzkoušejte tuto pomazánku z listů česneku v kombinaci se sušenými…
Kombinace nahořklých lístků pampelišky, ředkviček a jablečného octa musíte vyzkoušet! Jen tak k nim získáte vřelý vztah. Stojí za to salát připravit. Chuť jeho surovin…
Zeleninové saláty nás provází v jídelníčku po celý rok. Ovšem během léta jsou jakousi stálicí mezi pokrmy teplých dnů. Smíchejte různé druhy zeleniny, doplňte je kousky…
Medvědí česnek láká svojí aromatickou vůní ke sběru a následnému zpracování v kuchyni. Vyzkoušejte z něj připravit skvělou majonézu podle Těhotnýho kuchaře. Hotová…
Pokud hledáte inspiraci na svačinovou pomazánku, vyzkoušejte jarní pomazánku z ricotty, cottage a čerstvého sýra, ochucenou štiplavým medvědím česnekem. Je lehká a…
Jistě netradiční kombinací je spojení chřestu a jahod. Avšak věřte, že se spolu skvěle doplňují, zvlášť, když je dochutíme ještě parmazánovou omáčkou ze smetany. Tento…
Dáme vařit vodu na spaření nakrájených kedluben. Přidáme cca 100 ml bílého vína, trochu cukru a soli.Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Když voda začne vařit,…
Krémové rizoto s chřestem a hráškem vás přenese do slunné Itálie, i když jste zrovna doma. Základem je pár kvalitních surovin, včetně bílého vína a parmazánu, které…
Slaným koláčům se nedostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. A to je škoda, protože jsou jednoduché, syté a především neskutečně dobré. Vyzkoušejte tuto variantu s…
Pod pojmem ragú nemusíte očekávat vždy jen masité pokrmy. Výborná varianta je i naše čistě zeleninová. Křehké hlavičky jarního chřestu v kombinaci s žampiony podušenými…
Rukolu si většinou představíme jako součást nejrůznějších salátů. Věděli jste ale, že se z ní dá vytvořit i velmi chutná polévka? Stačí ji jen doplnit o kořenovou…
S příchodem jara se těšíme na výbornou a čerstvou sezónní zeleninu, mezi kterou patří i chřest. V této polévce využijeme beze zbytku všechny jeho části. Polévka má…
Zdravá pampeliška má v kuchyni mnoho využití. Z listů pampelišky, chleba a vývaru můžeme připravit tuto dobrou polévku, která je díky smetaně krásně jemná. Podáváme ji…
Špargľu (chřest) obvaríme do chrumkava buď v troške vody alebo v pare. Potom ju nakrájame na menšie kúsky a necháme vychladnúť.Listy šalátu rozložíme na tanier a na ne…