Vepřová panenka se smetanovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenZ vepřové paneky ukrojíme 4 hrubší kolečka, dlaní je jen roztlačíme jakoby do stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme z masa…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z vepřové paneky ukrojíme 4 hrubší kolečka, dlaní je jen roztlačíme jakoby do stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme z masa…
Tortilly patří mezi velmi oblíbené moderní rychlovky, které nás často zachrání, když máme hlad, ale nemáme prostor na vaření. Rychle osmahnout maso, přihodit čerstvou…
Do pomalého hrnce vše jen vložíme a necháme ho pracovat. Maso je jemné, až se rozpadá, a díky koření je guláš opravdu pikantní a chuťově vynikající. Jako přílohu volíme…
Všechny ingredience se nakrájí, vloží do pekáče, přidá se sůl, pepř, koření na špíz, nebo dle chuti.Vše se promíchá, podlije vodou a dá se péct do trouby.
Vepřová panenka je fantastické maso, které doma běžně připravujeme jako steak. Tentokrát jsme pro vás vybrali trochu jinou úpravu - dušení. V kombinaci se špekem a…
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a po chvíli zaprášíme moukou. Opražíme za stálého míchání a zalijeme studeným vývarem.Přidáme nakrájenou zeleninu a…
Osvědčená česká klasika - výborná svíčková. I když jí v každé rodině připravují jinak, výsledkem je vždy výborná omáčka připravená podle chuti té které rodinky, doplněná…
Tato křidélka z fritézy představují zdravější alternativu klasických smažených křidélek. Díky kombinaci vybraného koření v marinádě získají křidélka bohatou chuť,…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší dílky. Česnek oloupeme. Pečeni osušíme a ze všech stran dobře osolíme a opepříme.V pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm zprudka…
Na rozpálené pánvi orestujeme na oleji kuřecí prsa, která jsme podélně rozřízli. Osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Po orestování maso přendáme do…
Chystáte romantickou večeři pro svou drahou polovičku? Šťavnatý kus masa je sázka na jistotu. Vděčná je vepřová panenka, tradičně servírovaná se zelenými fazolkami a…
Brambory omyjeme i se slupkou, osušíme, nakrájíme na malé kostičky a dáme na stranu.Připravíme vyšší plech, dáme do něj trochu sádla, do něj nakrájené brambůrky, osolíme…
Ham and eggs, neboli česky hemenex, je univerzální jídlo, které si můžete obměnit dle chuti nebo zásob v lednici. Ať už si ho připravíte jako vydatnou snídani nebo…
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. V dančím ragú se snoubí slaná a sladká chuť s…
Kdo by neměl rád šťavnaté a křehké kuřecí řízky v křupavé strouhance? Díky naložení masa v jogurtové marinádě toho dosáhneme snadno. Místo smažení použijeme zdravější…
Z kuřecích prsou nakrájíme malé řízečky. Řízečky namočíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny odpočívat. Před smažením je vytáhneme a pořádně obalíme ve strouhance.…
Rybí salát si nemusíte jen kupovat, můžete si ho udělat i sami doma. Naložení ryb si zjednodušíte tím, že si jako základní surovinu koupíte zavináče. Pak přidáte jen pár…
Lososa z obou stran osolíme a opepříme, stranu bez kůže posypeme tymiánem, kořením na ryby, sušeným česnekem a pokapeme citrónovou šťávou.Lososa vložíme na alobal, dáme…
Vepřová plec je jemné maso, které je snadné na přípravu a má mnoho variant, jak si na ní pochutnat. Vyzkoušejte tuto rychlou smetanovou omáčku s kořenovou zeleninou,…
Kdo by nemiloval polévky? Pokrm, který zasytí i zahřeje, a často je označován jako lék. Kedlubnová polévka se zeleninou a voňavým kořením je skvělá k víkendovému obědu…
Sýrová omáčka a špenát, to je nesmrtelná a velmi oblíbená kombinace, kterou si s chutí dopřáváme třeba s gnocchi nebo těstovinami. Na její přípravě není nic složitého a…
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…