Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
Recept ještě nebyl hodnocenKřupavé karbanátky z cukety voní česnekem a cibulkou a uvnitř překvapí nastrouhaný tvrdý sýr. Skvělé jsou servírované horké s bramborovou kaší, ale můžeme je také…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křupavé karbanátky z cukety voní česnekem a cibulkou a uvnitř překvapí nastrouhaný tvrdý sýr. Skvělé jsou servírované horké s bramborovou kaší, ale můžeme je také…
Vepřová panenka je fantastické maso, které doma běžně připravujeme jako steak. Tentokrát jsme pro vás vybrali trochu jinou úpravu - dušení. V kombinaci se špekem a…
Osvědčená česká klasika - výborná svíčková. I když jí v každé rodině připravují jinak, výsledkem je vždy výborná omáčka připravená podle chuti té které rodinky, doplněná…
Grundle propláchneme a osušíme, mírně osolíme, mouku smícháme se solí a pepřem.Rybičky postupně v mouce obalujeme. Rozehřejeme olivový olej a osmažíme dozlatova. To trvá…
Tortilly patří mezi velmi oblíbené moderní rychlovky, které nás často zachrání, když máme hlad, ale nemáme prostor na vaření. Rychle osmahnout maso, přihodit čerstvou…
Do misky nastrouháme na jemno krabí tyčinky, cibuli nakrájíme na malé kostičky a přidáme k tyčinkám.Přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a dochutíme solí, jak…
Blesková úprava kuřecího masa, kterou zvládne i naprostý začátečník. V mžiku máte na stole chutný oběd nebo večeři. Hořčice dodá jídlu pikantní chuť, kterou můžete…
Kapra máme spojeného především jen s Vánocemi, a to je velká škoda. Sladkovodní ryby jsou považovány za nejzdravější masné pokrmy, protože jsou lehce stravitelné.…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme špetku zázvoru a posypeme sušeným tymiánem.Olej rozehřejeme a orestujeme nakrájenou cibuli se špekem dosklovita. Vložíme maso…
Zatímco u víkendového oběda si rádi pochutnáte a máte většinou čas připravit složitější recept, v týdnu člověk hledá inspiraci v receptech, které jsou co nejrychlejší.…
Krkovička je výborná na minutkové úpravy. Mírně prorostlé maso je dokonale křehké a nemá sklony k vysušení, jako třeba kotleta. Základem je vychucená marináda, ve které…
V horkých letních dnech častěji saháme po rychlých a osvědčených receptech. Připravte si s námi lososa se smetanovou omáčkou a cuketou podle ČSN. Jemné rybí maso…
Uvařené brambory zbavíme slupky, pokrájíme na kostičky a vložíme do velké mísy. Přidáme pokrájenou šunku, nastrouhanou Goudu, petrželku a lístky tymiánu.V jiné misce…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji v hrnci na sádle/oleji do zlatohněda. Čím více bude cibule hnědá, tím více bude guláš tmavší. Ale musí se dát pozor,…
Jednoduchý a rychlý recept na netradiční slaný koláč. Skvělá náplň ze sýru, smetany s chutí muškátového květu. Můžeme přidat dle naší chuti i uzeninu, cibuli, nebo…
Na jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem…
"Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíme jej z hovězího zadního masa, které nakrájíme na nudličky a společně s cibulí, rajským protlakem a kořením, restujeme…
Vinným listům odstraníme stopky a postupně je vkládáme do vroucí osolené vody. Když změní barvu na hnědozelenou, což trvá tak půl minutky, listy vyjmeme a necháme na…
S příchodem léta začíná grilovací sezóna a kuřecí maso v marinádě k ní bezpochyby patří. Kombinace jogurtu a příjemně aromatického koření dodá masu zajímavou chuť a…
Tento výborný naložený bůček připravíte velmi snadno. Stačí bůček uvařit, potřít ho marinádou z česneku, koření a omáček, poté ho zabalit do alobalu a vyčkat, až se v…
Tento výborný naložený bůček připravíte velmi snadno. Stačí bůček uvařit, potřít ho marinádou z česneku, koření a omáček, poté ho zabalit do alobalu a vyčkat, až se v…
Snadný recept na sterilované kyselé okurky, u kterého není potřeba vařit lák. Lák stačí smíchat a zalít s ním připravené okurky. Rychlé a efektivní zpracování letní…
Zeleninu včetně brambor a cibule oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. V hlubokém kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, přisypeme maizenu a vytvoříme…
Bramboráky symbolizují tradiční českou kuchyni, která umí z několika základních surovin vykouzlit lahodné jídlo za pár korun. Pokud ale k bramborám přidáte i kysané zelí…