Barevná, zdravá a rychlá polévka
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. Na másle rozpustíme droždí, necháme zpěnit, přidáme sušený zázvor, zamícháme a přisypeme nastrouhanou zeleninu a chvíli vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. Na másle rozpustíme droždí, necháme zpěnit, přidáme sušený zázvor, zamícháme a přisypeme nastrouhanou zeleninu a chvíli vše…
Salám nakrájíme na drobné kostičky, vejce nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na jemno. Vše dáme do misky, přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme.…
Hovězí falešnou svíčkovou převážeme, tak aby zůstal zachován i po udušení její kulatý tvar. Maso bohatě osolíme, prošpikujeme uzenou slaninou a potřeme vrstvou husté…
Bůček zbavíme kůže nakrájíme na plátky (lépe koupit vyšší, abychom měli větší plátky), naklepeme do široka a plníme směsí.Směs: uzenou plec nakrájíme na kostičky nebo…
Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky (cca 4 cm), které klouby ruky mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme. Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka…
Uzený špek nakrájíme na menší kostičky, opatrně a zlehka vyškvaříme a škvarečky uzeného špeku vyndáme.Do tuku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, lehce…
Nejprve orestujeme na oleji nebo na sádle drobně nakrájenou cibuli.K ní přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme a opepříme.Salám a okurky nakrájíme na kostičky,…
Šťavnatá hovězí roštěná na okurkách a hořčici s uzenou slaninou a uvařenou tarhoňou je sytým jídlem, které zahřeje nejen za chladných dní. Příjemná nakyslost okurek se…
1 oloupanou cibuli spolu s propláchnutými a 3x spařenými jáhlami opečeme na trošce oleje, až cibule zesklovatí.Zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni 30 minut, na…
Na pánev dáme olej a kmín, zahřejeme. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. K tomu přidáme na proužky nakrájený česnek. Když česnek začne vonět,…
Smažený kuřecí řízek v trojobalu je oblíbená česká klasika. Můžete si ho vzít s sebou na výlet, nebo si ho dát k nedělnímu obědu. Pochutnejte si na něm s jemnou…
Hermelín, vejce a salám jemně nastrouháme nebo nasekáme.Vmícháme hořčici, majolku a jogurt, osolíme, opepříme.Necháme vychladit a mažeme na rohlíky nebo veku.
Poctivá slepičí polévka z pomalého hrnce přijde k chuti v chladných dnech. Dlouhé vaření dodá vývaru sílu i bohatou chuť. Talíř této horké polévky pomůže v boji proti…
Celerová omáčka se zajímavou vůní pomerančů, celeru a masitého vývaru. Netradiční kombinace chutí, která působí lehce exoticky, přesto však převládá zemitá chuť celeru,…
Krásně rozpadající se hovězí maso, dušené na pečeném česneku a iberijském špeku, se perfektně hodí k nedělnímu obědu. Maso, připravené v tlakovém hrnci, neztratí nic ze…
V kastrolu rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli. Osmahneme dozlatova a poprášíme paprikou.Po chvilce přidáme od blan očištěné a na…
O tom, jestli se šípkovou nebo se zelím, se nemusíme hádat. Jistě vás v tomto receptu osloví křehké a jemné kančí maso v lahodné šípkové omáčce s knedlíky dle vlastní…
Rozpálíme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a po chvilce feferonku nakrájenou nadrobno. Promícháme.Krevety osolíme a opepříme. Přidáme do pánve s česnekem a…
Ze hřbetů vyloupneme válečky masa a osolíme. V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sádlo, orestujeme a vložíme 4 válečky…
Celou plec naložíme do zeleninové zálivky a necháme v chladu 3-4 dny uležet, doporučuji maso každý den otáčet, aby se dokonale uleželo, zvláčnělo a změklo.Jakmile jsme…
Mleté maso, vejce, strouhanku, sůl a pepř promícháme a vytvoříme kuličky.Cibuli osmahneme dozlatova a promícháme s rajčaty.Zalijeme vývarem a přidáme vařit kuličky, nové…
Křidélka očistíme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokrájíme je v kloubu na jednotlivé dílky (lépe se to pak okrajuje a okusuje), špičky křidélek můžeme přidat do…