Holandské řízky - odlehčené
Recept ještě nebyl hodnocenBůček umeleme a smícháme s mlékem a dáme na dvě hodinky do lednice. Poté přidáme strouhaný sýr a jemně nastrouhané brambory. Směs propracujeme a dochutíme.Tvoříme ploché…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bůček umeleme a smícháme s mlékem a dáme na dvě hodinky do lednice. Poté přidáme strouhaný sýr a jemně nastrouhané brambory. Směs propracujeme a dochutíme.Tvoříme ploché…
Housky nakrájíme na kostky a opražíme v troubě.Žloutky prošleháme s mlékem a opražené pečivo zalijeme. Přidáme mouku, nasekanou petrželku, sůl, nastrouhaný muškátový…
Nevěříte, že se dají křupavé řízky připravit i bez smažení? My vás přesvědčíme o opaku. K dokonalé křupavosti budete potřebovat speciální obalovací směs a funkci…
Kuřecí maso je nejčastěji servírované maso, proto jistě oceníte tip na jakoukoliv obměnu. Vyzkoušejte náš recept na kuřecí rošťáky. Díky pivní marinádě se bude maso…
Při vaření se rychle nashromáždí spousta odřezků. Pokud nemáte v úmyslu přidat je hned do vývaru, domácí bujón je skvělou možností, jak podpořit chuť jídla a…
Dršťkový guláš je tradiční české jídlo, které si získalo oblibu svou sytostí a výraznou chutí. Tento klasický pokrm je připravován z hovězích drštěk, které jsou pomalu…
Jemná omáčka krásně vonící po žampionech a měkoučké dietní maso dušené spolu s divokým kořením se stanou zlatým hřebem nedělního oběda. Nejlépe bude chutnat s různě…
Uzená žebra jsou pochoutkou. Připravit z nich můžeme také lahodnou omáčku. Po uvaření žeber v tlakovém hrnci použijeme vývar do základu smetanové omáčky, do které…
Špagety s masovými kuličkami chutnají po rajčatech a bylinkách. Masové kuličky řádně opečte, aby se zvýraznila jejich chuť a hotové jídlo bohatě zasypte strouhaným sýrem…
S pomalým hrncem vykouzlíte v kuchyni řadu lahodných pokrmů, a to s minimálním úsilím. Jídlo si zachovává všechny živiny i přirozenou chuť. Kližka z pomalého hrnce je…
Uzená žebra dáme uvařit do osolené vody s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka (můžeme přidat cibuli s první hnědou slupkou). Potom vývar scedíme a maso…
Očištěné a omyté kuře vymažeme uvnitř i vně utřeným česnekem se špetkou soli (já jsem nesolila). Syrečky a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky (dva plátky anglické…
Cibuli nakrájíme na půl kolečka, česnek na plátky a dáme do misky. Přidáme trochu oleje, chilli koření, pepř a vegetu a promícháme.Kolečka tvarůžků překrojíme na…
Na talíř rozprostřeme mozzarelu, rajčata a bazalku.Osolíme, opepříme a zakápneme balzamicem a olivovým olejem. Rychlé, chutné.
Mleté maso postříkáme vodou(je pak jemnější), osolíme a smícháme, dál přidáme koření-oregano,bazalku,tymián,pepř,jalovec a 2 vejce. Smícháme pěkně rukou a dáme tolik…
Mleté maso smícháme s mlékem a vejcem, vmícháme ovesné vločky a česnek, podle chuti osolíme. Necháme 20min. odpočinout v chladnu. Plátky kýty naklepeme, osolíme a…
Na pánvi s trochou oleje osmažíme cibuli, přidáme rýži s mletým masem, sůl, pepř, asi 5-7 minut osmahneme.Sundáme a zamícháme vejce, ochutíme pepřem, solí. Směs klademe…
Větší papriku rozkrojíme podél a vybereme jádřinec. Dvě vzniklé poloviny naplníme směsí na drobné kostičky nakrájeného masa, stejně tak uzeného masa, na hrubo…
Maso nakrájíme na kostky, papriky a cibuli na proužky a česnek na drobno. V pekáčku vhodného do trouby zpěníme na sádle cibuli s kmínem a po chvíli přidáme česnek…
Kuřecí prsíčko rozkrojíme, aby nám vznikl větší plát. Osolíme a opepříme jen z vnější strany, Niva a lovecký salám jsou dostatečně slané. Nivu nastrouháme a salám…
Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme nahrubo, přidáme nasekanou jarní cibulku, vejce, kurkumu, nastrouhanou parenicu, pokrájenou slaninu, sůl, pepř a nasekanou…
Očištěná kuřecí prsa nakrojíme a uděláme plátky, které lehce naklepeme přes fólii. Plátky osolíme, opepříme a poklademe šunkou, salámem (může být i jiný kořeněný) a…
Očištěné a omyté kalamáry naporcujeme tak, že oddělíme hlavu (současně vyndáme vnitřní kost), chapadla a přísavky, aby zůstalo jen tělo. Prodávají se už i očištěné a…
Květákové růžičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě nebo v páře (ty pak dosolíme po vytažení z páry) a necháme zchladit.Mleté maso zpracujeme s ostatními ingrediencemi…