Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1 vepřová panenka
sůl
pepř
olej
2 lžičky dijonské hořčice
120 ml smetana 33-40%
kousek studeného másla
Kuskus :
hrnek kuskusu
sůl
pepř
1,5 hrnku vařící vody nebo vývaru
1 lžička másla
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Panenku odblaníme, osolíme a opepříme. Opečeme na rozehřátém oleji. Během pečení ji obracíme a opékáme ze všech stran asi 20 minut. Pak maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Výpek vysmahneme, trošku podlijeme vodou, přidáme hořčici a smetanu, rozmícháme a zredukujeme. Přidáme studené máslo a za stálého míchání necháme rozpustit.

  2. Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme horkým vývarem nebo vodou a přidáme máslo. Promícháme a přikryjeme talířem. Tekutinu necháme vsáknout, trvá to jen pár minut a kuskus je hotový.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo