Mečoun v pomerančové zálivce
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme šťávu z jednoho pomeranče, pár kapek limetky, sůl, pepř. Mečouna do této marinády vložíme a marinujeme po obou stranách aspoň 1 hodinu.Ve wok nebo jiné podobné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme šťávu z jednoho pomeranče, pár kapek limetky, sůl, pepř. Mečouna do této marinády vložíme a marinujeme po obou stranách aspoň 1 hodinu.Ve wok nebo jiné podobné…
Nejprve si na širší plátky nakrájéme kotletu, každý plátek pak prokrojíme na kapsu, naklepeme. Z trošky oleje, koření si uděláme směs, kterou pak potřeme vnitřek kapsy,…
Uhorky umyjeme, prekrájame pozdĺžne, potom priečne (z jednej máme 8 menších kúskov, úplne malé len po dĺžke).Dáme do misy, pridáme ostatné suroviny, premiešame,…
Nejprve si na širší plátky nakrájéme kotletu, každý plátek pak prokrojíme na kapsu, naklepeme. Z trošky oleje, koření si uděláme směs, kterou pak potřeme vnitřek kapsy,…
Plody moře orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, rozsekaná rajčata, bambusové výhonky a podlijeme portským vínem.Podusíme, zakapeme citronem a přidáme kečup…
Řízky omyjeme, potřeme hořčicí, osolíme, popepříme, hustě poadžikujeme, položíme plátek sýra a přiměřený klínek klobásy, srolujeme, zabalíme do anlické, sešijeme párátky…
Na vetsi panvi ohrejeme olej pri stredni teplote, pridame cibuli a dusime ji asi 5 minut, dokud nezmekne. Potom pridame zampiony a asi 3 minuty nechame dusit, casto…
Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme alespoň půl hodiny uležet. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno a kořenovou zeleninu nastrouháme…
Maso promícháme s kořením a zakysanou smetanou a vytvoříme 2 koule, každá asi 150g.Na trochu navlhčeném prkýnku do nich vtlačíme plechovku piva, nebo nějakou podobnou…
Okraje roštěnek na několika místech nařízneme, aby se maso nekroutilo, naklepeme, osolíme a opepříme. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme mletou papriku a…
Kuřecí prsa nakrájíme naplocho na plátky - seřízneme asi 1 cm tenkou vrchní vrstvu a pokračujeme stejným způsobem až dolů.Prsa proložíme plátky bresaoly a omytých a…
2x pomleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, česnekem a zbylými surovinami.Tatarák dochutíme a necháme uležet v lednici minimálně tři hodiny.Na sádle usmažíme…
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na pásky. Přidáme koření gyros, sůl a pepř. Na pánev dáme 2 lžíce olivového oleje, přidáme maso a restujeme. Zalijeme šťávou z…
Několik hub si odložíme stranou a zbytek nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpustíme máslo, vhodíme na něj cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme nakrájené…
Několik hub si odložíme stranou a zbytek nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpustíme máslo, vhodíme na něj cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme nakrájené…
Kure naporcujeme na co nejmensi dily, pak osolime, okorenime, zasypeme cibuli na kolecka nebo na kosticky, dame anglickou slaninu na kosticky, pak dame zeli i se stavou…
V hrnci na 25 g másla osmažte cibuli, stroužek česneku.Přidejte červenou papriku bez jádřince, kukuřici a hrášek.Zalijte zeleninovým vývarem ve kterém jsme rozkvedlali 2…
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme.Osolíme, opepříme a přidáme všechno koření.Vše smícháme a přilijeme trochu oleje.Maso necháme 30 minut naložené v lednici.Mezitím…
1 oloupanou cibuli spolu s propláchnutými a 3x spařenými jáhlami opečeme na trošce oleje, až cibule zesklovatí.Zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni 30 minut, na…
V hrnci na troše olivového oleje zpěňte cibuli a stroužky česneku nasekané najemno.Přidejte krájená loupaná rajčata (i z plechovky), zeleninový vývar, bobkový list a…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme bramborákové těsto a na troše oleje osmažíme 4 tenké bramboráky. Jednu stranu smažíme dozlatova, druhou o něco méně ( bramboráky…
Prsa předem namarinujeme v oleji, citronové šťávě a rozdrceném česneku. Následně orestujeme do zlatova.Kuskus s rozinkami zalijeme 2x větším množstvím kuřecího vývaru -…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme bramborákové těsto a na troše oleje osmažíme 4 tenké bramboráky. Jednu stranu smažíme dozlatova, druhou o něco méně ( bramboráky…
Droždie a soľ zvlášť rozpustíme v pol pohári vlažnej vody. Múku preosejeme do misy, pridáme droždie, zvyšnú vodu, slanú vodu a olej. Masu vylejeme na pracovnú dosku,…