Cizrnové šišky se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenNamočíme cizrnu na noc, pak ji slijeme a dáme přibližně vařit do hrnce s vodou na 1 hodinu. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Na struhadle na hrubo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Namočíme cizrnu na noc, pak ji slijeme a dáme přibližně vařit do hrnce s vodou na 1 hodinu. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Na struhadle na hrubo…
Namočíme cizrnu na noc, pak ji slijeme a dáme přibližně vařit do hrnce s vodou na 1 hodinu. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Na struhadle na hrubo…
Pesto: všechny ingredience vložíme do ručního mixéru nebo kamenného hmoždíře a rozmixujeme do hladké hmoty.Žampionový krém: Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, žampiony,…
Mäso nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme.Cibuľu nakrájame nadrobno a smažíme 2 min na oleji. Pridáme nachystané mäso, nakrájané na plátky (asi 1,5-2 cm hrubé). Mäso…
Kyslú kapustu vyžmýkame a najemno nakrájame.Pridáme strúhaný syr, jogurt, majoránku, majonézu, korenie a soľ. Dobre premiešame. Necháme v chlade odstáť.
Kuřecí prsní řízky si nejlépe den předem podélně rozpůlíme, naklepeme a naložíme do marinády.Formu na srnčí hřbet vymažeme lehce sádlem a poklademe plátky anglické…
Vepřové jazyky uvaříme společně s kouskem mrkve, cibule, celeru a koření, jak jsme zvyklí při vaření obyčejného vývaru z masa, či kostí (skeletu). Ochladíme ve studené…
Z mletého masa uděláme placičku a doprostřed dáme kus nastrouhaného sýra, zabalíme do koule a rozplácneme rukou na karbanátek. Smažíme na rozpáleném oleji.
Cibuli si nakrájíme nadrobno, kuřecí prsa na kostky a mrkev na kolečka. Na olivovém oleji usmažíme cibuli dozlatova a přidáme kuřecí a mrkev. Okořeníme kari, podravkou,…
Nakrájíme omyté brambory na plátky nebo na měsíčky a klademe do olivovým olejem vymazané formy. Pečeme v troubě na horkovzduch při 160 stupních. Asi po 30 minutách …
Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky a orestujeme 5 minut na pánvi, na malém množství oleje.Přidáme zeleninu, promícháme s kořením a dusíme cca 20 minut do rozdušení…
1) Cizrnu rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. (ale ne zcela do hladka, v pomazánce by měly být menší i větší kousky cizrny) 2) Přidáme avokádo, které také rozmačkáme…
Čočku propláchneme vodou a namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody.V této vodě pak čočku vaříme doměkka. Po dovaření slijeme přebytečnou vodu, tu nevyléváme. Nyní…
Rajská omáčka je základní kámen dobrých omáček pro mnohou začínající kuchařku. Přidejte domácí kynuté knedlíky a budete za vycházející kulinářskou hvězdu pro vaše…
Jídlo, které se hodí jako rychlá večeře nebo oběd. Těstoviny s restovaným kysaným zelím, kouskem slaniny a šunkou jsou do půl hodiny hotové. Dozdobte je nasekanými…
Kostky masa osmažíme na pánvi s trochou oleje, osolíme, opepříme, přidáme krájenou zeleninu a ještě chvilku restujeme.Tarhoňu na oleji osmahneme v hrnci do světle hněda,…
Na lžíci olivového oleje opečeme kousky anglické slaniny a proužky cibule. Přidáme čtvrtky očištěných žampionů a opečeme je za stálého míchání do zlatova. Ztlumíme…
Kýtu si naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat přes noc. Na druhý den si ji nakrájíme na proužky široké cca 3 cm, na každý proužek…
Špekáčky nakrájej půlkolečka. Na ohni nahřej suchou pánev (dej nakrájené špekáčky a za častého míchání opékej dozlatova. Přidej na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli,…
Bravčové rezne naklepeme. Z vajíčok a ostatných surovín spravíme marinádu a na 24 hodín rezne naložíme do marinády. Vložíme do chladničky. Mäso na oleji vysmažíme.
Nejdříve si připravíme zeleninovou směs. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli k ní přidáme pórek. Když je cibulka hotová (zesklovatí a začne mírně…
Uděláme si dobrou sekanou, vajíčka uvaříme na tvrdo, oloupeme a obalíme v sekané. Z každé strany pomalu smažíme na oleji. Po usmažení překrojíme a podáváme s…
Tuňáka a kukuřici scedíme a necháme okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a na oleji osmažíme dozlatova. Necháme vychladnout. Nať jarní cibulky nakrájíme na…
Vejce vyšleháme se solí a pepřem dle chuti. Připravujeme vždy tolik vajec, kolik máme krajíců chleba. Na klasickou pánev v hlubokém talíři vyšleháme dvě vejce, ve…