Ražniči z vepřového a drůbežího masa se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenNa přípravu této lahůdky stačí rozpálit gril nebo zapnout troubu s grilem a mít v lednici naložené připravené maso. Otázka dokončení je pak půl hodinka čekání na správné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na přípravu této lahůdky stačí rozpálit gril nebo zapnout troubu s grilem a mít v lednici naložené připravené maso. Otázka dokončení je pak půl hodinka čekání na správné…
Hledáte inspiraci na nedělní oběd? Vyzkoušejte tyto řízky připravované na přírodní způsob v hořčičné omáčce. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo brambor.
Hledáte inspiraci na nedělní oběd? Vyzkoušejte tyto řízky připravované na přírodní způsob v hořčičné omáčce. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo brambor.
Občas je potřeba zužitkovat suroviny z lednice. Salám a sýr osmažený v podobě karbanátků může schovat přebytky a zároveň zajistit skromné ale syté jídlo. Pokud zvolíme…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, na něj dáme plátky anglické slaniny, podušené kyselé zelí, klobásu a smotáme do závitků.Uděláme si cibulový základ a…
Rajská omáčka je základní kámen dobrých omáček pro mnohou začínající kuchařku. Přidejte domácí kynuté knedlíky a budete za vycházející kulinářskou hvězdu pro vaše…
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami jsou bohaté na chuť a dokonalým spojením vepřového masa, aromatických bylinek a šťavnaté slaniny. Tento recept nabízí skvělou…
Skvělý čočkový salát s fialovou cibulí a vejci musíte vyzkoušet. Je zjemněný zakysanou smetanou a plný bílkovin. Nechte ho alespoň pár hodin odležet v lednici, aby se…
Typickou gulášovou polévku známe jako masovou, tato je bez masa a navíc z dýně. Chuť je díky koření opravdu gulášová, polévka krásně zasytí a jistě bude chutnat celé…
Kuřecí prso prořízneme podélně ale nedořízneme konec, rozevřeme a proklepeme jemně rukou aby se udělal velký plátek.Osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, přidáme okurku,…
Pokud milujete plísňové sýry, pak vyzkoušejte připravit tuto pomazánku z nivy a měkkého salámu. Pomazánka bude skvělá s čerstvým pečivem, ale můžete ji využít i jako…
Cibule oloupeme a nasekáme na jemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky (nebo půlměsíčky, pokud jsou brambory malé). Párky rozkrájíme na kolečka (půl kolečka).Na…
Cannelloni jsou velké duté těstoviny ideální k plnění nejrůznějšími náplněmi. V tomto receptu je naplníme mletým masem a zapečeme v rajčatové omáčce zjemněné smetanou.…
Cuketové matjesy jsou lehce pikantní pochoutka, která zaujme i ty, kdo jejich rybí verzi příliš nemusí. Stačí pár surovin a trochu trpělivosti, aby se chutě dobře…
Plát bůčku osolíme a opepříme z obou stran a rozložíme na prkénku.Na másle uděláme vaječinu.Maso potřeme hořčicí (nemusíte jí šetřit).Na maso rozložíme vaječinu a…
Na oleji zpěníme cibulku, na ni dáme orestovat maso - syrové, nebo "ze včerejška", opečeme, zasypeme červenou paprikou, osolíme, opepříme. Když máme syrové maso, dusíme…
Žampiony rozmixujeme a dáme na rozpálenou pánev s máslem orestovat, osolíme a opepříme. Na druhé pánvi necháme zatáhnout panenku, osolíme a opepříme. Na pomoc si vezmeme…
Brambory nastrouhat na hrubém struhadle, přebytečnou vodu slít, přidat na kostky pokrájené uzené maso (já použila šunkový kabanos), ostatní suroviny a dobře promíchat.…
Bůček zbavíme kůže nakrájíme na plátky (lépe koupit vyšší, abychom měli větší plátky), naklepeme do široka a plníme směsí.Směs: uzenou plec nakrájíme na kostičky nebo…
Oloupané brambory nakrájíme po délce na osminky. Dáme do studené vody na 30 minut a osušíme.Vejce rozšleháme se solí, kořením a pepřem. Strouhanku smícháme s paprikou,…
Hovězí maso dáme do hrnce, nalijeme na něj vařící vodu a vaříme do poloměkka.Zatím uděláme základ: do jiného hrnce nalijeme olej, přidáme nakrájenou anglickou slaninou…
Toustový chléb natrháme na kousky a namočíme do mléka, pak vymačkáme, přidáme k masu, osolíme, okořeníme, přidáme mouku a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme…
Připravíme si kastrol, který může přijít do trouby. Do něho dáme nakrájené okořeněné maso a nakrájenou cibuli na kostičky. Zalijeme 2 hrnky vývaru, přikryjeme pokličkou…
V míse do pěny vyšleháme vejce spolu se solí, cukrem a pepřem. Pak zašleháme vodu. Pomalu přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a stále na malé obrátky šleháme.…