Jupka

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 60 min 4 porce Bezmasá jídla 4 názory

Suroviny

Těsto:
1 kg polohrubé mouky
vody podle potřeby (asi 500 ml)
2 lžičky soli
Skopová nádivka:
300 g vařeného mletého skopového masa
2 nařezané cibule opražené na 1 lžíci másla
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z múky, soli a vody urobíme cesto. Vody dáme toľko, aby sme mohli vypracovať cesto trocha mäkšie ako na rezance.

  2. Z cesta si urobíme malé tenké placky (priemer asi 10 cm).

  3. Prvú placku opečieme na panvici po oboch stranách. Druhú opečieme po jednej strane, otočíme ju, na opečenú stranu položíme plnku, zakryjeme prvou opečenou plackou, dáme opäť plnku, na ňu surovú placku a všetky placky naraz obrátime, takže surová je naspodu a navrchu je opečená.

  4. Dáme plnku, položíme surovú placku a znovu všetky obrátime. Takto pokračujeme ďalej. Správna jupka má mať 12-14 vrstiev. Hotovú jupku pomastíme maslom. Podávame s čajom.

Poznámka

Jupka je uzbecký piroh s mäsom. Smaženie jupky je veľmi zaujímavé a neobvyklé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Alternativy k tomuto receptu

    Zobrazit další alternativy

    Ohodnoťte recept: Jupka

    • spagetka spagetka

      Tak to mi taky uniklo, beraní maso jsem jedla jen jednou v nějakém pilafu a bylo dobré. Ukládám.:-p:-p:yes::yes:

      Odpovědět

    • JanaDorazinova JanaDorazinova

      Taky jsem moc ráda náhodným receptům!! Ejhle, co na mne vyjuklo!!:-)

      Odpovědět

    • tejaja tejaja(autorka receptu)

      Nadka, rozumieš dobre, otáča sa celá vrstvaplaciek. Tie sa prepečú, treba ich robiť tenké a sú iba z múky a vody, ako posúchy, takže sa prepečú. Baranie mäso nie vždy dostať kúpiť, ale keď je, tak je to fakt dobré. Raz som robila aj s bravčovým, nebolo to zlé, ale nemalo to tú správnu chuť.

      Odpovědět

    • Nadja Nadja

      :-p Zajímavý receptík - ještě že jsou ty náhodné recepty. Chtěla bych to zkusit.
      :-? Terezko, jestli tomu dobře rozumím, tak z obou stran jsou opečené pouze první dvě placky, které v konečné fázi budou někde uprostřed. Z dalších placek je vždy jedna strana syrová - propeče se dobře, když se neobrací?
      :yes:+2.:yes:

      Odpovědět

    TIP dne na email

    Tématické fráze: kroupový pilaf neobvyklé dorty kroupové placky uzbecké placky králičí kroupový pilaf uzbecká recepty kroupový pilaf recept uzbecké recepty uzbecký recept kroupový pilaf skopový cesto z muky a vody uzbecký pilaf recepty kroupove placky uzbecka kucharka jubka placky z muky a vody slané sýrové uzbecké placky kroupovy pilaf recepty posúchy finocchiona

    Zapomněl/a jsem heslo