Vývar z hovězích žeber se srdíčky a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí žebra a srdíčka propereme, dáme je vařit do 2 litrů vody spolu s cibulemi, novým kořením, bobkovými listy, 2 lžičkami soli. Vaříme dlouho, alespoň 3 hodiny. Vývar…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí žebra a srdíčka propereme, dáme je vařit do 2 litrů vody spolu s cibulemi, novým kořením, bobkovými listy, 2 lžičkami soli. Vaříme dlouho, alespoň 3 hodiny. Vývar…
Na rozpálenou wok pánev dáme olej a na něm prudce opečeme osolená, opepřená kuřecí prsa. Opečená prsa dáme do alobalu, přendáme do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby na…
Uzené maso si uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme tak na 1 cm vysoké řízky, v misce si rozšleháme vejce s česnekem, citronovou šťávou, vodkou, zázvorem,…
Oloupané brambory pokrájíme na kostky a vložíme do vody, přivedeme k varu (nové brambory vkládáme až do vařící vody). Pak osolíme a přidáme k nim očištěný celer…
Oloupanou bramboru nastrouháme na hrubo, cibuli nakrájíme na jemno. Přidáme vejce, sýr, koření a zbytek surovin.Těsto by mělo být podobné bramborákům. Rozehřejeme olej a…
Brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme vychladnout. Nakrájíme je na kousky a přidáme trochu soli, pepře a nasekanou petrželku.Přidáme cherry rajčátka…
Houby nakrájíme na kostky a společně s ostatními surovinami vložíme do vysokorychlostního mixéru a zapneme na program polévka. Když je hotovo, podáváme s krajícem chleba…
Maso nakrájíme na velmi malé kousíčky a promícháme se solí, pepřem a olejem.Kuskus připravíme podle návodu na obalu; nebo - syrový kuskus promícháme s olivovým olejem za…
Na trošce oleje z rajčat orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.Přidáme na proužky pokrájená rajčata, protlak,…
Lehký a na přípravu snadný salát s květákem a granátovým jablkem je zajímavou kombinací. Aby byl pokrm plnohodnotný, stačí do něj přidat quinou, která dodá na výživnosti…
Příprava lehkého a zdravého jídla zabere opravdu jen pár minut. Přesvědčit se o tom můžete v tomto receptu. Filety pstruha orestujte na křupavou kůžičku a k nim…
Na žádné oslavě nikdy nesmí chybět obložená mísa plná různých chuťovek. Pokud vám již došla inspirace, jakou pomazánku zvolit, vyzkoušejte připravit dvě různé krémové…
Sýrové chipsy jsou velmi oblíbenou lahůdkou, která obvykle slouží ke zdobení pokrmů. Sýrová kolečka podle tohoto receptu využijete jako součást pohoštění pro návštěvu…
Budete-li grilovat na dřevěných špejlích, namočte je do studené vody.Nahrubo nakrájenou cibuli, otrhané lístky petržele, koriandr i se stonky vložte do mixéru a…
Neobvyklá pomazánka pikantní chuti si jistě najde své příznivce. Lilek nebo také baklažán je rostlina příbuzná s bramborem a rajčetem. Je také s oblibou používán jako…
Cibuli nakrájíme na hrubo, necháme zesklovatět na oleji.Přidáme mleté maso a zprudka opečeme (vařečkou mícháme tak, aby nevznikly velké kusy).Jakmile je maso orestované,…
Pečený losos v krustě z mandlových lupínků a strouhaného sýra je elegantní pokrm, který se hodí i ke slavnostnějším příležitostem. Kombinace jemného rybího masa a…
Chybí vám v létě chuť bramborového salátu? Připravte si jeho odlehčenou verzi bez majonézy i jogurtu. Jen brambory, zelenina, jablko a velmi jednoduché dochucení. Skvělý…
Chowder je oblíbená americká polévka, obvykle připravená z mořských plodů či ryb. Protože je velmi hustá a sytá, můžeme ji podávat i jako hlavní chod. Tentokrát ji…
Mrkvová polévka s fetou je barevná a voňavá pochoutka, která potěší svou jednoduchostí. Sladkost mrkve se snoubí s bylinkami a kořením, feta dodá výraznější chuť a…
Bageta s avokádem a sušenými rajčaty je rychlá a chutná svačina plná krémové, jemně pikantní chuti. Díky citronové šťávě a čerstvým bylinkám získá svěží nádech, který…
Smícháme mouky, sůl a prášek do pečiva, zalijeme máslem a mlékem a rozmícháme na hladké těsto husté asi jako na bramboráky. Necháme chvíli odstát, případně ještě…
Výbornou smetanovou omáčku plnou čerstvých voňavých jarních bylin podáváme s nadýchaným smaženým svítkem a plátkem uzeného masa nebo vejci vařenými natvrdo. Takový chod…
Roláda z králičího masa plněná voňavými hříbky a bylinkami, svinutá v bránici se slaninou. Peče se dozlatova s křupavou kůrkou a při krájení uvolňuje voňavou šťávu s…