Hovězí lasagne s mozzarellou
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme na hrubém struhadle, mozzarellu na plátky a petrželku nasekáme.Na pánvi na oleji osmažíme cibuli do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme na hrubém struhadle, mozzarellu na plátky a petrželku nasekáme.Na pánvi na oleji osmažíme cibuli do…
Celer, petržel oloupeme, dýni vydlabeme a vše nakrájíme na stejně velké kusy. Osolíme , dáme do pekáče, zalijeme olejem a promícháme. Pečeme při 200…
Všechny ingredience kromě porku, oleje a soli smícháme. Krůtí játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do směsi koření. Necháme odpočinout aspoň 1 hodinu. Na…
Připravíme filety ze pstruha.Do misky si připravíme najemno nakrájené ančovičky, hummus z černých oliv a zamícháme.Filety osolíme, opepříme a na olivovém oleji osmažíme…
Sušená rajčátka necháme okapat. Cibulku a ředkvičky omyjeme. Rajčátka nakrájíme na kousky, ředkvičky na plátky a cibulku na kolečka. Na větší pánvi rozehřejeme olej a…
Maso dáme do misky a smícháme jej s krupicí, vejcem a kořením.Všechny bylinky nasekáme na drobno a dobře promícháme s masovou směsí. Tvoříme stejně velké placičky,…
Fazole namočíme, necháme nabobtnat, uvaříme doměkka (každé zvlášť) a scedíme nebo - použijeme-li konzervované - pouze scedíme. Zelené fazolky povaříme 5 minut v osolené…
Ančovičky rozsekáme v mixéru a smícháme s mletým masem. Přidáme hořčici, vejce a strouhanku. Osolíme méně, než jsme zvyklí a lehce opepříme. Dobře promícháme a necháme…
Rozčtvrcené kuře opereme, osušíme, osolíme, opepříme a pečeme na másle 12 minut. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a osmahneme. Potom přidáme nakrájené…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčata, osolíme, opepříme a orestujeme. Pak zalijeme vývarem, přidáme snítku libečku a povaříme. Tyčovým…
Promícháme přísady na zálivku s 2 lžícemi vody, osolíme a opepříme. Brambory uvaříme doměkka, trvá to asi 20 minut podle velikosti, a zchladíme je. Překrájíme podle…
Z oleje, soli, pepře, nejméně 2-3 hrstí nasekaných bylin a utřených stroužků česneku připravíme pastu. Můžeme přidat i kousek cibule.Zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky…
Ledvinky rozkrojíme, vyjmeme kanálky a namočíme je přes noc do mléka.Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené ledvinky a orestujeme. Zalijeme vývarem, osolíme,…
1. Kuskus vsypte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechte 5 min. vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na…
Fazolkový salát se slaninou: Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme…
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je rozšťoucháme. Tresku kuchyňsky upravíme, rozkrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Podle…
Listové těsto rozdělíme na 2 nebo 3 díly a tence rozválíme do obdélníků.Na tuku opečeme hranolky cukety, nasekanou cibuli a česnek, osolíme, okořeníme bazalkou, tymiánem…
Nejdříve si uvaříme sojové nudličky podle návodu/10-15 minut/. Při vaření k nim ještě přidáme zeleninový bujón, bylinky a trochu sojové omáčky. Vedle v kastrůlku si…
Zeleninku - celer, petržel, mrkev jsem nahrubo nastrouhala a dala jsem pak povařit s bujónem, přidala jsem pokrájenou cibulku i zelenou nať, hrášek a pak když byla…
Brokolici odřízneme košťál, oloupeme ho a nakrájíme, oloupeme tuřín a nakrájíme na kostičky. Obojí dáme podlité lžicí vody do mikrovlnky vlnit na 4 minuty a 800 W, pak…
Na 1 lžíci másla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený zázvor, na kostičky nakrájené batáty a brambor.Zalijeme vývarem, osolíme a přidáme burákové máslo a…
Maso nasekáme v sekáčku 3 v 1, přidáme nasekaná, omytá kuřecí jatýrka a šunku od kosti / nebo zauzenou slaninu/. Smícháme s nasekaným toustovým chlebem, okapanými…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli, mrkev, pórek, kapii, řapíkatý celer a maso – to do šeda. Poté podlijeme vývarem…
Kosti pečme 30 minut na pečícím papíru v troubě předehřáté na180°C. Přendáme do pomalého hrnce. Zalijeme vodou. Cibuli překrojíme na polovinu a řeznou plochou jí…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Výlet od středověku: Masové kuličky v mandlové omáčce voní vínem a kořením a chutnají fantasticky
Co se jedlo v dobách Sámovy říše? Kaše se mastila lněným olejem, maso bylo na talíři každý den a výjimkou nebyl ani kůň
Do přírody pro jedlé suroviny: Expertka Jana Vlková radí, jak využít sedmikrásky do salátu a kopřivy do slaných muffinů