Bylinkovo-houbová polévka

Eliza Kuchařka:

Polévky 3 názory

32

Suroviny

3 velké žampióny
50 g sušených černých hub (jidášova ucha)
petrželka
pažitka
libeček nasekaná nadrobno
2 vejce
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
600 ml vývaru
600 ml mléka
1 stroužek česneku
špetka mletého kmínu
sůl
pepř
polévkové koření
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jidášovo ucho zalijeme studenou vodou a necháme 10-15 minut nabobtnat.

  2. Mezitím rozehřejeme máslo a opečeme na něm kousky žampiónů.

  3. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme, přilijeme vodu a mléko, následně černou houbu pokrájenou na nudličky a posekané bylinky, prolisovaný stroužek česneku a provaříme.

  4. Na závěr vmícháme dvě rozšlehaná vejce s kmínem, odstavíme z plotýnky a dochutíme solí a pepřem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bylinkovo-houbová polévka

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    No, Andrejko, taky doufám, že je nafukovací, protože ta moje už nejspíš přetéká...;-)
    Děkuji za zájem a doufám, že se recept u vás osvědčí, protože jidášovo ucho je jedna z mých chuťových zamilovaností...:-p;-) Polévky prostě miluju a považuji je i za jeden z kroků ke štíhlé linii...:-) A vůbec. :-):-))

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Téda, ty mi dáváš!:-O Co mám asi tak dřív vařit, nevíš?:-// Opět ukládám recept. Polívky vařím kvůli synkovi každý druhý den, tak zase jedna nová.:yes:
    Doufám, že složka Oblíbených receptů je nafukovací, protože jestli se mi tam všechny recepty ( hlavně tvoje! ) časem nebudou chtít vejít, budu se sem muset přihlásit ještě pod jiným nickem...:-D:-D:-D
    Boďula!:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo