Vepřový vrabec se zelím
Recept ještě nebyl hodnocenNenechte se názvem zmást, moravský vrabec ve skutečnosti není vrabec! Jsou to šťavnaté výpečky, kousky opečeného vepřového masa. Tradiční spojení je se zelím a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nenechte se názvem zmást, moravský vrabec ve skutečnosti není vrabec! Jsou to šťavnaté výpečky, kousky opečeného vepřového masa. Tradiční spojení je se zelím a…
Kuře omyjeme,nasolíme a potřeme paprikou. Dáme grilovat na 1,5hod při cca 200stC. Průběžně potíráme směsí oleje,piva a Oregana. Až je kuře "akorát", tak ihned naklačíme…
Kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky,posypeme je grilov.kořením a na rozpáleném oleji osmažíme.salám,sýr,papriku pokrájíme na kostky,žampiony oloupeme,a větší…
Maso omyjeme a nakrojíme blánu na obvodu, asi na třech místech. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.. V pekáčku, vhodném do trouby, ho na oleji opečeme zprudka z obou…
Bůček nakrájíme na na porce tlusté asi 1cm, naklepeme, osolíme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vývarem a přidáme utřený česnek se solí,…
Plátky masa nakrájíme na nudličky a opečeme na vyškvařené slanině. Posolíme, popepříme a dusíme ve vlastní šťávě, až je maso skoro měkké.Do druhého pekáčku střídavě…
S moukou zpracujeme nastrouhaný tuk, dáme špetku soli a pivo. Přidáme lžíci octa. Vše zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu cca 0,5 hodiny…
Sýry s *cibulí* nakrájíme na drobnější kousky, dáme utřený česnek, trochu nahřáté máslo, kmín, sůl, pivo a dostatečně promícháme.
Nakrájenou slaninu osmahneme na oleji s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem, přidáme na kostky nakrájené maso a za častého míchání opečeme.Zasypeme mletou paprikou,…
Romadur nakrájíme, posypeme kmínem, paprikou, vložíme do sklenice, zalijeme pivem, by byl sýr potopený a dáme okenní parapet (na teplo a světlo) uležet na 3-5 dní. Pak…
Na sadle si orestuje nakrajenou cibuli, když bude mít barvičku přidáme nakrájené maso, kmín a nasekaný česnek a feferovku, necháme zarestovat. Přisypeme sladkou i…
Na hlubší pánvi zahřejte olej a zpěňte jemně nakrájenou cibuli. Přidejte maso nakrájené na kousky a opečte. Podlijte pivem, přidejte hořčici a otrhané lístky tymiánu.…
Udělá se těsto, rozválí na 2 placky jako na štrůdl jeden slaný: potře se kečupem, poklade šunkou nebo šunkovým salámem, plátkovým sýrem, zelenina: rajčata, papriky …
400 g kvásku získáme smícháním 40 kvásku z lednice, 180 g žitné chlebové mouky a 180 g vody. Dobře promícháme a zakryté necháme vykvasit přibližně 9–12 hodin.Do mísy k…
Zelí scedíme, pokud je příliš kyselé, tak i opláchneme a pokrájíme nadrobno.Rozmícháme vejce s pivem, zelím a přidáme tolik polohrubé mouky, aby vzniklo těstíčko. Podle…
Trochu pracnější variace na vepřové řízky, ale odmění se úžasnou chutí. Kýta, cibule a slanina, to vše obalené v trojobalu s kapkou piva. Nezní to skvěle? Spolu s…
Smícháme zchladlé máslo s pivem a vejcem. Přidáme zbytek surovin a metličkou vyšleháme těsto podobné kapání do polévky.Dochucené těstíčko předěláme do sáčku. Rozehřejeme…
Žlázy namočíme přes noc do mléka.Pak nakrájíme na silnější plátky, ty posolíme, popř. potřeme česnekem a obalíme v klasickém trojobalu.Smažíme na sádle a podáváme s…
Kuře nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, obalíme ve škrobové moučce a promícháme s olejem, sojovou a worcestrovou omáčkou. Takto naložené necháme minimálně hodinu…
Žloutky rozmícháme s pivem, kořením, bylinkami a moukou a vmícháme tuhý sníh z bílků ušlehaných se špetkou soli. Ve vaflovači pečeme vafle, na upečené dáme sýr,…
Chleba nastrouháme a nasypeme do vařícího piva, rozvaříme a rozmixujeme. Přidáme sůl, kmín a máslo. Přisladíme.Ztlumíme oheň a polévku zjemníme smetanou, do které jsme…
Mleté maso smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem a klobásou, rozdrceným česnekem a nasekaným libečkem. Osolíme, opepříme, zalijeme pivem a spojíme. Necháme alespoň…
Mleté maso smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem a klobásou, rozdrceným česnekem a nasekaným libečkem. Osolíme, opepříme, zalijeme pivem a spojíme. Necháme alespoň…
Do pekáčku nebo remosky nasypeme kysané zelí, ze kterého jsme slili lák a rozhrneme ho na souvislou vrstvu. Bůček rozkrájíme na 8 plátků, osolíme a posypeme směsí koření…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Slavné těstoviny carbonara jsou úžasně jemné a krémové díky omáčce ze žloutků. Ty se ovšem musejí přidat v pravou chvíli
Koláč s názvem „Čum na drát“ přivádí do údivu nejednu hospodyňku. Nejen, že chutná fantasticky, ale ještě při pečení dost překvapí!
Korunou ovocných knedlíků je posypka! Zkuste smaženou strouhanku nebo strouhaný perník