Zelné placky bez droždí s podmáslím

Suroviny

500 g hladké mouky
250 g kysaného zelí
50 g sádla
100 g anglické slaniny
100 g škvarků
2-3 stroužky česneku
1 lžička jedlé sody
1 lžička soli
mletý pepř
250 ml podmáslí

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy, uděláme důlek, vlijeme do něj podmáslí a do něho vsypeme sodu a zamícháme. Tím se soda aktivuje.

  2. Zelí vymačkáme a nakrájíme, přidáme do mouky, dále přidáme škvarky, nakrájenou slaninu, sádlo, sůl, pepř, prolisovaný česnek a propracujeme těsto. Z těsta uděláme váleček, nakrájíme na stejně velké dílky a z každého vytvarujeme kuličku.

  3. Poklademe na plech s pečícím papírem a kuličky dlaní stlačíme.

  4. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 st. a teplotu snížíme na 200 st. Pečeme podle typu trouby asi 20 minut.

Komentáře k receptu Zelné placky bez droždí s podmáslím

K receptu nejsou žádné komentáře.