Jablkovo mrkvová buchta bez mouky a cukru
Recept ještě nebyl hodnocenIngredience kromě bilku dobře smícháme. Ušleháme bílky a sníh jen lehce vmícháme.Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní směs. Troubu vyhřejeme na 200…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ingredience kromě bilku dobře smícháme. Ušleháme bílky a sníh jen lehce vmícháme.Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní směs. Troubu vyhřejeme na 200…
Tvarohové knedlíky zná snad každý, je to jídlo našeho dětství. Meruňkové, jahodové, švestkové, bohatě sypané tvarohem a zakápnuté máslem. Máme pro vás trochu jiný recept…
Psyllium namočíme na 10 minut do vlažné vody, aby nabobtnalo. Poté přidáme obě mouky, cukr a špetku xanthanu a postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo hustší lívancové…
Psyllium namočíme na 10 minut do vlažné vody, aby nabobtnalo. Poté přidáme obě mouky, cukr a špetku xanthanu a postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo hustší lívancové…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Na PL oleje zpěníme cibuli, přidáme česnek. Až zavoní, přisypeme maso, aby se zatáhlo. Zaprášíme lžičkou…
Na oleji zpěním půl svazku nakrájené lahůdkové cibule, strouhané mrkve, chilli papričku a restuji. Přidám nakrájené žampiony a opět restuji. Zaliji 1,5 l kuřecího vývaru…
Smíchame zvlášť suché a mokré suroviny a pak smíchame oboje dohromady.Dáme do pečící nádoby uležet alespoň na hodinku.Pečeme na 180 st. 30-40 minut.
Do mísy nalijeme 100 ml mléka a vytvoříme kvásek z droždí, cukru a trochy mouky. Do dalších 100 ml mléka přidáme 2 lžičky psyllia a ponorným mixérem vymixujeme v hustou…
Nejprve z vody, čerstvého nebo sušeného droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Mezitím v teplé vodě umixujeme ponorným mixérem psyllium na hustou kaši. Do této kaše…
Nejprve z vody, čerstvého nebo sušeného droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Mezitím v teplé vodě umixujeme ponorným mixérem psyllium na hustou kaši. Do této kaše…
Kokos spolu s psylliem rozmixujeme v mixéru, přidáme 2 lžičky prášku do pečiva. Žloutky smícháme s tvarohem, z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. Do sněhu…
Psyllium namočíme do trochy rostlinného mléka a necháme 5 minut nabobtnat. Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme namočené psyllium a za stálého míchání přiléváme po…
Troubu zapneme na 170 stupňů.V mixéru vyrobíme grusetkové těsto tak, že do něj vložíme na kousky natrhanou mozzarellu a mixujeme zcela dohladka s vejci. Jakmile je těsto…
Všechny suroviny dáme v pořadí, jak jdou za sebou do pekárny a necháme hodinu nakynout. Samozřejmě lze udělat i bez pekárny klasicky s kváskem.Po hodině vyklopíme těsto…
Tvrdý sýr nastrouhejte do misky a přidejte všechny suroviny.Pořádně směs promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.Z odpočinuté směsi vytvarujte bochánek a dejte na plech…
Vyndáme máslo z lednice, nakrájíme na kostky, aby povolilo. Zapneme troubu na 180 ° C.Suché ingredience smícháme dohromady, přidáme mokré ingredience a dobře promícháme…
Večer vložíme do mísy 2 lžíce kvásku, přidáme 170 g bezlepkové směsi Doves Farm světlé chlebové a 180 ml vlažné vody na rozkvas. Zamícháme nebo rozšleháme a necháme přes…
Sýry nastrouháme nahrubo, smícháme s ostatními ingrediencemi a necháme zhruba 10 minut odležet.Směs vložíme do formy a pečeme 15 minut na 200 stupňů, poté snížíme troubu…
Mozzarelu nastrouháme najemno, přidáme ostatní ingredience a promícháme.Necháme zhruba 10 minut odpočinout, aby psyllium mohlo nabobtnat.Těsto vložíme do formy a pečeme…
Tvrdý sýr nastrouháme najemno, přidáme ostatní ingredience a vytvoříme těsto, které necháme 15 minut odpočinout.Poté vytvoříme malé bochánky, které ukládáme na plech…
Upečte si zdravější chléb, který je převážně z pohankové mouky a kynutý žitným kváskem. Jeho příprava je sice zdlouhavější, než u chleba s droždím, ale hotový chléb vás…
Zeleninové placky jsou oblíbené kvůli rychlé přípravě a dobré chuti. Díky cuketě je tato placka navíc pěkně šťavnatá. Naplníme ji salátem, plátky balkánského sýra a…
Zelný koláč z pekingského zelí a cottage sýra s debrecínkou, obsahuje dostatek bílkovin a díky přidanému psylliu také vlákninu, je tedy vhodný i pro diabetiky. Jeho…
Psyllium má jistě nesporně výhod pro naše trávení. S vodou vytvoří gelovitou konzistenci, kterou tak přidáme do těsta na pečivo. Ať už rohlíky, bagetky či chleba, s…