Karbanátky se žabincem a vejcem
Recept ještě nebyl hodnocenPtačinec žabinec je rostlina s bílými kvítky, která dokáže potrápit nejednoho zahrádkáře. Zároveň ale obsahuje mnoho vitamínů. Využijeme ji v karbanátcích plněných vejci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ptačinec žabinec je rostlina s bílými kvítky, která dokáže potrápit nejednoho zahrádkáře. Zároveň ale obsahuje mnoho vitamínů. Využijeme ji v karbanátcích plněných vejci…
Výtečná vepřová sekaná v bránici je díky použité cuketě krásně šťavnatá a přidaná šlehačka maso krásně zjemní. Servírujte teplé se zelím a bramborami nebo studené s…
Tento recept nabízí kombinaci křehkých a šťavnatých karbanátků v omáčce s pikantním nádechem, která dodá jídlu nezaměnitelný šmrnc. Ideální pro všechny, kteří mají rádi…
To, že lze cuketu využít při přípravě takřka všech druhů pokrmů, si ověříte při vyzkoušení receptu na zajímavou přílohu. Cuketa odlehčí a ozvláštní máslové knedlíčky,…
Brokolice je zelenina, kterou často musíme do jídla propašovat. A takto ji můžeme schovat do smažených kuliček. Uvařenou nasekanou brokolici smícháme se slaninou, vejci…
Tradiční karbanátky připravíme z mletého masa. Na podzim je však můžeme dochutit i houbami, zejména, když máme nasbíráno, tak použijeme houby čerstvé. Kombinace je to…
Žemlovka či zemlbába je klasické sladké jídlo, které si řada z nás spojí se vzpomínkou na školní kuchyni. Tentokrát ji ochutíme trochou kakaa. Díky šťavnaté náplni z…
Žemlovka je jednou z variant na sladké obědy. Zužitkujete na ni hlavně starší rohlíky, které zbyly. Na kolečka nakrájené je stačí obalit v ořechovém sněhu, naskládat do…
Čerstvé lesní hříbky dodávají jídlu skvělou chuť i vůni. V tomto jídle si je vychutnáme nejen ve smetanové omáčce s vepřovým masem, ale i v lahodných houskových…
Hovězí vývar plný zeleniny s nadýchanými šunkovými knedlíčky vás zasytí a krásně prohřeje. Příprava knedlíčků vyžaduje trochu zručnosti, ale na chuti se vám to určitě…
Tataráky můžeme dnes připravit už z různých surovin. Třeba také z hub. Ocení jej zejména ti, co maso nejí. Orestované hřiby na cibulce dochutíme kořením, worcesterem a…
V chladných zimních dnech nejlépe zasytí talíř horké polévky. Pokud nemáte čas na dlouhé vyvařování, můžete připravit kmínovou polévku, na kterou potřebujete pár surovin…
Milovníky aromatických olomouckých tvarůžků zajisté potěší tento recept na jednohubky s pomazánkou z tohoto nízkotučného sýru. Připravit je můžete k jakékoliv…
Stehna opečeme zprudka na trošce oleje a přilijeme vodu asi do 3/4 masa. Přidáme koření a vaříme 20-25 minut.Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme mouku a po…
Hrnkové knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby jsou zajímavou přílohou. Každá porce knedlíku v sobě ukrývá celé vajíčko, které pak při krájení vytváří na řezu hezkou…
Obměnou k tradičním kynutým, houskovým a karlovarským knedlíkům mohou být třeba tyto hrníčkové z mikrovlnky. Těsto na ně připravíme z rohlíků, bílkového sněhu a také…
Už vás nebaví klasické karbanátky pouze z mletého masa? Přidejte do nich nastrouhanou a orestovanou kořenovou zeleninu, plátky mandlí a pár růžiček květáku. Zelenina jde…
Šťavnatá a dobře ochucená sekaná je dobrota, kterou dělávaly už naše babičky. Zkuste ji ještě obalit do plátků slaniny a naplnit brokolicí a uvidíte, že si na této…
Jak zužitkovat starší pečivo a ještě si výborně pochunat? Připravte křupavé pečené tyčinky ze starých rohlíků či toustového chleba. Se směsí z rozpuštěného másla, sekané…
Originální okurkové závitky v rohlíku přinášejí svěží kombinaci chutí, která překvapí svou lehkostí i nápaditostí. Křehké plátky okurky obalené lahodnou náplní se skvěle…
Mleté maso (nejlépe z bůčku) dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané, na menší kusy pokrájené zelí, na kostičky pokrájené uzené maso, vajíčka, mletou papriku a pepř,…
Skvělý víkendový oběd připravíte snadno a rychle z mletého vepřového masa na kmíně. Jako příloha se skvěle hodí bramborový knedlík s mrkví a dušené zelí. Vynikající…
Velikonoční sekaná s ořechy je příjemnou změnou v jídelníčku. Plná zelených natí a upečená z kuřecího a uzeného masa. Ořechy přidávají zajímavou chuť a texturu.…
Lahodný prejt na křupavém pečivu skvěle ladí s hořkostí piva a vytvoří ideální pochoutku na posezení s přáteli nebo večerní mlsání. Zdobení kysaným zelím, cibulkami a…