Zeleninový krém s rajčaty a řapíkem

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 20 minut 4 porce Polévky 12 názorů

Suroviny

3 velká rajčata bez slupky
3 řapíky celeru
1 větší brambora
1 l horké vody
tenký plátek másla
sůl
zelené bylinky na posypání
na 2 lžících oleje osmažené 2 rohlíky nakrájené na kostičky
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hlubším hrnci zalijeme horkou vodou na drobnější kousky nakrájenou zeleninu a mírně osolíme.

  2. Přikryjeme pokličkou a na slabém plameni vaříme 15minut.

  3. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a zjemníme plátkem másla.

  4. Podáváme s osmaženým rohlíkem, posypané zelenou bylinkou.

Poznámka

Já jsem připravovala v papiňáku.Zeleninu jsem zalila 300ml horké vody a od doby varu jsem pod tlakem na slabém plameni vařila 5minut.

Poté jsem rozmixovala, tekutinu doplnila do požadovaného množství a dochutila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninový krém s rajčaty a řapíkem

Tématické fráze: zeleninový krém recept zeleninový krém vepřové maso s řapíkem

Zapomněl/a jsem heslo