

Burgery nebo karbanátky s červenou řepou
Suroviny 3 - 4 porce
- Karbanátky:
- 400 g červené řepy (předvařené, jemně nastrouhané)
- 1 vejce
- sůl
- pepř mletý
- 3-4 stroužky česneku
- bylinky dle chuti (majoránka, libeček, tymián...)
- 2 starší rohlíky
- 80 g anglické slaniny - nemusí být
- olej na smažení
- Na burgery:
- 4 žemle
- ledový salát - natrhané listy
- rajčata nebo okurka či paprika...
- cibule
- kečup
- hořčice plnotučná
- majonéza nebo tatarka
Postup přípravy receptu
Předvařenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno do mísy s česnekem, přidáme vejce, sůl, pepř, bylinky, promícháme a zahustíme strouhankou ze dvou starších rohlíků, které jsme rozmixovali. Kdo chce (já ano), přidá nadrobno pokrájenou slaninu. Jestli chceme bezmasé, slaninu vynecháme.
Pokud chceme dělat burgery, vytvoříme 4 větší placky, které osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova a dokřupava. Na karbanátky uděláme placičky menší, cca 6 - 8 kousků, které stejně tak osmažíme.
Karbanátky podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. Burgery děláme z rozpečených (nahřátých) prokrojených žemlí, nejlépe burgerových (ty jsem bohužel zrovna neměl), které krom řepové placky budeme plnit plátky cibule, rajčat, salátu, papriky, okurky..., žemle si potřeme hořčicí a řepové placky si pokapeme kečupem, majonézou či tatarkou.
Poznámka od kuchařky
Karbanátky jsou výborné i zastudena, takže je můžeme připravit předem a dát je pokrájené na plátky, do zeleninou obložených baget nebo housek, jako náhradu za uzeninu, ke svačině do práce nebo do školy a zakapat například i různými dipy. Vše dle vlastní chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Burgery nebo karbanátky s červenou řepou
K receptu nejsou žádné komentáře.