"Cassoulet" z PH po staročesku

isindy Kuchařka: isindy

Pomalý hrnec 5 názorů

Suroviny

500 g bílých fazolí
500 g vepřového masa (krkovice, plec)
1 mrkev
1 větší cibule
1/2 menší cukety
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička sušené bazalky
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky drceného koriandru
1 bobkový list
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme na 24 hodin. Uchováváme v lednici, aby nedošlo ke kvašení, příp. vyměníme 2-3x vodu.

  2. Druhý den přendáme zcezené fazole do PH.

  3. Maso nakrájíme na větší kostky (cca 5 x 5 cm), v misce smícháme sůl, pepř, bylinky, kurkumu a maso důkladně okořeníme.

  4. Na oleji opečeme měsíčky cibule, jemné nudličky mrkve a cukety. Jakmile začnou chytat barvu, přendáme k fazolím a promícháme.

  5. Na pánvi opět s trochou rozpáleného oleje restujeme zprudka maso a bobkový list.

  6. Jakmile se maso zatáhne, přidáme navrch k fazolím a do výpeku nalijeme trochu vody, aby se připečený výpek uvolnil.

  7. Rozpuštěným výpekem zalijeme fazole s masem, případně dolijeme vodou tak, aby fazole byly ponořené a maso tak do 3/4.

  8. Pomalíme" 8 hodin na stupeň I.

  9. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Poznámka

V originálním postupu se jídlo několik hodin až dní peče, přidává se konfit, zapéká se strouhánka, která tvoří krustu a 6x se naruší atd...vím...proto "cassoulet" v úvozovkách :)

Originál byl jen inspirace, zbytek je bohapustá improvizace...

Pokud bych doma našla, přidala bych pomalit i kusy klobásy, ale nenašla jsem, asi byl někdo rychlejší :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: "Cassoulet" z PH po staročesku

Tématické fráze: recept cassoulet cassoulet recept cašsoulet krůtí konfit krůtí cassoulet casoulet hovězí cassoulet selský dlabanec kasulet cassolulet casulet recept na cassoulet recepty na burgunsku klobasku sk top recepty z ph rcept na cassoulet králík cassoulet hovezi licka po starocesku krůtí cassoulet s fazolemi vepřová líčka po staročesku casoúlet v pomalem hrnci