Parmice pečené na másle a rozmarýnu

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Ryby 14 názorů

Suroviny

4 parmice nachové - kuchyňsky upravené
4 lžíce másla
1 lžička sušeného rozmarýnu (čerstvě podrceného v hmoždíři)
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce pomerančové šťávy
několik větviček čerstvého rozmarýnu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ryby dobře nasolíme (můžeme je propíchat, aby se sůl a marináda dostala dovnitř masa) a naskládáme do mísy.

  2. Máslo rozehřejeme společně se sušeným rozmarýnem a citrónovou a pomerančovou šťávou. Necháme trochu zchladnout a nalijeme na parmice.

  3. Přidáme čerstvý rozmarýn a necháme marinovat cca 2 hodiny.

  4. Poté ryby opečeme na rozpálené pánvi dohněda a přendáme do trouby, vyhřáté na 180°C na 20-30 minut.

  5. Průběžně podléváme malým množstvím horké vody.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Parmice pečené na másle a rozmarýnu

  • Peetr Peetr(neregistrovaný)

    Má kosti? =))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ta je krásná:-K:-K:-K nachovka jedna:-8:yes: a vůbec nevadí, že jsem četla pramice:-8:-D:-D:-D
    za krásný, a mnou přehlídnutý recept, dávám zasloužený bodík;-):-):-K:yes:

    Odpovědět

  • hankadc hankadc

    Maj jí i v tescu mraženou za pár kaček...dneska jí budu dělat tak jsem na ní zvědavá..:-p

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Jeee to je nádherně vypečení rybička.:-p:-p
    Eli,nejsi znelec a pochutnáš si na tuňákovi, lososu či platýzovi?To jsou pochoutky:-!,jen bych přidala candáta jako nej sladkovodní rybu,dle mne tedy.;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ach bože...mňam :-p:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eli, moc hezké:yes: Já se snad dám na ty rybky, jak to tady vidím:-)):-*

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Elizo, pěkný recept+ :-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Eliza: Aha, tak to já Makro taky nemůžu, nemám zdroje žádné:-S ale i tak díky, asi může být na ten způsob jak píšeš, i jiná rybka, prima, moc pěkné ještě jednou:-K:-K:-):-):-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    varilamyskakasicku: uz ji vidím na odkazu, díky,´takže je to mořská rybka a kde jí prodávají, je to asi výborný a chutná delikatesa:-K:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ivčo, já jsem ji koupila mraženou v Kauflandu. Ale určitě seženeš v Makru, jestli tam můžeš nakupovat. Já ne...
    Chtěli jsme ji ochutnat, když je tak chválená, ale upřímně - já nejsem takový znalec, takže si stejně dobře pochutnám na platýzovi, tuňákovi nebo lososu...;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Pěkné, moc mne to láká, ale rybku neznám:-O Elizo, kde ji mají prosím nebo je odsud???:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak rybu vůbec neznám, znám pražmu. Hodně zajímavý a zvládnutelný recept:-p:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Recept libi :-) a fotka jako vzdy - jak ze zurnalu :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: ryba na rozmarýnu parmice mořská pečené kaštany na másle candát na rozmarýnu pečená ryba na rozmarýnu parmice na grilu pečená ryba na másle ryba parmice sumec na rozmarynu pramice recepty recepty ryby parmice parmice obecná recept mořské parmice pečená treska na rozmarynu pražma marinovaná v rozmarýnu parmice s pomerančovou šťávou mořska ryba parmica ,parmice parmice mořská recept pramice recept