Malostranský krůtí plátek
Recept ještě nebyl hodnocenKrůtí maso je dobře stravitelné, obsahuje málo tuku a při správně přípravě je velmi chutné. Připravte ho v kombinaci s anglickou slaninou a šunkou, jako přílohu zvolte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krůtí maso je dobře stravitelné, obsahuje málo tuku a při správně přípravě je velmi chutné. Připravte ho v kombinaci s anglickou slaninou a šunkou, jako přílohu zvolte…
Tenoučké plátky lahodného hovězího masa servírované na salátovém lůžku. Tak většinou podáváme carpaccio. Nejprve jej však musíme nechat v lednici naležet s kořením a pak…
Pokud stále přemýšlíte, co připravit ke svátečnímu obědu, telecí pečeně je skvělou volbou. Mandlová krusta s česnekem maso skvěle dochutí a výsledkem je výtečný pokrm,…
Knedlík s pečeným vepřovým masem a dušeným sladkokyselým zelím je známá a oblíbená klasika. K zelí tentokrát ještě přidáme kyselé jablko a kuličky hroznového vína, které…
Sivena omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Břišní dutinu osolíme, opepříme, posypeme citronovou trávou. Vložíme větvičku rozmarýnu a plátek másla. Poté osolíme, opepříme…
Sivena omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Břišní dutinu osolíme, opepříme, posypeme citronovou trávou. Vložíme větvičku rozmarýnu a plátek másla. Poté osolíme, opepříme…
Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky,…
Kotlety na okraji několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi mouky a nadrobno nasekané rozmarýny. Pak je na oleji z obou stran zprudka…
V masně si vybereme plecko podlouhlejšího tvaru, nebo si z většího zakoupeného kusu můžeme potřebný kus vyříznout.Mrkev a celer nastrouháme na hrubém slzičkovém…
Plátky masa nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, zakápneme olejem. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Poté maso zlehka obalíme v hladké…
Do vajíčka na čaj dáme nalámaný bobkový list, nastříhaný rozmarýn a kuličky koření. Do velkého hrnce dáme všechny uvedené suroviny na vývar, jen játra odložíme na…
Maso očistíme od blan. Česnek rozetřeme se solí a maso jím potřeme a opepříme. V pekáčku rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak…
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme šunku, cibuli a česnek a do zlatova usmažíme. Přidáme nakrájené brambory, mrkev, zelí, pórek a smažíme další asi 2 minuty. Pak přidáme…
Králičí stehna kuchyňsky upravíme a připravíme si marinádu. Do oleje přidáme čerstvý umletý bílý pepř, uzenou papriku, sůl, lžíci obyčejné hořčice, nadrcené bylinky a…
Kolečka z cukety zapečená s krásně vonícími čerstvými bylinkami a sýrem jsou vhodná jako příloha k různě upravenému masu. Nebo je můžete jíst samotná. Každopádně…
Kureci prsicka nakrajime na kousky, vlozime do misky, osolime, opeprime a okorenime rozmarynem a nechame 30 minut odlezet. Cibuli nakrajime nadrobno, cesnek take a…
Telecí ossobuco je italský pokrm, původem z města Milán a jedná se o pravou delikatesu, která příjemně voní použitými bylinkami a maso se bude díky pomalému dušení…
Velmi dobrá směs, pokud chcete vařit bez masa. Voní po bylinkách, chutná po houbách a brambory vás zasytí tak, že se hodí k obědu i večeři. S miskou zeleninového salátu,…
Plátky masa osolíme posypeme nasekaným rozmarýnem a opeříme. Na pánvi je z obou stran opečeme do hněda na oleji a vyjmeme. Výpek zalijeme červeným vínem a provaříme.…
Nejdříve si připravíme marinádu: otrháme rozmarýn, chceme jen jehličky. Všechny ostatní suroviny dáme do hmoždíře nebo mixéru a rozmělníme na kaši. Palce nakrájíme na…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, cibule pouze přepůlíme, stroužky česneku necháme celé.Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla a lžíci olivového…
Dvě hodiny před tím, než začneme kachnu péct, ji vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Nadrobno pokrájíme jablka a cibuli, stejně tak i očištěnou rebarboru. …
Fetu rozdrobíme, mozzarellu natrháme na malé kousky, parmezán nastrouháme. Oloupané omyté brambory nakrájíme na tenčí plátky.Formu důkladně vymažeme máslem, dno…
Vepřové kolena omyjeme, nakrojíme podél kosti. Kůži nařízneme na mřížku kvůli lepšímu propečení a kolena se nekroutí. Osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáče, přidáme…