Pečená krkovice s lilkem a smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenLilek nakrájíme na zhruba 1 cm kolečka. Osolíme je a chvíli necháme vypotit. Pak je otřeme a vložíme do zapékací misky.Krkovici nemusíme klepat. Osolíme ji, opepříme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek nakrájíme na zhruba 1 cm kolečka. Osolíme je a chvíli necháme vypotit. Pak je otřeme a vložíme do zapékací misky.Krkovici nemusíme klepat. Osolíme ji, opepříme a…
Připravte si osvěžující bavorský bramborový salát jako skvělou alternativu majonézových salátů. Vhodně ho doplňuje pečeně připravená po bavorském způsobu obalená v…
Základem chutných karbanátků je dobře okořeněné mleté maso. Jsou opravdu šťavnaté a krásně voní po rozmarýnu. Pečené karbanátky můžeme podávat s vařeným bramborem, nebo…
Vykostěné kuře naklepeme, posolíme, okořeníme. Slaninu nakrájíme na slabé plátky a poklademe na kuře. Klobásu vymáčkneme ze střívka a rozetřeme po kuřeti. Vejce…
Kachní stehna pečená s hruškami a červeným vínem jsou sváteční lahůdka, která provoní celý byt. Podávají se s domácími bramborovými noky, které krásně nasají voňavou…
Maso odblaníme, dvakrát umeleme, ochutíme whisky, worcestrem, solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem, přikápneme trochu oleje a vymícháme do kompaktní hmoty. Vytvoříme 6…
Zeler a cibulu nakrajame na kocky, mrvku na kolieska a cesnak prekrojime na polovice. Paradajku zbavime supky, vykrojime a vyhodime mokry stred a semianka a nakrajame ju…
Kořenovou zeleninu a cibuli jsem nakrájela na kostičky.Cibuli osmažíme na oleji do světlé barvy a přidáme zeleninu.Restujeme asi 15 minut než nám zelenina začne trochu…
Oškrábané brambory nakrájíme na plátky cca 0,5cm, poklademe je na dno remosky nebo pekáčku, pokud budete péct v troubě. Osolíme, můžeme okmínovat a zakápneme olejem.…
Kotletu nařežeme na tenké plátky, opatrně je lehce rozklepneme, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Do mletého masa vmícháme teplou vodu nebo mléko, sůl, rozetřený…
Kachní jatýrka zprudka na kachním sádle krátce orestujeme spolu s trochou snítek rozmarýnu, přendáme přikryté do trouby vyhřáté na 50°C, abychom je udrželi teplé. Do…
Křenový: Do mističky dáme všechny ingredience a promícháme.Bylinkový: Bylinky nasekáme najemno a vložíme do mističky k bílému jogurtu, zakápneme citrónem, osolíme a…
Maso si očistíme a nařežeme kůži. Vmasírujeme koření, pokapeme pár kapkami oleje a necháme odležet několik hodin.Pak maso na pánvi opečeme. Na každém záleží, jak kdo má…
V misce si smícháme všechny ingredience na marinádu, česnek prolisujeme a potřeme celé krůtí prso.Plátky slaniny poklademe na potřené prso a ovážeme nití, aby nám hezky…
Vepřová krkovice, dušená společně se zeleninou, je krásně šťavnatá a opravdu si na ní pochutnáte. K líbezně vonící krkovici po rozmarýnu zvolte jako přílohu vařené…
Telecí ossobuco je italský pokrm, původem z města Milán a jedná se o pravou delikatesu, která příjemně voní použitými bylinkami a maso se bude díky pomalému dušení…
Vepřová líčka s houbami patří mezi pokrmy, kterým sluší pomalá příprava. Maso nejprve krátce osmahneme, poté dusíme s cibulí, kořením a houbami. Podáváme nejlépe s kaší,…
Pokud si nedokážete představit těstoviny bez rajčatové omáčky, pak máme recept přímo pro vás. Z dobré úrody rajčat připravte tuto skvělou letní omáčku, kterou můžete…
Focaccia se snadno může zařadit mezi klenoty italské kuchyně. To, co jsou pro nás rohlíky, to je pro Itala tento kynutý chléb. Jemné těsto z kvalitní mouky můžeme…
Dobře propečené kuřecí maso s bylinkami a česnekem ochuceným houbovým výpekem se skvěle hodí k různým druhům příloh. Příprava je víc než jednoduchá, v sezóně čerstvých…
Cibule oloupeme, kořínky jenom mírně seřízneme, aby cibule držela pohromadě a dáme vařit do osolené vody podle velikosti 20-30 min.(já měla cibuli velkou 10 cm, takže…
Cibuli a hlívu očistíme a nakrájíme. Cibuli nadrobno a hlívu na širší proužky.Na sporáku v kastrůlku s rozehřátým máslem dáme na 2 minuty orestovat cibuli. Cibuli…
Brambory oloupeme a uvaříme asi 15 minut v osolené vodě, musí být poloměkké. Poté je necháme vychladnout.Zapékací talíř vymažeme sádlem. Každý brambor zbouchneme =…
Na pánvi necháme zesklovatět slaninu, pokrájenou na kostičky. Přidáme trošku oleje, vložíme maso a zprudka opečeme, / kdo může nádobu z PH použít na sporáku, restuje…