Kuře pečené s dýní a novými bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté pečené kuře s jemně nasládlou dýní a novými bramborami. Lehce dochucené kmínem, rozmarýnem, česnekem, cibulí a podlité pivem. Syté jídlo z jednoho pekáčku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnaté pečené kuře s jemně nasládlou dýní a novými bramborami. Lehce dochucené kmínem, rozmarýnem, česnekem, cibulí a podlité pivem. Syté jídlo z jednoho pekáčku,…
Pomalu tažené vepřové maso v tlakovém hrnci se promění v lahodnou pomazánku, která se rozplývá na jazyku. Domácí rillettes bez konzervantů skvěle chutná na čerstvém…
Jídla z jednoho pekáčku sklízí úspěch nejen u strávníků. Ocení ho zejména hospodyňky, protože příprava nezabere moc času a ušpiní se minimum nádobí. Tentokrát jsme k…
Zapékací mísu pokapeme asi 3 lžícemi oleje, poklademe pórkem a zalijeme smetanou smíchanou s kari kořením, solí a pepřem. Na směs položíme lehce nakrojené klobásky,…
Maso osušit, potřít olejem a okořenit rozmarýnem a pepřem. S kořením každý podle chuti. Nechat chvíli odležet.Rozpálit pánvičku. Maso nechat opéct z každé strany asi 3,5…
Hlavičky česneku zbavíme přebytečných slupek a nožem seřízneme vršek česneku. Takto připravené hlavičky česneku položíme na plech pokrytý alobalem, polijeme olejem,…
Všechno koření rozmačkáme v hmoždíři. Na pánev dáme část sádla a nakrájenou cibuli s česnekem.Přidáme papriku, bylinky, a očištěná a nakrájená játra. Opékáme asi 15…
V hrnci vhodném i do trouby orestujeme krky na sádle, aby se zatáhly a zabarvily. Pokud restujeme na pánvi, přesuneme orestované krky i s výpekem do pekáče. Zasypeme…
V hrnci osmahneme cibulku, přidáme nakrájená játra - osmahneme. Dále přidáme rajské protlaky, vodu, bobk. list, rozmarýn, sůl, pepř a vaříme asi 20 - 30 min. Zahustíme…
Žebra jsem osolil, přidal jsem nakrájený česnek, cibuli , posypal harissou, celý pepř, bobkový list, jalovec, nové koření, 0,5 litru bílého vína. Dáte do předem vyhřáté…
Očištěný celer a mrkev nastrouháme na jemno. Ve hmoždíři rozdrtíme rozmarýn, tymián a kmín (já přidávám ještě trošku chia a lněných semínek).Utřeme česnek se solí a vše…
Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a po orestování zalijeme vínem a okořeníme.. Necháme odvařit, přidáme rajčata a cca 8-10 minut podusíme…
Naporcované kuře dobře osolíme a každou porci pod kůží, kde si prstem uděláme kapsu, kterou naplníme nádivkou, vyrobenou jednoduše tak, že na malé kostičky nakrájené…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.Zapékací misku vymažeme máslem.…
Máte chuť na rychlý oběd? Kuřecí maso se slaninou a bylinkami v omáčce s řapíkatým celerem, rajčaty a fazolemi je snadné na přípravu. Jídlo chutná výborně a díky spoustě…
Chuť vepřové krkovice nejlépe vynikne, když ji den předem naložíme do dobře okořeněné marinády. Druhý den maso pomalu upečeme, neztratí tak nic ze své šťavnatosti.…
Flank steak je výborný kus masa s výraznou chutí a po správné úpravě je krásně šťavnatý. Před grilováním ho krátce marinujeme v jednoduché rozmarýnové marinádě. Podáváme…
Maso si předem naložíme. Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Zalijeme olejem a přidáme promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli. Necháme aspoň do…
Pstruh patří mezi lososovité dravé ryby s lahodným a jemným masem. Stačí mu tak velice jednoduchá úprava. Pstruhy naplníme a potřeme směsí oleje, česneku a koření. Na…
Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani…
Focacciu připravujeme tradičně z kynutého těsta. To můžeme předchystat dopředu a nechat jej kynout v chladu až dva dny. Poté jej už jen vytáhneme na do požadovaného…
Typicky letní, dobré jídlo, které je plné vůně a chuti. Zeleninu stačí pokrájet, okořenit a zapéct. Křupavost dodají dozlatova upečené sýry. Podávat můžete s pečivem,…
Kapr nemusí být jen součástí vánoční večeře. Připravte si jemné filety z kapra potřené svěží směsí oleje, bylinek a citronu, které upečete v plátku listového těsta. K…
Prelisovaný cesnak, majoránku, rascu, soľ, rozmarín a tymián dobre premiešame v mištičke. Mäso potrieme jemne olejom a obalíme koreninami zo všetkých strán. Mäso…