Kuře na burských oříšcích v hořčičné omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, burským máslem a osmahneme.Hotové maso dáme do misky a přikryjeme alobalem a necháme dopéct v troubě.Do výpeku přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, burským máslem a osmahneme.Hotové maso dáme do misky a přikryjeme alobalem a necháme dopéct v troubě.Do výpeku přidáme…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme na kocky narezané a v múke obalené (len jemne) mäso a krátko opražíme. Pridáme ryžu, osolíme, okoreníme, zalejeme…
Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso obereme a nakrájíme na kousky.Pórek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.V…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, prelisovaný cesnak a krátko za stáleho miešania restujeme. Zalejeme vínom a miešame, kým sa víno neodparí…
Hovězí maso i červenou řepu nakrájíme na malé kousky, pórek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku…
Ryžu dáme do kastrólika, pridáme nakrájané všetko sušené ovocie a štipku soli. Zalejeme vodou nad ryžu tak, ako pri klasickom varení ryže. Varíme zakryté domäkka.Do…
Rýži vaříme ve vývaru pod bodem varu 20 minut. Pražené arašídy posekáme (např v sekáčku, nebo je dáme do sáčku a rozbijeme je paličkou). Červené a zelené papriky…
Kapustu vložíme do mísy a přelijeme horkou vodou. Necháme cca 15 minut namočenou.Podle návodu uvaříme rýži.Mezitím si na drobno nakrájíme cibuli. Prolisujeme stroužek…
Na oleji orestujeme na tenké plátky nakrájané stonky zeleru.Pridáme narezané podpňovky (václavky) a za stáleho miešania cca 2 min restujeme.Prisypeme ryžu, pridáme…
Na masle krátko opražíme ryžu, pridáme kari, korenie a soľ, zalejeme vodou a dusíme domäkka. Necháme vychladnúť.Vychladnutú ryžu načechráme vidličkou, pridáme na malé…
Rýži uvaříme podle zvyklostí a necháme vychladnout (můžeme použít i zbylou rýži od oběda). Ostatní ingredience pokrájíme podle chuti na větší či menší kostičky…
V uzavíratelné větší misce promícháme všechny ingredience na marinádu - česnek prolisujeme, zázvoru nastrouháme 1 lžíci, jablko a cibuli oloupeme a nastrouháme najemno.…
Před samotnou přípravou nasypeme šafrán do 0,5dl (nebo velký panák) vody o pokojové teplotě a necháme chvíli odstát. Připravíme taky vývar, musíme pracovat s teplým…
Na suchej panvici na slabom plameni za stáleho miešania opražíme šafránové vlákna (krátko, asi 2 minúty, kým sa nerozvoňajú). Vlákna vyberieme do hrnčeka a ihneď…
Maso a cuketu nakrájíme na kousky, pórek nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka…
Na oleji orestujeme na malé kocky nakrájané mäso. Pridáme narezanú papriku a paradajky, ryžu, vetvičky tymiánu, pretlak a nesekaný cesnak. Osolíme, okoreníme, podlejeme…
Cuketu okrájíme a nakrájíme na kousky, mangold nakrájíme. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a pórek na mírnějším plameni orestujeme. Přidáme cuketu,…
Očistenú tekvicu nakrájame na kocky asi 2x2x2 cm. Papriku narežeme tiež na malé kúsky.Na oleji opečieme kuracie stehná z oboch strán. Vyberieme ich von a na výpeku…
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu a krátko osmažíme. Pridáme mletú papriku, korenie a soľ, zalejeme vodou a dusíme na pomalom plameni.Tofu…
Listy sparíme vo vriacej vode a necháme otiecť.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme narezané huby, kukuricu, hrášok a zakryté dusíme 10 min. Ak treba, podlejeme…
Filety lososa osolíme, potřeme hoisin omáčkou smíchanou s vínem a v uzavřené misce necháme v chladu marinovat. Nejlépe je, když marinujeme do druhého dne, ale pokud…
Cibuli pokrájíme na kostičky. Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Potřeme hořčicí smíchanou s paprikovou pastou a kapkou oleje.Opepříme a orestujeme na oleji se…
Cibulu a cesnak ocistime a nasekame. V rajnici rozohrejeme maslo s olejom a orestujeme na nom do omaknutia cibulu s cesnakom. Staci len kym zavonia, nerestujeme do zlata…
Dáme uvařit rýži jak jsme zvyklí (vařím v rýžovači v mikrovlnce). Omytá kuřecí prsa důkladně osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na větší kostky a obalíme v 1 lžíci…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Hraběnčiny řezy: Oblíbený český moučník z jablek se snadno dělá a chutná božsky. S vlašskými ořechy nebo rozinkami je ještě lepší
Španělská paella: Dokonalé jídlo vzniklo původně ze zbytků pro služebnictvo. Víte, jak se správně dělá?
Svařák vynalezli už staří Řekové. Římané zase pili kořeněné víno ředěné mořskou vodou