Kuře à la kachna
Recept ještě nebyl hodnocenDozlatova vypečená kachna s knedlíkem a zelím je delikatesa, ale také kalorická bomba. Připravte si lehčí a zdravější variantu, která vás mile překvapí. Kuře ala kachna…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 761 kJ / 899 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 99,00 g |
| – nasycené | 48,00 g |
| – nenasycené | 50,00 g |
| –– mononenasycené | 40,00 g |
| –– polynenasycené | 10,00 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Dozlatova vypečená kachna s knedlíkem a zelím je delikatesa, ale také kalorická bomba. Připravte si lehčí a zdravější variantu, která vás mile překvapí. Kuře ala kachna…
Škvarky jsou klasická česká dobrota, kterou si s oblibou dáváme s chlebem a skleničkou piva. Připravit domácí škvarky není žádná věda, ale vyhraďte si na to dostatek…
Jednotnému vaření v restauracích, hospodách a jídelnách se nevyhnul ani populární guláš. Podle státní normy ČSN se na jeho přípravu používalo hovězí, vepřové nebo…
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo vypečená kachna, budete mít…
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo vypečená kachna, budete mít…
Každá kvalitní omáčka potřebuje silný, dobrý, tmavý základ z kořenové zeleniny, cibule a koření. Extrakurzy.cz vám přináší recept na univerzální základ, ze kterého pak…
Křupavé a nadýchané placky z bramborového těsta dozlatova usmažené na sádle jsou provoněné domácími škvarky, přidanými do těsta. Podáváme je jako chutnou přílohu, ale i…
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která…
Tato pochoutka z vepřových jater je výborná a velmi rychle hotová. Játra obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na sádle do zlatova. Podáváme s brambory jako hlavní…
Nic zdravého v tom nehledejte, ale je to chuťovka. Používáme hřbetní sádlo, které je kvalitnější a hlavně chutnější. Díky přidané soli se sádlo krásně roztírá, i když je…
Podrobný postup pro úplné začátečníky, jak uspět hned napoprvé a připravit perfektní pečené kuře s nádivkou. Autorka kuchařských knih poradí, jak kuře upravit na pečení…
Velmi chutná obměna klasických řízků potěší celou rodinu . Díky výrazně ochucené jogurtové marinádě maso zkřehne a má dokonalou chuť. Marinované řízky v jogurtu můžete…
Sádlové cukroví má svou dlouhou tradici a možná se vám hned vybaví tradiční "sádlovky", které dělávaly naše babičky. Tyto jsou hned po upečení měkké a křehké a…
Játra s cibulkou smažená na sádle necháme vychladnout a poté natřeme na čerstvé pečivo. Na dochucení můžeme použít i anglickou slaninu nebo předsmaženou cibulku, ale…
Nejprve si připravíme zelí. Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme cibuli, zasypeme moukou a usmažíme zásmažku. Jakmile cibule s moukou začne zlátnout, odstavíme z ohně a…
Kuřecí maso má nespočet využití. Kromě řízků se ještě perfektně hodí do téměř jakékoliv směsi se zeleninou. Zkuste tento recept na kuřecí maso s houbami a do půlhodiny…
Hovězí nebo zeleninový vývar můžete doplnit porcí kvalitní čerstvé nebo mražené zeleniny. Chuťově výrazné drožďové nočky jí dodají šmrnc a sytost. Na talíři ji skvěle…
Maso nakrájíme na 2-3 cm kostky, promícháme se solí a dáme na cca 2 hodiny do lednici uležet. Mezitím vyvaříme sklenice a nakrájíme kůži na čtverce asi tak 5x5 cm.Do…
Oloupeme cibuli a česnek, maso zbavíme případných šlach a blan, nakrájíme jej na kostky cca 2x2 cm. Cibuli dáme smažit na sádlo a necháme ji "dozlatova".Pak přidáme maso…
Měsíček lékařský pěstujeme nejen pro krásné květy, ale také pro léčivé vlastnosti. Připravte si z jeho květů mast, kterou využijete na mazání jizev, suché kůže,…
Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, a slaninu na menší kostky. Maso smícháme s kořením a vložíme nejlépe do druhého dne do lednice uležet. Do hrnce…
Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho…
Hovězí maso z nízkého roštěnce nakrájíme na plátky. Po obvodu lehce nakrojíme asi na třech místech a to proto, aby se nám maso nekroutilo. Plátky osolíme, opepříme a…
Postup pro kvásek: Do vyšší nádoby o objemu minimálně 1 litr nasypeme 100 ml mouky a přilijeme 80 ml vlažné vody, aby po rozmíchání vzniklo husté těsto. Nádobu uzavřeme…