Čokoládoví RAW černoušci
Recept ještě nebyl hodnocenDo mixéru vložíme ořechy a kokosový olej.Mixujeme tak dlouho, dokud se nevytvoří jemná hmota.Do hmoty přidáme nepražené kakao a osladíme javorovým sirupem, lze použít i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mixéru vložíme ořechy a kokosový olej.Mixujeme tak dlouho, dokud se nevytvoří jemná hmota.Do hmoty přidáme nepražené kakao a osladíme javorovým sirupem, lze použít i…
Vsechny suroviny na krem smichame a pridame jedno nadrobno nakrajene jablko (zbavene jadrince, slupku nechame). Listove testo rozvalime na tenko a prendame do…
Vypracujeme těsto, vtlačíme do koláčové formy, dáme meruňky s ořechy, nalijeme dýňovou hmotu a pečeme 40 minut na 170°C.
Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Jablko oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (opravdu malé, aby lépe schly). Kousky jablek smícháme se…
Vločky nasucho opražíme dobleda.Dáme ich do mlieka, pridáme nahrubo nastrúhané jablká, korenie a hrozienka. Varíme dohusta asi 10 minút.Na tanieri kašu pokvapkáme…
Všechny ingredience smícháme a ve smoothie mixéru umixujeme do jemného smoothie.Dosladíme dle vlastní chuti.
Všechny přísady na zálivku dobře promícháme v misce a zatím odložíme stranou.Do velké misky dáme na kousky natrhaný kadeřávek, přidáme 1/4 hrnečku zálivky a kadeřávek…
Vejce s cukrem, sirupem, solí našleháme do pěny a zašleháme olej. Dobře vmícháme cuketu.Mouku s práškem do perníku, kořením, kakaem a skořicí promísíme. Dobře vymícháme…
Oloupeme jablka a polovinu nastrouháme nahrubo. Druhou polovinu nakrájíme na kostičky.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a necháme stranou.Žloutky dáme do mísy se zbytkem…
Z ingrediencí na těsto vyšlehat řidší těsto a nechat ho odpočinout, než se udělá náplň. Pokud byste měli pocit, že je mouky málo, přidejte, ale pozor, celozrnná mouka…
Na těsto můžete v robotu promíchat mouku, kakao a moučkový cukr se solí.Přidejte máslo, dokud nebudou hrudky zhruba o velikosti hrášku. Pak přidáme vejce a ještě párkrát…
Troubu předehřejte na 150°C. Elektrickým mixérem vyšlehejte máslo, cukr, med a žloutek dohladka. Vmíchejte mouku, skořici a sůl. Těsto rozetřete na nevymaštěný plech s…
Vajíčka, smetanu, med, skořici, sůl, vanilkový extrakt a pomerančovou kůru promícháme, rozšleháme a tousty namočíme z obou stran.V rozehřátém oleji osmažíme dorůžova a…
Máslo ušleháme s cukrem, přidáme vejce a ostatní ingredience na těsto. Vzniklé lehce lepivé těsto vmačkáme na dno dortové formy.Všechny ingredience na krém vyšleháme v…
Zahřejeme máslo a přidáme k němu všechny zmíněné ingredience. Vznikne nám pikantní marináda.Krevety naložíme do marinády na 1 hodinu.Poté vše dáme na pánev a osmahneme,…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha. Přidáme cukr a vyšleháme do tuha. Zašleháme jeden žloutek po druhém. Následně olej a nakonec opatrně mouku s xantanem.Na pánvi…
Kuře umyjeme, osušíme a nožem rozřízneme těsně podél páteřní kosti. Otevřeme, otočíme a dlaní zploštíme do placky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Škrabkou na brambory …
Omyjeme a očistíme ovoce, dáme do nádoby na mixování a rozmixujeme nejprve s mlékem, pak přidáme smetanu a suroviny na dochucení.Dáme do nádoby, ve které budeme mrazit…
Nejdříve připravíme první vrstvu: Přivedeme k varu smetanu,odstavíme z tepla, přidáme nasekanou čokoládu a rum a vymícháme dohladka. Zatímco směs chladne, připravíme…
Očištěnou a oloupanou rebarboru nakrájíme na malé kousky a prolijeme vařící vodou, necháme vychladnout. V míse s mícháme všechny přísady a pečlivě promícháme do hladka.…
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na kousky. Pak dáme do kastrůlku, ve kterém jsme si rozehřáli máslo, přidáme citronovou šťávu, vanilku a trochu cukru-…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Husí koláčky z kynutého těsta podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Sádlem vonící pochoutka ze zbytků husí pečínky
Dovolená v Maďarsku 2023: Ceny potravin jsou srovnatelné, ale třeba kilo kuřete koupíte za 108 korun. V restauracích nabízí větší porce
Poctivý vývar, základ podzimního jídelníčku. Jak ho ozvláštnit? Zkuste noky nebo svítek