Bylinkové chilli kuře na slanině a česneku, s máslovou zeleninou a bramborovými dukátky

medanek Kuchařka: medanek

Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 cibule
1 lžíce olivového olej
70 g slaniny
1 malá chilli paprička bez semen
sůl
pepř bílý
1 lžička kuliček červeného pepře
3 stroužky česneku
máslo na dva prsty
bylinky (tymián, šalvěj, libeček, zelená nať jarní cibulky)
Na potírání:
5-6 lžic sladké chilli omáčky
1 lžíce papriky
1/2 lžičky granulovaného česneku
2 lžíce javorového sirupu
Dále:
brambory (množství je individuální)
olej na smažení
sůl
zelenina, jakou máme rádi (může být i mražená)
máslo na dva prsty
pepř bílý
kousek petrželky
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Stehna opláchneme, osušíme, pořádně osolíme a opepříme. Slaninu pokrájíme na plátky, cibuli na kolečka, česnek a chilli papričku posekáme na drobno, brambory oloupeme a pokrájíme na 0,5 cm plátky. Ingredience na směs k potírání řádně promícháme a dáme zatím bokem.

  2. Dno pekáče vytřeme olejem, poklademe plátky cibule, plátky slaniny, nasekaným česnekem a chilli papričkou.
    Vyskládáme stehna a bohatě potřeme připravenou směsí. Posypeme kuličkami červeného pepře, poklademe bylinkami, plátky másla, podlijeme ½ dl vody a přikryjeme alobalem.

  3. Pečeme 15 minut na 200 °C a cca 60 minut na 100 °C. Během pečení párkrát ještě potřeme směsí. Posledních 15 minut pečeme na barvu bez alobalu a bylinek, které odstraníme.

  4. Uvařenou zeleninu do poloměkka, nebo mraženou orestujeme na másle, osolíme a opepříme.

  5. Plátky brambor osolíme a smažíme na oleji, dokud nejsou měkké a zlaté.
    Servírujeme vše společně na talíři, podlité výpekem a zdobené kouskem petrželky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bylinkové chilli kuře na slanině a česneku, s máslovou zeleninou a bramborovými dukátky