Krůtí "blaho v hubě" na mrkvi s javorovým sirupem

Suroviny

1 kg mrkve (oškrabané a nakrájené na cca 5 cm kusy)
0,75 - 1 kg krůtí stehno bez kosti a kůže
1 - 2 větvičky rozmarýnu
javorový sirup
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkví vyložíme dno jenského skla.

  2. Na mrkev položíme nasolené maso, na něj položíme větvičky rozmarýnu.

  3. Podlijeme vodou, aby maso nebylo ve vodě.

  4. Povrch masa potřeme směsí oleje a javorového sirupu (1:1).

  5. Pečeme na 150°C 4 hodiny pod víkem. Každou hodinu maso poléváme vypečenou šťávou a znovu potíráme směsí oleje a sirupu.

  6. V polovině pečení maso obrátíme. Podle potřeby podléváme. Lze podávat s bramborem, rýží nebo jen tak samotné maso s mrkví dle libosti.

Poznámka od kuchařky

volně inspirováno několika recepty z knihy

Markéta Šichtařová: Citlivá kuchyně -- aneb štíhle, zdravě, bez alergie, bezlepkově, bez mléka, bez chemie, i pro začátečníky, a úžasně chutně!; ISBN:9788090556409

Komentáře k receptu Krůtí "blaho v hubě" na mrkvi s javorovým sirupem

Tématické fráze: markéta šichtářová houba kniha šichtaříková recepty zelenina s javorovým sirupem kureci jatra s javorovym sirupem sichtarova kucharka marketa sichtarova kucharka krůtí v mrkvi citliva kucharka sichtarova kuře s javorovým sirupem markéta šichtařová recepty šichtařová recepty bloho v hubě šichtařová recept šichtařová citlivá kuchyně markéta šichtařová kniha citlivá kuchyně pečeme s javorovým sirupem markéta šichtařová recept citlivá kuchyně aneb štíhle, zdravě, bez alergie, bezlepkově, bez mléka, bez chemie, i pro začátečníky, a úžasně chutně! recepty sichtarova