Dokonalé lívance
Recept ještě nebyl hodnocenLívance jsou jedním z nejoblíbenějších moučníků. Nadýchané těsto, kvalitní olej na smažení a dozdobení oblíbenými pochutinami - to vše dělá z obyčejných smažených…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lívance jsou jedním z nejoblíbenějších moučníků. Nadýchané těsto, kvalitní olej na smažení a dozdobení oblíbenými pochutinami - to vše dělá z obyčejných smažených…
Propláchneme rýži a dáme ji vařit - vody cca 2,5 násobku objemu - cca 20 minut, citronovou kůru přidáme na poslední chvíli. Osolíme.Čočku vaříme cca 12 minut doměkka,…
Do mísy dáme podmáslí, obě vejce, cukr a promícháme, až se nám vše krásně spojí.Mouku, sodu a sůl smíchejte, máslo rozpusťte a obojí postupně, za stálého promíchávání…
Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech s vnitřním rozměrem 33cm x 33cm vyložíme pečicím papírem.Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud pustí…
Bez medvědích tlapek nebo pracen by nebyly ty pravé Vánoce, vždyť je pekly již naše prababičky. Cukroví provoněné hřebíčkem a skořicí posypané cukrem doplní útulnou…
Formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.Všechny sypké suroviny dáme do mísy a promícháme. Přidáme tekuté suroviny a ušleháme ručním…
Skořicoví šneci jsou dnes již známou pochutinou na snídani, svačinu nebo v kavárně ke kávě. Vyzkoušejte jejich obměnu, která v sobě ukrývá plátky šťavnatých hrušek. K…
Kdo má rád maso s příchutí ovoce, ten si přijde na své. Zde použitý druh masa je hůře dostupný, ale zcela jistě ho lze zaměnit za jiný kus vepřového masa. Dušený ve víně…
Smícháme ingredience na těstíčko a necháme chvíli odležet. Mělo by být středně husté, aby moc z koleček cukety nestékalo.Omytou neoloupanou cuketu nakrájíme na 0,5 cm…
Mísu vymažeme máslem a na spod dáme nakrájené tatranky.Poté v hrnci vaříme dýni s hrnkem jablečného džusu asi 15 minut. Dýni dáme na tatranky.Všechny suché suroviny…
Mezi tradiční zvyky patří, že se svatební koláčky pečou do výslužky. Malými koláčky se naplní papírový košíček a podle počtu svobodných v rodině se dává počet rohových…
Ořechy plněné krémem patří neodmyslitelně k tradičnímu cukroví na vánočním stole. Vůně ořechů, koření a vanilky je přímo voláním po sváteční atmosféře. Nechte se i vy…
Pečení vánočního perníkového dortu vám provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Dort je velmi kyprý a šťavnatý, není třeba ho ještě dále zdobit, stačí ho jen…
Receptů na perníčky existuje nespočet a snad každý má ten svůj ozkoušený. Perníčky připravené dle tohoto receptu chutnají po medu a jsou po odležení krásně měkké.…
Sladký moučník po nedělním obědě prostě nesmí chybět. Vyzkoušejte skvělý jablečný koláč, s křupavou drobenkou, chutnající po kokosu a mandlích, na povrchu. Jeho příjemně…
Vafle jsou pochoutka původem z Belgie a Francie. Dokřupava upečené obdélníčky nebo srdíčka jsou ideální snídaní pro ty, co rádi startují den sladce. Do těsta můžete…
Mouku prosejeme na vál. Přidáme tvaroh, žloutky a všechny zbývající suroviny. Zpracujeme hladké, nelepivé těsto.Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme na tenký plát.…
Objevte kouzlo zdobeného lineckého koláče s džemem, který spojuje tradici s kreativitou. S nádherným zdobením a bohatou vrstvou lahodného džemu se tento koláč stane…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Lahodné bábovičky z křehkého lineckého těsta, plněné ořechovou nádivku, máčené v čokoládě, příjemně chutnají a v ústech se jen rozplynou. Jisté je, že si najdou…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode.Jablká nakrájame na tenšie mesiačiky a na masle prudko opečieme.Scedené cestoviny premiešame so škoricou, cukrom a maslom z opečených…
Z mouky, mléka, vajec, soli a lžičky cukru vypracujeme hladké lité těsto.Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme jadřince. Nakrájíme na jemné hranolky,…
Připravte na nedělní odpoledne bleskurychlý a nápaditý pečený dezert. Meruňkový džem s čokoládou ukrytý v kakaovém korpusu a podávaný třeba s kopečkem šlehačky potěší a…