Palačinky s ořechovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenDo zhruba poloviny mléka vklepneme vejce, přidáme špetku soli a po částech zašlehaváme mouku a následně přidáváme zbytek mléka. Do těstíčka vmícháme olej a těstíčko…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do zhruba poloviny mléka vklepneme vejce, přidáme špetku soli a po částech zašlehaváme mouku a následně přidáváme zbytek mléka. Do těstíčka vmícháme olej a těstíčko…
Receptů na perníčky existuje nespočet a snad každý má ten svůj ozkoušený. Perníčky připravené dle tohoto receptu chutnají po medu a jsou po odležení krásně měkké.…
Vafle jsou pochoutka původem z Belgie a Francie. Dokřupava upečené obdélníčky nebo srdíčka jsou ideální snídaní pro ty, co rádi startují den sladce. Do těsta můžete…
Věděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí…
Očištěnou dýni (není nutné loupat) pokrájíme na kusy a v chopperu ji rozmixujeme nebo ji můžeme nahrubo nastrouhat.Dýni dáme do mísy, přidáme ořechy nebo kokos, cukr,…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Lehké řezy skládající se z vláčného kakaového korpusu, jablečné náplně provoněné skořicí a badyánem, se smetanovým vanilkovým krémem na vrchu, vás zajisté okouzlí svou…
Stačí vám vanička tvarohu, trochu mouky a pár jablek abyste měli do hodiny hotový efektně vypadající překládaný štrůdl. Ochucení náplně je čistě na vás, ale jablka si se…
Stačí vám vanička tvarohu, trochu mouky a pár jablek abyste měli do hodiny hotový efektně vypadající překládaný štrůdl. Ochucení náplně je čistě na vás, ale jablka si se…
Z listového těsta můžeme připravit spoustu různých sladkých moučníků. Křupavé taštičky, plněné meruňkovým džemem a jablečnou nebo tvarohovou náplní, budou ze stolu mizet…
Jemné nudle smíchané se šťavnatými třešněmi vytvářejí sladkou a svěží kombinaci, zatímco křupavý ořechový posyp dodává pokrmu zvláštnost a příjemnou chuť. Tento dezert…
Palačinkami potěšíte nejen děti, ale i dospělé. Vychutnat si je můžete v jakoukoliv denní dobu. Palačinky s nastrouhanými jablky v těstu, pomazané povidly, posypané…
Mouku nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažné vody.…
Jste milovníci kečupu a rádi zkoušíte nové chutě? Tak to tu pro vás máme skvělý tip. Lahodný kečup můžete připravit i z vyzrálých švestek. Chuťově je doplní jablečný…
Z masa a ovoce můžeme vytvořit lahodný pokrm, stačí vybrat správnou kombinaci. Pečené kuřecí maso a pečené švestky se navzájem skvěle doplňují a zvýrazňují. Výborné…
Sezóna jablek a hrušek se nezadržitelně blíží, pojďme si tedy ukázat recept na netradiční džem z tohoto ovoce. Zázvor a pomeranč dodává ovocné lahůdce exotickou chuť a…
Mřížkový koláč z křehkého těsta nás potěší bohatou a zajímavou náplní. V té najdeme marmeládu, drcené sušenky a hrušky ochucené skořicí a rozinkami. Po vychladnutí…
Rychlá podzimní buchta s jablky a medem, skořicí a kakaem je tím pravým moučníkem k odpolední kávě. Poctivá buchta na plech, na jejíž přípravu ani nebudete potřebovat…
Koláč babího léta s oříšky, jablky a ostružinami je lahodné sladké potěšení, které spojuje sezónní ovoce a křupavé oříšky v dokonalé harmonii. Křehké těsto, šťavnatá…
Domácí džem z dýně a jablek je skvělým způsobem, jak uchovat sladkou chuť podzimu v každé sklenici. Kombinace jemné dýně a šťavnatých jablek vytváří harmonický a bohatý…
Máte chuť na něco slaďoučkého a zrovna nemáte nic upečeno? Vyzkoušejte smažené kousky jablek obalených v těstíčku. Ještě teplé posypejte skořicovým cukrem a před…
Máte chuť na něco slaďoučkého a zrovna nemáte nic upečeno? Vyzkoušejte smažené kousky jablek obalených v těstíčku. Ještě teplé posypejte skořicovým cukrem a před…
Koláček, který dostal jméno podle toho, že se vám o jeho chuti bude zdát ještě dlouho. Dokonalá kombinace vláčného korpusu, lahodného tvarohového krému a náplně ze…
Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí,…