Knedlíky s dušenými jablíčky
Recept ještě nebyl hodnocenMouku smícháme v míse se solí a citronovou kůrou, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, na droždí nasypeme vanilkový cukr a zalijeme částí vlažné vody.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku smícháme v míse se solí a citronovou kůrou, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, na droždí nasypeme vanilkový cukr a zalijeme částí vlažné vody.…
Jemné vrstvy těsta filo těsta dokonale vytvářejí křehkou pochoutku, která se rozplývá na jazyku. Ideální dezert pro milovníky závinů tradičních chutí v moderním pojetí.
Quinoa je bohatá na vlákninu a navíc je bezlepková. Připravit ji můžete jak nasladko tak naslano, není to nijak složité. Sladkou kaši z quinoy můžete ozdobit dle vašich…
Díky nakyslé chuti se rebarbora hodí nejen do moučníků, ale i do slaných pokrmů. Ochutnejte ji v zajímavé kombinaci s kuřecími paličkami naloženými v medové marinádě…
Netradiční základní surovinou pro hned tři pomazánky v receptu je strouhaný zázvor. Tento všelék doplníme buď sýrem, pomeranči a skořicí nebo jablkem, mrkví a kořením.…
Klíčem k opravdu výbornému grilovanému masu je dobře vychucená marináda a dostatečně dlouhá doba marinování. Pikantní Jamaican Jerk kuřecí paličky mají svůj původ na…
Milovníky máku potěší koláč z litého těsta, plný povidel, pomerančové chuti a křupavé drobenky. Připravit jej není nijak složité, za hodinku tento koláč provoní vaši…
Krupicová kaše nám všem spolehlivě připomene dětství. Oblíbený sladký oběd, servírovaný s rozpuštěným máslem a hojně sypaný kakaem, zajisté potěší nejen dětské strávníky…
Mrkvové moučníky se v poslední době těší veliké oblibě. Díky mrkvi jsou totiž krásně vláčné a nadýchané jako obláček. Za pomoci remosky můžete připravit skvělou mrkvovou…
Není nad to začít den sladkou snídaní. Pokud milujete oříšky, pak zajisté oceníte recept na domácí granolu s lískovými oříšky, která je příjemně sladká a křupavá. Jak ji…
Tažený závin, se šťavnatou nádivkou z jablek, ořechů, a rozinek, vám svojí chutí a příjemnou vůní připomene odpoledne u babičky. Hojně pocukrovaný závin zmizí ze stolu…
Muffiny jsou skvělým moučníkem na svačinu nebo na cesty. Připravte je podle tohoto receptu, voní jahodami, vanilkou a banánem. Příprava není složitá a hravě ji zvládne i…
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou patří mezi tradiční české pokrmy a každá hospodyňka má malinko jiný recept. Tahle ostřejší verze omáčky obsahuje celé kousky zeleniny…
Kynuté záviny se těší velké oblibě, i když jsou pracnější a časově náročnější. Až ochutnáte první kousek jemného a dozlatova upečeného závinu s voňavou makovou náplní,…
Vinná polévka má své kořeny již ve starověkém Řecku a Římě a skvěle se hodí jako jeden z chodů slavnostního oběda. Vanilkový lusk, skořice a hřebíček polévku krásně…
V míse smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a cukr. Přidáme mléko, vanilkové aroma, olej a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do silikonové formy na…
Troubu předehřejte na 180°C a dva plechy vyložte pečícím papírem (případně dobře vymažte tukem). Ve větší míse prsty propracujte pomerančovou kůru a cukry, poté přidejte…
Obložit dort velkými plátky hrušek i s jádřinci a stopkami, to tady možná ještě nebylo! A aby toho nebylo málo, zajímavým způsobem se toto ovoce projeví také na…
Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Opražené ořechy dejte do mixéru (food processoru) a rozmixujte. Přidejte mouku, cukr, skořici…
Jako krém můžete použít klasický americký "buttercream" z původního receptu, ale já jednoznačně preferuji nakyslý, kešu-"tvarohový" krém, který se k mrkvovému dortu…
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, poté přiléváme smetanu a mléko podle potřeby, podle toho, jakou konzistenci chceme. Přisypeme třtinový cukr dle chuti a už jen…
Do mixéru vhodíme všechny ingredience kromě ovesných vloček. Mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hmota. Do té pak vmícháme ovesné vločky. Těsto vlijeme do…
Mrkve a jablko nakrájejte na jemném struhadle (s jablkem je to trochu hůř, můžete použít hrubší). Připravte si plátýnko, nutbag nebo ruce a z nastrouhané mrkve a jablka…
Rozehřejte si troubu na 175°C s mřížkou na střední příčce. Připravte si dortovou formu, nebo jinou vhodnou pečící nádobu o průměru 20-24 cm, kterou vytřete kousíčkem…