Barevné řezy
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky s cukrem a vlažnou vodou vyšleháme do husté pěny, pak zašleháme postupně olej, smícháme mouku s práškem do pečiva a lehce jí vmícháme do žloutkového základu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky s cukrem a vlažnou vodou vyšleháme do husté pěny, pak zašleháme postupně olej, smícháme mouku s práškem do pečiva a lehce jí vmícháme do žloutkového základu…
Troubu rozehřejte na 150°C. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte oloupaná, jádřinců zbavená a na kostky nakrájená jablka, skořici a cukr. Smažte, až začnou jablka měknout …
Zelí nakrájíme na drobné tenké plátky, nebo můžeme nastrouhat nahrubo.V míse smícháme zelí s vajíčkem, kořením a kukuřičným škrobem. Vytvoříme těsto na zelňáky.Na…
1. Smícháme sójovou omáčku, hnědý cukr, kukuřičný škrob, zázvor, česnek a chilli omáčku. Nalijeme na maso, promícháme a odložíme. (Pokud máme čas, můžeme nechat odležet…
Rýži propláchneme, scedíme a vsypeme do osolené vařící vody. Po uvaření zchladíme a necháme na cedníku důkladně okapat.Ostružiny vložíme do rendlíku, přidáme cukr,…
Růžičky brokolice vložíme do vroucí vody, povaříme na skus cca 3 minuty, scedíme, dáme do ledové vody (aby zůstala krásně zelená) a na sítu necháme okapat.Kuřecí maso …
Růžičky brokolice vložíme do vroucí vody, povaříme na skus cca 3 minuty, scedíme, dáme do ledové vody (aby zůstala krásně zelená) a na sítu necháme okapat.Kuřecí maso …
Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Prudce opečeme v rozpálené pánvi na oleji, přidáme nasekaný česnek. Necháme rozvonět a vsypeme nerozmraženou směs…
Meruňky nakrájíme na menší kousky, přidáme krupicový cukr, citronovou šťávu, 60 g (ml) vody a krátce povaříme, až jsou meruňky měkké. Odstavíme a ponorným mixérem…
Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, dáváme je do misky s vodou a citronovou šťávou, aby nezhnědla. Pak je nakrájíme na kostičky a dáme do rendlíčku dusit s 50 ml vody.…
Čerstvé maliny opláchneme, vložíme do malého rendlíku, přidáme 60 g (ml) vody, a velmi krátce povaříme.Propasírujeme přes husté síto - cedník, přidáme cukr smíchaný s…
Na těsto smícháme všechny sypké suroviny v míse nebo robotu, přidáme máslo nakrájené na plátky, jogurt, vejce a vytvoříme hebké těsto. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly a…
Maliny opláchneme, dáme do menšího rendlíku, přidáme 130 g vody a velmi krátce povaříme, asi 3 minuty.Maliny přes husté síto - cedník propasírujeme, přidáme vanilkový i…
Máslo rozpustíme a necháme trochu vychladnout. Plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.Mouku se škrobem a práškem prosejeme, přimícháme nahrubo nasekané ořechy.…
Z brokolice se dá vykouzlit spousta výborných. Smažené brokolicové placičky se šunkou ocení i ti, kteří tuto zeleninu v oblibě nemají a ze stolu zmizí nevídaně rychle.…
Jednou za čas je i pro tělo dobré oživit náš standardní jídelníček a vyzkoušet třeba takový vegetariánský guláš. Tento recept je na guláš z hlívy ústřičné, rajčat a…
Součástí vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso, které obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z tilápie je šťavnaté až lehce nasládlé a skvěle ho doplní…
Krůtí prsa nakrájíme na kostky cca 3x3 cm, uzený špek na malé kostičky, šalotku nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme a lístky bazalky natrháme.Na sádle osmažíme…
Jogurtová bublanina s borůvkami je osvěžující a lahodná pochoutka, která je navíc bez mouky. S jemnou texturou a bohatou chutí borůvek je tato bublanina ideální volbou…
V misce smícháme vše na marinádu a dobře vše promícháme.Maso umyjeme, osušíme, kraje dokola nařízneme a každý plátek pečlivě potřeme marinádou, dáme do misky a uzavřené…
Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé…
Hovězí krk je část masa, která vyžaduje pomalé vaření. Po zatáhnutí necháme vývarem a vínem podlité kousky masa zvolna dusit se zeleninou. Na závěr pak přidáme papričky…
Restované šťavnaté kousky kuřecího masa ve sladkokyselé a lehce pálivé omáčce. Chuť asijské kuchyně je znatelná, osvěžují ji kousky ananasu a pikantnost dodávají chilli…
Malé koláčky z nekynutého těsta, plněné výborným žloutkovým krémem a trochou džemu, ozdobí váš nedělní stůl. Po upečení je servírujeme posypané moučkovým cukrem. Koláčky…