Pšenično-žitné večky
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na omládek dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně také hodinu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na omládek dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně také hodinu…
Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, v zavřené, asi 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, pšeničnou mouku dosypáváme postupně, už…
Suroviny na omládek v míse dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K hotovému omládku přidáme zbatek přichystaných surovin a uhněteme těsto, které opět necháme…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…
K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme…
Všechna semínka spolu v misce zalijeme uvedeným množstvím vody a necháme minimálně 12-18 hodin bobtnat, zakrytá talířkem. Pokud pak v nich, před přidáním do těsta,…
Ze surovin na omládek umícháme hlaďounký kvásek a zakrytý necháme 45 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a vymísíme pěkně pevné těsto, které necháme dobře nakynout…
suroviny na omládek dobře vymícháme a zakryté necháme v teple místnosti asi 45-60 minut pracovat. Než vykyne, na 2-3 lžících z připraveného oleje lehce osmažíme…
Suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout…
Toto těsto jsem dělala robotem, na pekárnu je ho málo.... Suroviny na omládek dobře smícháme a v zakryté misce necháme asi 45 minut kynout. Pak přidáme zbytek…
Zároveň s umícháním omládku všechnu celozrnnou mouku smícháme se zbylou recepturní vodou (200 g) a necháme proběhnout autolýzu - částečky mouky zbobtnají, měknou a také…
Suroviny na omládek dobře umícháme a přikryté necháme 35-45 min kynout.Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. V míse, přikryté utěrkou necháme dobře vykynout (asi 1…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté , sypké a zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vyválíme rohlík nebo jiný tvar pečiva.…
Z bulek uválíme oválné "šišky", opět necháme téměř nakynout, nastříháme bodliny a po krátkém dokynutí upečeme.Tím, že ježky potíráme ještě před nástřihem, mají po…
– na omládek vezmeme z odvážených surovin sladěnku, 100 g vody, droždí, 130 g hladké mouky a dobře umícháme. Necháme zakryté v teple kynout asi hodinu. Po vykynutí…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na čtvrtiny, z každého kusu…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16…
1. stupeň poliše: dobře smícháme 90 g příjemně vlažné vody, sladěnku, droždí a 90 g hladké mouky (vše odváženo z celkově udaného množství v Surovinách) a zakryté…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout asi 1-1,5 hodiny. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.Vykynuté těsto…
k hotovému rozkvasu přidáme do formy zbytek surovin a zapneme pekárnu, kterou necháme míchat jen asi 10 minut. Pak pekárnu vypneme a těsto necháme asi 1,5-2 hodiny…
Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté utěrkou ho v míse necháme ais 60-80 minut kynout.…
Suroviny na omládek umícháme a necháme asi 45-60 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a umícháme těsto, které necháme asi hodinu kynout.Vykynuté vytáhneme na jemně…
Chléb je to asi obyčejný a ničím nadprůměrně nevyniká. Ale vedle rohlíků a koláčů, které se pečou pravidelně, je to prima změna. Navíc je tento světlounký babiččin chléb…
Z kynutého těsta upečete dvě klasicky velké veky nebo čtyři menší večky, které jsou velikostně někde mezi vekou a bagetou. Krajíčky z nich namažete jemnou pomazánkou a…