Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladěnka - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Pivní celozrnné bagety

Pivní celozrnné bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na čtvrtiny, z každého kusu…

Grahamky

Grahamky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Všechny suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat (nebo je ručně umícháme v misce) a pak, zakryté necháme 45 minut kynout. Přidáme zbytek všech…

Chlebulky s ovesnými vločkami

Chlebulky s ovesnými vločkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Ze všech uvedených surovin umícháme omládek a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut pracovat.Pak k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme volnější těsto…

Domácí kaiserky

Domácí kaiserky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Do mísy robota dáme veškeré suroviny a zapneme na stupeň 2. Po 10 minutách vypneme a necháme v míse kynout 40 minut. Vytvarujeme rohlíky nebo housky či kaiserky a znova…

jipohe

90 min

Bulky chudého vandrovníka

Bulky chudého vandrovníka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (8-10) a z každého…

Vícezrnné dalamánky

Vícezrnné dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Těsto jsem dělala robotem. Nejdříve jsem si v kávomlýnku posekala na hrubší šrot pšenici a žito, sójové vločky jen částečně - zůstaly většinou vcelku. Vše jsem zalila…

Podzimní bagetky

Podzimní bagetky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu, kterou…

Cibulové koláčky

Cibulové koláčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

k vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout - během kynutí můžeme několikrát promísit. Oloupanou cibuli nakrájíme na…

Sedlácký chléb

Sedlácký chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Všetky prísady dáme do nádobky dom. pekárne (okrem bigy) a necháme 20 minút miesiť. Potom program prerušíme, pridáme i bigu (musi mať pokojovú teplotu) i semínka lenu,…

Lněný chleba s omládkem

Lněný chleba s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek v míse dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K hotovému omládku přidáme zbatek přichystaných surovin a uhněteme těsto, které opět necháme…

Dalamánky pro Samušku

Dalamánky pro Samušku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…

Jogurtový kmíňák s omládkem

Jogurtový kmíňák s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ze surovin na omládek umícháme hlaďounký kvásek a zakrytý necháme 45 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a vymísíme pěkně pevné těsto, které necháme dobře nakynout…

Semolinové placky s cibulí

Semolinové placky s cibulí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

suroviny na omládek dobře vymícháme a zakryté necháme v teple místnosti asi 45-60 minut pracovat. Než vykyne, na 2-3 lžících z připraveného oleje lehce osmažíme…

Dýňové kousky z remosky

Dýňové kousky z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Toto těsto jsem dělala robotem, na pekárnu je ho málo.... Suroviny na omládek dobře smícháme a v zakryté misce necháme asi 45 minut kynout. Pak přidáme zbytek…

Vánočka z celozrnné mouky

Vánočka z celozrnné mouky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do pekárny dáme včechny suroviny v pořadí od tekutých po mouku. Z vejce dáme pouze žloutek.Rozdělíme na šest stejných dílů a vyválíme copy. Zapleteme vánočku. třeba…

Dobré rohlíky k snídani

Dobré rohlíky k snídani

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté , sypké a zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vyválíme rohlík nebo jiný tvar pečiva.…

Tmavé sádlové paličky

Tmavé sádlové paličky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Zároveň s umícháním omládku všechnu celozrnnou mouku smícháme se zbylou recepturní vodou (200 g) a necháme proběhnout autolýzu - částečky mouky zbobtnají, měknou a také…

1 2 3 4 5

Marie