Kuřecí lahůdkové řízky
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve připravíme omáčku smícháním všech ingrediencí a odložíme ji do chladu.Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a okořeníme. Můžeme použít i jiné koření, které máme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve připravíme omáčku smícháním všech ingrediencí a odložíme ji do chladu.Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a okořeníme. Můžeme použít i jiné koření, které máme…
I zdánlivě obyčejné jídlo jako jsou špagety můžou nabídnout skvělý chuťový zážitek. Dýně a zázvor dodají krémovým špagetám příjemný podzimní nádech. Posypané parmezánem…
Jednoduchá smetanová omáčka z pažitkového pesta skvěle doplní dušené nebo pečené maso a vařený brambor. Omáčka není nijak složitá na přípravu, postačí pouhá půlhodinka a…
Plněné košíčky patří mezi oblíbené druhy nepečeného cukroví díky svojí rozmanitosti. Košíčky podle tohoto receptu kombinují skvělou chuť čokolády s výbornou mandlovou…
Tato svěží roláda se hodí jako předkrm nebo drobné pohoštění pro hosty. Tvoří ji vrstvy šunky a sýra, které pomažeme pěnou z křenového pomazánkového másla a smetany.…
Milovníci čokolády zbystřete. Lahodný čokoládový krém ve skleničce, posypaný mletými ořechy, je přímo stvořený pro vás. Ve vašich ústech se lehce rozplyne a zbyde po…
Voňavý beránek nesmí o Velikonocích na našem stole chybět. Těsto ochutíme mletými ořechy a provoníme citronem a vanilkou. Beránek je díky smetaně krásně vláčný. Podáváme…
Nádivku si nemusíme připravovat pouze o Velikonocích. Chutná i jindy. Ale na jaře ji lze připravit s medvědím česnekem a dalšími jarními bylinkami. Dobře připravená…
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné…
Jak dobré a jednoduché! Pláty upečeného dortového korpusu potřené šlehačkovým krémem, zamotané do tvaru šneka, dozdobené opět krémem a čokoládovými hoblinkami!
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Čokoládové pralinky plněné výbornou arašídovo-čokoládovou náplní krásně vyniknou mezi velikonočním pohoštěním. Nebo je můžeme věnovat jako jedlý dárek. Příprava není…
V pomalém hrnci můžeme připravit tuto jednoduchou, ale netradiční přílohu. Vařené brambory ochutíme slaninou a špenátem a zalijeme smetanou. Na závěr na nich ještě…
Ředkvičky jsou nenáročné na pěstování a nejšťavnatější jsou na jaře. Využít se dají na mnoho způsobů. Tím nejčastějším jsou oblíbené svačinové pomazánky. Jsou jednoduché…
Roláda doladěná k dokonalosti na vás čeká na konci tohoto receptu. Lehké piškotové těsto s lískovými oříšky ukrývá malinový džem a lahodnou mandlovou náplň. Konečné…
Na korpus smícháme všechny ingredience (mléko dáme dle potřeby tak, aby vzniklo středně husté těsto).Kulatou dortovou formu vyložíme pečicím papírem, naplníme těstem a…
Na korpus smícháme všechny ingredience (mléko dáme dle potřeby tak, aby vzniklo středně husté těsto).Kulatou dortovou formu vyložíme pečicím papírem, naplníme těstem a…
Hluchavka bílá je rostlinou, která je u nás brána v podstatě za plevel. Ve skutečnosti jde ale o účinnou léčivku, jež pomáhá vnitřně i zevně. Většinou se používá k…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
1. Nejdříve si připravíme rýži. Cibuli nasekáme najemno, mrkev na kostičky, celerovou nať (bez listů) na kousíčky (místo natě lze použít 1 řapík celeru), česnek…
KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A…
Šípková omáčka podle Rettigové: Do kamenného nebo porcelánového hrnce dáme asi 2 dkg suš. šípků, neb 4-5 dkg šípkové marmelády, 3 lžíce vinného octa, 3 dl slabší…
forma průměr 24 cm korpus:ušlehat bílky, přidat 120 g cukru. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru. Postupně přiléváme olej, vodu, a mouku smníchanou s…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Přidáno 14. 6. 2024 14:16
Peče celá země: Nejlepší svatební koláče jsou ty dvojctihodné. Jak na ně podle porotců soutěže
Špenát, zdroj síly i zelená brečka ze školní jídelny. Jak ho připravit, aby dobře chutnal i vypadal?
Královské chutě: Princ Harry miluje tenhle slaný sýrový koláč s dokonale vláčnou náplní