Jablkový koláč se smetanou

mamkapavla Kuchařka: mamkapavla

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Suroviny

300 g hladké mouky
250 g másla nebo Hery
100 g moučkového cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
Náplň:
300-400 g zakysané smetany
1 kelímek smetany na šlehání
150 g cukru krupice
3 vejce
4-5 lžic hladké mouky
Drobenka:
50 g změklého másla
100 g hrubé mouky
100 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
ovoce výraznější chuti (ostružiny, maliny, jablka...)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme vychladit do ledničky. Zakysanou smetanu, šlehačku na šlehání smícháme s vejci a cukrem a zahustíme moukou na hladký kašovitý krém.

  2. Z másla, mouky a cukru uděláme drobenku. Vychlazené těsto rozválíme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

  3. Posypeme ho ovocem, zalijeme rovnoměrně náplní a posypeme drobenkou. Pečeme při 190°C cca 30-40 minut, do zrůžovění povrchu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jablkový koláč se smetanou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jablkový koláč se zakysanou smetanou jablkový koláč se smetanou koláč s jablky a smetanou obrácený jablkový koláč se zakysanou smetanou koláč s jablky a zakysanou smetanou jablkový koláč francouzský jablečný koláč se zakysanou smetanou koláč se smetanou ke šlehání francouzský jablečný koláč se smetanou obrácený jablkáč se zakysanou smetanou jablečný koláč se smetanou obraceny jablka se zakysanou smetanou jablkovy kolac se smetanou ke šlehání koláč se zakysanou smetanou jablkoý koláč francouzský jablkový koláč se smetanou moučník s jablky a zakysanou smetanou jablkový koláč ze zakysané smetany obráceny kolac s jablky a zakysanou smetanou pečený koláč se zakysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo