Řezy Margot – rychlé a výborné!!!
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduché buchty patří mezi velmi oblíbené, protože nezaberou příliš času a přípravu zvládne hravě i začátečník. Základní lité těsto můžete obohatit tyčinkou Margot,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduché buchty patří mezi velmi oblíbené, protože nezaberou příliš času a přípravu zvládne hravě i začátečník. Základní lité těsto můžete obohatit tyčinkou Margot,…
Občas nemáme čas nebo chuť na přípravu kynutého těsta, a tak nám jistě přijde vhod rychlý recept na šátečky ze šlehačkového těsta. Jsou voňavé, křehké a lahodné. Náplň…
Což takhle dát si špenát? Vděčná příloha, která se hodí k vepřovému nebo uzenému masu, bude do půlhodiny na stole a zvládnou ji připravit i ti, kteří teprve v kuchyni…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a vlastní verze je chloubou každé kuchařky. Použitím mletého masa její přípravu zjednodušíte. Zde máte recept, podle kterého se…
Snadné jídlo plné chuti, které můžete připravit pokaždé trochu jinak. Se smetanou ke šlehání bude jemnější a krémovější, se zakysanou smetanou získá výraznější pikantní…
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostky a osolíme. Mleté maso okořeníme a smícháme s brambory. Rovnoměrně poklademe na vymazaný pekáč, udusáme, přelijeme šlehačkou…
Řízek zase trochu jinak. Velmi chutně, inspirován podle pořadu Česko na talíři. Použijeme vepřovou plec, kterou rozmixujeme ve směsi smetany a koření. Muškátový oříšek…
Stroganoff je známý jako hovězí minutka. Tento recept vám však přináší jeho kuřecí verzi. Nudličky masa jsou přes noc naložené s kyselou okurkou a cibulí v marinádě z…
Kvalitní uzená šunka, máslo, jemná smetana a hořčice pro pikantní tečku - ušleháním těchto surovin vznikne nadýchaná pěna. Ozdobným kornoutem ji nanášíme na chlebíčky…
Dort bývá zlatým hřebem všech oslav a vyjímečných setkání. Pokud vždy pečlivě hledáte a vybíráte ten nejlepší recept, zbystřete. Tento dort určitě nezklame a vložený čas…
Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta jsou snadné na přípravu a úžasně šťavnaté. Pěkně vychlazené vás v horkých letních dnech příjemně osvěží. Nejlepší jsou na…
Jistě často přemýšlíte, co upéct návštěvě ke kávě. Mělo by to být něco lahodného a zároveň něco, co nám nepřidělá moc práce. Tato kritéria splňuje dřevěnický štrúdl.…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžičku Solamylu a dobře vše promícháme. Do hluboké, rozehřáté pánve dáme olej, dvě kuličky…
Svíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Měkounké plátky hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové…
Krásný potahovaný dort s mascarpone krémem a čokoládovou ganache si mohou dopřát i ti, kteří nesmí lepek. Snadný korpus zvládnete upéct raz dva a příprava krému i…
Krásný potahovaný dort s mascarpone krémem a čokoládovou ganache si mohou dopřát i ti, kteří nesmí lepek. Snadný korpus zvládnete upéct raz dva a příprava krému i…
Tyto řezy tvoří dvě vrstvy tenkého kakaového piškotu naplněné jemnou smetanovo-tvarohovou náplní. Připravíme je jednoduše a rychle a poslouží jako chutný dezert nebo…
Domácí zelňačka dokáže rozehnat neduhy různého původu a často vás během chvilky postaví na nohy. Vydatná pikantní polévka se zelím, klobásou a bramborami, zjemněná…
Jednoduchý a rychlý recept na slaný koláč s jemnou sýrovou náplní, smetanou a špetkou muškátového květu. Náplň můžete vylepšit přidáním uzeniny, cibule nebo žampionů.…
Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Připravte z nich tento…
Staré a prosté jídlo, které vařívaly naše babičky a na které rádi vzpomínáme. Šťavnaté zadělávané kedlubny, ve smetanové omáčce s vařeným bramborem a opečeným párkem…
Češi jsou národem houbařů. Houby jsou prostě mimořádné svou jedinečnou chutí, a ta se skvěle hodí k masu i do omáčky. Takové spojení najdete i v tomto receptu. Jemná…
Cheesecake je typickým americkým dezertem. Tradičně se smetanový dort peče, ale hned druhou nejoblíbenější variantou je ten nepečený, třeba se svěží chutí limetek. Tento…