Nejlepší vaječný koňak
Recept ještě nebyl hodnocenJemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na…
Pokud patříte mezi milovníky pusinek, jistě si oblíbíte i dezert Pavlova, nadýchaný jako baletní sukně. Připravuje se z ušlehaných bílků a po upečení je na povrchu…
Jednoduchou jahodovou zmrzlinu s tvarohem a smetanou zvládneme doma připravit i bez zmrzlinovače. Všechny suroviny rozmixujeme, zašleháme smetanu, a podle momentální…
Dokonalé mini dortíčky jsou skvělým pohoštěním i pro ty nejmlsnější jazýčky. Jejich základ tvoří sušenková směs s máslem, která je zalitá lahodnou směsí mascarpone a…
Máme tady něco pro mlsouny. Čokoládový dort dá práci, jeho výroba je určena těm pokročilým v pečení. Nicméně radost oslavence za tu práci stojí a spokojení strávníci…
Toto je základní recept na klasickou smetanovou zmrzlinu, kterou můžeme libovolně upravovat podle své chuti. Můžeme ji dochutit například vanilkou, jahodovou marmeládou…
Domácí zmrzliny jsou čím dál více oblíbenější, nicméně připravit dokonale krémovou konzistenci není úplně jednoduché. My pro vás máme snadný recept na zmrzlinu ze Salka,…
Tradiční italský nepečený dezert z dlouhých piškotů máčených v kávě s krémem ze sýru mascarpone inspiroval mnohé k různým variacím. V této je původní krém nahrazen…
Nenechte se zmást výčtem ingrediencí. Pár základních, ale opravdu kvalitních surovin. Přesně to vám stačí, abyste vykouzlili fantastické marokánky, které doplní váš…
Výrazně pikantní pochoutka nenáročná na přípravu. Pepř několika barev je nejrozšířenějším kořením na světě. Zelený pepř se sklízí jako první, když ještě nejsou jeho…
Tento výborný tradiční italský dezert připravíme jen z několika surovin. Smetanu, vanilkový lusk a cukr krátce povaříme a poté necháme chladit. Dezert podáváme s…
Omáčka z lahodného parmezánu v kombinaci s bramborovými gnocchi a kuřecím masem chutná naprosto báječně. Jedná se o velice sytý pokrm, proto přijde vhod zejména v…
Sladké zarolované rolády nemusí být vždy náročné na přípravu. Důkazem je tato nádherná bílková roláda plná šlehačkového krému s namletými oříšky. Navíc je i bezlepková,…
Lososa omyjeme, na plechu osolíme, opepříme a postříkáme lehce olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 220 °C přibližně 15 minut.Mezitím si ve vodě uvaříme…
Nejšťavnatějším druhem vepřového masa je vepřová panenka. Marinovaná v cibuli, česneku, obalená v sušených bylinkách, vytvoří společně se smetanovo-žampionovou omáčkou…
Horké letní dny si žádají osvěžující dobroty. Na víkendové posezení s rodinou nebo přáteli můžete připravit třeba tento lahodný smetanový mousse s čerstvými jahodami.…
Máte rádi hříšně dobrou, sladkou čokoládu? Tady je jí více než dost. Nabízíme ideální recept pro všechny milovníky této dobroty - dort patří mezi ty tzv. "hutnější", ale…
Rybí filé jsou kousky rybího masa, které se většinou vyrábí z méně tučných druhů, jako je treska, mořská štika (hejk), pangasius apod. Filé je sušší a nemá pevnou…
Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme cukr a kypřící prášek, vše dobře promícháme. V mléce rozkvedláme vejce a vmícháme olej, vlijeme do mouky a promícháme do hladka…
Klasické hrk hrk řezy s mandarinkami zná téměř každá hospodyňka. Jsou osvěžující, šťavnaté a lehoučké. Když se ale blíží zima, tíhneme spíše k jablkům, skořici a teplu…
Jemný řízek z mletého kuřecího masa vás dostane svou šťavnatostí. Uvnitř mile překvapí šunka a roztavený sýr. V kombinaci s bramborem či bramborovou kaší a vhodným…
Smíchejte mouku, máslo, parmazán a cayenský pepř s takovým množstvím vody, aby se směs spojila. Těsto prohňeteme do hladka, pak rozválíme a vyložíme koláčovou formu o…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Bramboráky v Česku: Odkud pochází cmunda a kde si pochutnáte na vošouchu?
10 luxusních chodů aneb Poslední večeře první třídy na Titanicu: Podávala se pečená kachna, broskve v želé i francouzská zmrzlina
Halušky s kysaným zelím: Typickou chuť zaručí kysané zelí s voňavou slaninou, haluškovač není nutný, stačí jednoduchý fígl