Listový koláč s cibulí a slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenSlané koláče z listového těsta je snadné připravit. V tomto vynikne výrazná chuť opečené cibule, ke které přidáme slaninu, sýr a smetanovou zálivku, která vše spojí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slané koláče z listového těsta je snadné připravit. V tomto vynikne výrazná chuť opečené cibule, ke které přidáme slaninu, sýr a smetanovou zálivku, která vše spojí a…
Lískooříškovou pomazánku milují nejen děti, ale také dospělí. Tu kupovanou nechte v obchodě v regálu a vyzkoušejte si ji připravit v pohodlí vaší kuchyně, není to nijak…
Indická kuchyně je plná pestrých chutí a vůní. Pod názvem sabdží se ukrývá pokrm z květáku, dušené zeleniny a brambor, který můžeme podávat s rýží nebo plackami. Sabdží…
Slané koláče můžeme jíst teplé i studené. Hodí se k obědu i večeři, nebo si je můžeme vzít jako vydatnou svačinu na cesty. Na výběr máme z mnoha druhů náplní, skvělá je…
Ideální pro rodinný oběd nebo večeři, kde si každý přijde na své. Omáčka, která vznikne při přípravě kuliček, skvěle obalí těstoviny a dodá jim plnou chuť. Vznikne tak…
Pivní polévky byly kdysi běžnou součástí jídelníčku, oblíbené byly i v hospodách jako vydatné jídlo. I dnes si můžeme tuto tradiční polévku vychutnat. Výraznou chuť piva…
Sladká žemlovka či zemlbába s jablky a tvarohem je oblíbené české jídlo, které mají rády hlavně děti. Můžeme ji ale připravit i naslano - stačí ji naplnit špenátem,…
Jedním z tradičních slovenských pokrmů podávaných na Velikonoce je hrudka nebo také syrec. Jde o sýr připravený z mléka a vajec. Jeho jemnou chuť můžeme doplnit…
Drobné koláčky z listového těsta plněné směsí kuřecího masa a pórku jsou pěkným zpestřením pohoštění, které podáváme návštěvám. Náplň nejprve krátce orestujeme a…
V tomto svátečním jídle se skvěle snoubí jemná chuť květáku s delikátními krevetami a krémovou sýrovou omáčkou, která voní bylinkami. Krevety jen krátce opečeme a…
Slaný koláč nemusíme připravit jen z listového nebo křehkého těsta. Tento je zcela bez lepku, protože jako základ použijeme rýži. Podusíme ji se zeleninou, promícháme s…
Tato netradiční, ale lahodná polévka překvapí svou krémovou konzistencí a jemně nasládlou chutí. Skvěle se hodí jako lehký předkrm nebo letní oběd, který osvěží a…
Kopřivový špenát má mnoho možností využití, tak jako klasický špenát a navíc je to i ohromně zdravá věc. Spařené kopřivy je možné i zamrazit, určitě vám za dlouhých…
Jemné králičí maso je při správné přípravě velmi delikátní. Jeho chuť vhodně doplňuje pečený česnek a slanina, která mu dodá šťavnatost. Maso podáváme s bramborovo…
Kynuté dukátové buchtičky s krémem si zamilují hlavně děti. Nadýchané buchtičky, které v sobě skrývají kousek mléčné čokolády, zalijeme pudinkovým krémem, ozdobíme…
Syté, výborné a velice snadné na přípravu. Přesně takové jsou zapečené smetanové brambory s ředkvičkami, se zlatavou křupavou sýrovou krustou na povrchu. Sbíhají se vám…
Drobné růžičky z listového těsta poslouží jako sváteční pohoštění, které zaujme pěkným vzhledem i lahodnou chutí. Naplníme je vařeným kuřecím masem ve smetanové směsi…
Jidáše patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům. Sladké jednoduše tvarované kousky kynutého těsta, upečené dozlatova a posypané na závěr moučkovým cukrem jsou vítanou…
Lahodné těstoviny se sýrovou omáčkou a rajčatovou směsí uvaříme během chvilky. Sýrovou omáčku připravíme přidáním sýra a smetany do bešamelového základu. Rajčata…
S prvním jarními paprsky slunce se začínáme poohlížet po něčem osvěžujícím a lahodném. Poctivá smetanová zmrzlina s banánem, podávaná v nadýchané briošce, nabízí…
Vydatné těstoviny s krémovou kari omáčkou, nádechem hub a jemně opečeného masa, potěší všechny smysly. Tato lahodná kombinace si jistě najde stálé místo ve vašem…
S jarními dny, kdy se začíná příroda krásně zelenat, přichází i doba různých bylinek, kterými můžeme ozvláštnit náš jídelníček. Z mladých kopřiv můžeme připravit skvělý…
Těstoviny uvaříme v horké osolené vodě podle návodu na obalu.Pažitku a rajčata nakrájíme nadrobno.Ve větší pánvi necháme zredukovat smetanu na polovinu, přidáme…
Pokud máte dostatek čerstvých ředkviček a nevíte co z nich připravit, vyzkoušejte tuto smetanovou omáčku, jejíž chuť vás příjemně překvapí. Nejlépe chutná v kombinaci s…