Kerblíkouka z Krkonoš
Recept ještě nebyl hodnocenKerblík je rostlina vzhledem připomínající petržel a libeček. Tato lehká a voňavá polévka v sobě spojuje smetanovou hebkost a jemně nasládlou, anýzovou chuť kerblíku –…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kerblík je rostlina vzhledem připomínající petržel a libeček. Tato lehká a voňavá polévka v sobě spojuje smetanovou hebkost a jemně nasládlou, anýzovou chuť kerblíku –…
Syté, voňavé a hotové raz dva – opečené noky na špeku a pórku s vejci jsou skvělým receptem, když chceš jednoduché jídlo plné chuti. Slaný špek dodá jídlu říz, pórek…
Se syrečky je to tak, že je buď milujeme nebo nesnášíme. Pokud patříte do první skupiny, zkuste jarní variantu pomazánky ochucenou medvědím česnekem. Leckterý odpůrce…
Plněná kuřecí stehna s překvapením uvnitř – vaječnou omeletkou, slaninou a medvědím česnekem – potěší nejen chutí, ale i vzhledem. Ideální jako slavnostnější nedělní…
Špenát byl u většiny z nás v dětství nenáviděný, ale v dospělosti jsme mu pomalu přišli na chuť. Z čerstvého špenátu připravíte snadnou a rychle připravenou špenátovou…
V předvelikonočním čase se bude hodit jarní a postní pokrm. Medvědí česnek má nyní svou nejlepší dobu ke sklizni. Do jemné omáčky s bramborami k němu přidejte ještě…
Vaječná omeleta je oblíbené snídaňové jídlo, které dobře zasytí na celé dopoledne. Připravte si ji trošku jinak a to s čerstvým špenátem a pečenou v troubě, není to nic…
Sezóna chřestu je v plném proudu, zkuste jej připravit i jinak než jen v minutkové úpravě. Zapékané těstoviny s chřestem a šunkou jsou velmi jednoduché jídlo, které…
Vyštípnuté výhonky česneku najdou své využití v kuchyni, jsou totiž šťavnaté, křupavé a mají jemně česnekovou chuť. Vylepšete s nimi klasické snídaňové jídlo - míchaná…
I když si mnozí myslí, že sekaná je obyčejné jídlo, tato kuřecí sekaná vás přesvědčí o opaku. Směs kuřecího masa zjemněná smetanou, plněná medvědím česnekem, červenou…
Bezové květy můžeme sbírat během vrcholícího jara. Mají široké spektrum využití, můžeme je sušit, zpracovat do sirupů nebo i smažit. Inspirací tohoto receptu je…
Řeřicha je oblíbená pro svou výraznou kořenitou chuť a aroma. Je nabitá vitamíny a minerály a s ostatní neméně výraznou zeleninou, tvoří bohatý základ této famózní…
Nevíte jak upotřebit bohatou úrodu kedluben? Vyzkoušejte tento snadný recept na máslové kedlubny, podávané s vařeným vejcem. Za pomoci mikrovlnné trouby vše zvládnete…
Jemný a delikátní chřest, který je nutné před tepelnou úpravou vždy oloupat, si skvěle rozumí s různými omáčkami, nejen s oblíbenou holandskou. Pokud si na omáčky…
Dozlatova upečené kuřátko se bude skvěle hodit na váš jarní sváteční stůl. Naplníme ho špenátovou nádivkou a podáváme se sladkými karotkami glazovanými s medem a…
Polévka je grunt. A pokud je plná dobrých věcí, tak to platí dvojnásob. Využijte krátké, ale intenzivní sezóny chřestu a připravte doma lahodnou chřestovou polévku s…
Dezert tiramisu se těší velké popularitě a navíc je opravdu hříšně dobrý. V originálním receptu se používá mascarpone, to ale můžeme nahradit zakysanou smetanou…
Sezóna medvědího česneku, který má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví, je opravdu krátká. Neváhejte a využijte tuto oblíbenou jarní bylinku v kuchyni. Připravit…
Klasickou smaženici z vajíček si uděláme na snídani nebo i večeři. Pokud ji však chceme něčím zpestřit, můžeme využít vše, co nám nabízí naše zahrádka. Kousek lilku, pár…
Patříte mezi milovníky krémových polévek? Tak je tento recept pro vás jak stvořený. Výborná jarní zeleninová polévka není nijak složitá na přípravu a opravdu spolehlivě…
Chřestová sezóna je tu, netrvá však moc dlouho, tak neváhejte a vychutnejte si tuto zdraví prospěšnou zeleninu plnými doušky. Jemná chřestová polévka s bílým i zeleným…
Místo běžných zapékaných těstovin vyzkoušejte stylové jednoporcové zapékací misky. Restovaná zelenina s těstovinami, spojená bešamelovou omáčkou, zasypaná sýrem a…
Z rýže můžeme připravit mnoho rozličných pokrmů a třeba i dezertů. Ta se stala základem pro nepečené kuličky ochucené banánem a pudinkovým práškem. Obalené v kokosu nebo…
Masovou směs s kari jistě připravujeme pravidelně. Ozvláštnit se dá kořením, různými druhy zeleniny a nebo třeba také špetkou tradičního japonského čaje matcha. Omáčce…