Nepečené mandarinkové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenNa horký letní den se jistě hodí osvěžující moučník. Velmi snadný na přípravu, nepečený a plný šťavnatých mandarinek je přesně tento řez. Skládá se z vrstvy sušenek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na horký letní den se jistě hodí osvěžující moučník. Velmi snadný na přípravu, nepečený a plný šťavnatých mandarinek je přesně tento řez. Skládá se z vrstvy sušenek,…
Obliba krémových polévek stoupá, mají mnoho výhod. Jsou rychle hotové, stačí pár základních surovin, které máte většinou doma, zvládnou ji i začátečníci , zasytí a…
Čas sbírání hub je časem, kdy můžete vyzkoušet místo masa do guláše nakrájet dary lesa. Milovníkům hub není pojem houbový guláš neznámý. Jestli jste ho ale vy ještě…
Je prokázáno, že palačinky zlepšují náladu a všem chutnají. Jemné nadýchané placky s tónem pomerančového aroma doplníme lahodnou zakysanou smetanou a delikátním slaným…
Výraznou chuť lesních hub si naplno vychutnáme v jemné smetanové omáčce, kterou provoníme aromatickou šalvějí. Hříbkovou omáčku podáváme s jednoduchými bramborovo…
Další variace na dýňovou polévku, doplněná o chilli krutony, je plná indických chutí. Garam masala, kari i zázvor jsou velmi výrazné a pikantní a k dýni se perfektně…
V zimních chladných dnech přijde vhod talíř syté a horké polévky, která příjemně zahřeje. Uvařte výbornou čočkovou polévku se smetanou, pochutnáte si na ní a navíc je…
Drobné pečivo připravíme z těsta, do kterého přidáme smetanu a tvrdý strouhaný sýr. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary, které posolíme, posypeme kmínem a upečeme. Hodí…
Vyzkoušejte originální verzi oblíbené zelňačky s červeným kysaným zelím! Tato polévka vás zaujme nejen svou sytou barvou, ale i výraznou chutí. Ideální pro milovníky…
Tento pokrm z kuřecího masa se díky snadné přípravě skvěle hodí pro všední dny. Kousky kuřecího masa, pórek a sladká kukuřice ve smetanové omáčce chutnají výborně.…
Slané koláče z listového těsta je snadné připravit. V tomto vynikne výrazná chuť opečené cibule, ke které přidáme slaninu, sýr a smetanovou zálivku, která vše spojí a…
Indická kuchyně je plná pestrých chutí a vůní. Pod názvem sabdží se ukrývá pokrm z květáku, dušené zeleniny a brambor, který můžeme podávat s rýží nebo plackami. Sabdží…
Bezmasé těstoviny vhodné pro vegetariány a každého, kdo se chce vyhnout masu, aniž by musel obětovat chuť. Kombinace se smetanou, zeleninou a bylinkami nabízí širokou…
Tradičním velikonočním cukrovím jsou smažené boží milosti z křehkého těsta, obalené v moučkovém cukru. Příprava není nijak složitá a tak ji zvládnou i začátečníci. Do…
Výborná příloha nebo hlavní chod podávaný se zeleninovým salátem - to jsou výborné šťouchané brambory. Smícháme je s osmaženou schwarzwaldskou šunkou a jarní cibulkou. K…
Trochu opomíjená kedlubna má rozličné využití v kuchyni. Kedlubnovou omáčku lze připravit hned na několik způsobů. Představuje jídlo vhodné pro děti i dospělé, navíc je…
Lehké tvarohové knedlíčky s borůvkovým žahourem chutnají jako léto u babičky. Jemné těsto a sladkokyselé borůvky vás přenesou zpět na slunnou zahradu plnou pohody a vůně…
Smetanový sypaný koláč je jednoduchý a přesto lahodný moučník, který si zamilujete pro jeho vláčnou smetanovou náplň a křupavou drobenku. Bez hnětení a složitého kynutí…
Gobova juha je vydatná a voňavá polévka, která patří k pokladům slovinské kuchyně. Připravuje se z čerstvých nebo sušených hub, často se zjemňuje smetanou a podává s…
Oblíbeným obědem jsou bezesporu karbanátky s kaší. Za pomoci horkovzdušné fritézy můžete připravit jejich o chlup zdravější verzi z kuřecího masa. Karbanátky podáváme s…
Oblíbeným obědem jsou bezesporu karbanátky s kaší. Za pomoci horkovzdušné fritézy můžete připravit jejich o chlup zdravější verzi z kuřecího masa. Karbanátky podáváme s…
Koláč z neodolatelného křehkého těsta je překvapivě snadný a chutná úžasně. Broskve na něm jsou zalité jemnou smetanovou zálivkou a na závěr posypané křupavou drobenkou.…
Na fenyklové pyré uvaříme omyté, oloupané a nakrájené brambory. Zvlášť uvaříme půl bulvy fenyklu a plátek celeru, nakrájené najemno. Uvařenou, scezenou zeleninu…