Vanilkové rohlíčky bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenAť už z jakéhokoliv důvodu držíte bezlepkovou dietu, i přesto si můžete na Vánoce pochutnat na vanilkových rohlíčcích. Nemusí vás to ani přijít příliš draho, když si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ať už z jakéhokoliv důvodu držíte bezlepkovou dietu, i přesto si můžete na Vánoce pochutnat na vanilkových rohlíčcích. Nemusí vás to ani přijít příliš draho, když si…
Prosté a jednoduché jídlo našich předků, bramborové placky s česnekem, vychází z toho, co měly hospodyňky zrovna ve spíži. Brambory, česnek, vejce, sádlo, to vše se v…
Pokud máte rádi sladká jídla, připravte si lahodné bramborové pěry s povidly a mákem. Tvarování taštiček vám sice zabere trochu času, ale za námahu to stojí. Povidlové…
Nenáročná rychlovka, která zachutná i zasytí. Kousky vepřového masa dušené doměkka doplňují různé hořčice, které dají základ lahodné omáčce. Tu zjemníme smetanou a…
Křupavý bramborák naplněný masovou směsí se zeleninou úplně láká k zasednutí ke stolu. Přitom toto jídlo není z nejpracnějších. Můžete využít i zbylé pečené maso a…
Zprudka restované krůtí nudličky s čerstvými paprikami, cuketou a sójovou omáčkou budou výbornou večeří i obědem. Příjemně pikantní chuť dodává strouhaný zázvor s…
K vánočním svátkům patří také neodmyslitelně vůně vaječného likéru. Potěšte své blízké a připravte krásně vláčný likérový chlebíček, plný rozinek a ořechů. Chlebíček s…
Chcete se při svátečním obědě blýsknout před svými nejbližšími? Pokud nedáte dopustit na šťavnatou roládu, vyzkoušejte tento jarní recept plný chuti a bylinek. Medvědí…
Těstoviny penne skvěle doplňuje směs voňavých žampionů a kousků šunky, které v kombinaci s hladkou smetanovou omáčkou vytvářejí dokonale vyvážený zážitek. Tento…
K nedělnímu obědu bezpochyby patří oblíbená sekaná. Připravte ji však trochu netradičně, a to s krustou z bylinek a uzeného sýra. Její chuť tak bude o poznání…
Kuřecí maso nabízí spoustu možností úpravy. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, určitě si oblíbíte tento recept na pikantní kuřecí placičky se slaninou. V kombinaci se…
Což takhle dát si špenát? Jako děti jsme ho nenáviděli, ale v dospělosti ho milujeme. Špenát se zakysanou smetanou a parmazánem, doplněný bramborovými knedlíky s…
Přísady na těstíčko smíchame dohromady.Maso nakrájíme na nestejnoměrné kousky. Naložíme nejméně na 5 hod do připraveného těstíčka.Smažíme ve filtrovacím hrnci anebo na…
Křupavé karbanátky z cukety voní česnekem a cibulkou a uvnitř překvapí nastrouhaný tvrdý sýr. Skvělé jsou servírované horké s bramborovou kaší, ale můžeme je také…
Maso nakrájíme na drobné kousky.Vše ostatní připravíme. Zálivku smícháme a necháme rozležet.Wok nebo silnostěnnou pánev rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme trochu…
Šťavnaté kuřecí maso v lahodné lepkavé omáčce se zázvorem, česnekem a křehkým pak choi je ideální volbou pro milovníky asijských chutí. Rychlé, voňavé a dokonale…
Šťavnaté kuřecí maso v lahodné lepkavé omáčce se zázvorem, česnekem a křehkým pak choi je ideální volbou pro milovníky asijských chutí. Rychlé, voňavé a dokonale…
Rychlé restované kuřecí nudličky na sterilovaném celeru jsou jídlo pro dny, kdy se vám nechce nebo nemáte čas nic zdlouhavě vařit. Omáčka se smetanou a rajčatovým…
Chcete-li připravit luxusní zákusek, se kterým nebude moc práce, vyzkoušejte Amaretto řezy. Lahodný smetanový krém je proložený piškoty máčenými v italském mandlovém…
Vepřová panenka si získala oblibu pro svou jemnost, šťavnatost a rychlost přípravy. Doplníme-li ji o restované houby a zeleninu, získáme tak lahodný pokrm se spoustou…
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel a přidáme na nudličky nakrájenou hlívu.Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a nové koření,…
Knedlíčky - játra pomeleme na masovém mlýnku s česnekem a cibulí. Potom přidáme vejce, sůl, koření, solamyl a strouhanku, dobře promícháme, strouhanky dáme tolik, aby se…
Krůtí prso, které jsem měla i s kůží, poctivě osolíme a opepříme, vložíme do zapékací mísy a necháme odpočinout, než připravíme omáčku. Troubu předehřejeme na 150°C…
Žampióny opláchneme, vylomíme nožičku a klobouček žampiónu vydlabeme (viz foto) nejlépe malou lžičkou. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do…