Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špek uzený - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 223 kJ /
770 kcal
Bílkoviny3,50 g
– z toho živočišné bílkoviny3,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky84,00 g
– nasycené41,00 g
– nenasycené42,00 g
–– mononenasycené36,00 g
–– polynenasycené6,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy0,10 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Sekaná "svíčková"

Sekaná "svíčková"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a vlastní verze je chloubou každé kuchařky. Použitím mletého masa její přípravu zjednodušíte. Zde máte recept, podle kterého se…

recepty73

90 min

Krůtí pečená roláda

Krůtí pečená roláda

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Snad jedním z nejoblíbenějších druhů drůbežího je krůtí maso. K nedělnímu obědu z něj můžete upéct výbornou roládu, plněnou sýrem, salámem, hráškem a špekem. Roládu…

Marie Svarcova

100 min

Masová paštika

Masová paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Paštika je nejen svačinovou klasikou, můžete ji využít i jako skvělý předkrm. Kromě jater obsahuje i pečené maso a navíc je celá zabalená ve špeku a slanině. V kombinaci…

Jenda1

135 min

Houbový guláš s masem

Houbový guláš s masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou jednu velkou nebo dvě střední cibule dosklovata, přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova,…

recepty73

60 min

Cuketové zelí

Cuketové zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Pokud máte stále na zahrádce hromadu cuket, určitě vyzkoušejte cuketové zelí. Od originálu jej téměř nepoznáte a dá se použít ke všem tradičním pokrmům. Díky…

recepty73

30 min

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto…

Martina246

120 min

Tyrolské špekové knedlíky

Tyrolské špekové knedlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Variací na knedlíky je nespočet. Vyzkoušejte knedlíky podle našich sousedů, z rakouského Tyrolska. Špekové knedlíky s cibulí a petrželí si zajisté zamilujete. Konzumovat…

Dušená vepřová kýta

Dušená vepřová kýta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Maso prošpikujeme uzeným špekem, posolíme, popepříme a necháme v chladnu uzrát. Do tlakového hrne dáme sádlo, máslo a olej v poměrech 1:1:1, a to tolik aby bylo pokryté…

clupmi

150 min

Dančí krk na smetaně

Dančí krk na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Dančí krk dobře odblaníme a svážeme do válečku, aby maso udrželo tvar. Vzniklý váleček prošpikujeme, osolíme a vetřeme směs koření. Maso uložíme zakryté do chladu na 24…

Colombo65

180 min

Hovězí pupek na česneku

Hovězí pupek na česneku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Plát hovězího pupku odblaníme a rozprostřený z vnitřní strany bohatě potřeme směsí ze soli a rozetřeného česneku z obou velkých palic. Tři díly česnekovo-solné směsi…

Colombo65

120 min

Kančí plec na smetaně

Kančí plec na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, poctivě prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádou.Maso následně…

Colombo65

120 min

Srnčí ragú z plece

Srnčí ragú z plece

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, a slaninu na menší kostky. Maso smícháme s kořením a vložíme nejlépe do druhého dne do lednice uležet. Do hrnce…

Colombo65

120 min

1 2 3 10

Naposledy jste si prohlédli