Zapečené rizoto s lososem a špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenVezmeme větší mísu, do které dáme rýži a obrané maso z lososa, které zakápneme citronovou šťávou.Mezitím připravíme špenát, klasicky, jako když se připravuje třeba k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vezmeme větší mísu, do které dáme rýži a obrané maso z lososa, které zakápneme citronovou šťávou.Mezitím připravíme špenát, klasicky, jako když se připravuje třeba k…
Troubu zapneme na 170 stupňů.V mixéru vyrobíme grusetkové těsto tak, že do něj vložíme na kousky natrhanou mozzarellu a mixujeme zcela dohladka s vejci. Jakmile je těsto…
Mäso si nakrájame na kocky a necháme marinovať 24 hodín. Potom prudko opečieme na oleji. Vyberieme a do výpeku pridáme smotanu, sójovú omáčku, šťavu z limetky a bazalku,…
Špenátová náplň: může být z čerstvých listů, z mraženého špenátu (nejsnadnější je to z porcovaného špenátu), ale může být i zbytek dušného špenátu, pod ten už ale…
Špenátová náplň: může být z čerstvých listů, z mraženého špenátu (nejsnadnější je to z porcovaného špenátu), ale může být i zbytek dušného špenátu, pod ten už ale…
Zapneme troubu na 180° C a plech vyložíme papírem na pečení, který lehce pomažeme olejem. Do mísy prosejeme mouku a promícháme s práškem a solí, přidáme scezený protlak…
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem (nebo jen vyložíme peč. papírem). Na dno položíme vždy dvě kolečka salámu na sobě, na ně navršíme smaženici z vajec (nebo…
Kuřecí prsa nakrájíme naplocho na plátky - seřízneme asi 1 cm tenkou vrchní vrstvu a pokračujeme stejným způsobem až dolů.Prsa proložíme plátky bresaoly a omytých a…
Očištěného králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí a touto směsí potřeme králíka z vrchu i zevnitř. Králíka naplníme…
Omyté brambory a dýni oloupejte a vše nakrájejte na menší kousky. Vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a povařte 12 minut. Pak sceďte a vidličkou rozmačkejte na pyré…
Rychlosůl s utřeným česnekem smícháme a pečlivě vetřeme do masa ze všech stran. Zavakuujeme nebo zabalíme pevně do potravinářské folie. Necháme takto v lednici až 14 dní…
Předehřejeme troubu na 180 °C a do formy na muffiny vložíme košíčky z pečicího papíru.Cuketu nakrájíme na plátky, ostatní zeleninu na drobné kousky a na oleji osmahneme…
Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.V míse smícháme mouku s jedním vejcem a mlékem, v jiné misce smícháme hořčici se smetanou.Nakrájené houby…
Špenát nechte přirozeně povolit nebo spařte horkou vodou, každopádně v obou případech jej pak dobře vymáčkněte od vody.Přemístěte do mixéru a rozmixujte společně se…
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a nakrájame na veľké štvorce.Každý štvorec v jednej polovici posypeme malým množstvom strúhanky.Na ňu dáme trocha…
Voňavé křupavé sušenky pikantní chuti potěší každého! Zázvorové sušenky se skořicí si vychutnáte s voňavým čajem nebo kávou. Skvělá mini sladkost, kterou si můžete…
Kousek exotiky může být u vás doma jednoduše díky těmto závitkům z pekingského zelí. Závitky z listů jsou plněny směsí mletého kuřecího masa a zeleniny. Po uvaření v…
Pasqualina je italský slaný koláč, který se v Itálii tradičně připravuje na Velikonoce, pochutnat si na něm ovšem můžeme kdykoliv během roku. Náplň připravíme z rukoly,…
Připravte skvělou sytou polévku, kterou uctíte příznivce čistě veganské stravy, ale pochutnají si i ostatní jedlíci. Je pestrá ve výčtu surovin a skvěle nahradí i lehký…
V této vydatné večeři zužitkujeme úrodu ze zahrádky i čerstvé houby z lesa. Špenát, houby provoněné tymiánem a plátky rajčat se pěkně doplňují. Vše spojíme smetanou a na…
Letní lilkové pizzy se zeleninou jsou lehkou a chutnou alternativou klasické pizzy, ideální pro horké letní dny. Namísto těsta se jako základ používají plátky lilku,…
Domácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Jejich chuť navíc obohatí trochu dýně. Gnocchi podáváme se špenátem, který zjemníme ricottou a na závěr je posypeme…
Bramborovou kaši můžeme jednoduchým způsobem proměnit v ještě větší lahůdku. Stačí do ní vmíchat cibulku, rajčata, šunku a špenát a zapéct v troubě. Takto připravené…
Pokud jste příznivci veganské stravy, tento recept je právě pro vás. Koprová náplň s bílého tofu je dokonale ochucená a spolu s mrkví a polníčkem tvoří výbornou…