Zázvorové sušenky se vzorem
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavé křupavé sušenky pikantní chuti potěší každého! Zázvorové sušenky se skořicí si vychutnáte s voňavým čajem nebo kávou. Skvělá mini sladkost, kterou si můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Voňavé křupavé sušenky pikantní chuti potěší každého! Zázvorové sušenky se skořicí si vychutnáte s voňavým čajem nebo kávou. Skvělá mini sladkost, kterou si můžete…
Kousek exotiky může být u vás doma jednoduše díky těmto závitkům z pekingského zelí. Závitky z listů jsou plněny směsí mletého kuřecího masa a zeleniny. Po uvaření v…
Uvařili jste brokolici a po krátkém vaření vám zbyl nepříliš výrazný vývar? Nevylévejte ho, ale připravte z něj chutnou polévku. Z brokolicového pyré a kousků sekaného…
Závin oceníme jako snídani, nebo také jako svačinu. Může být sladký, ale také slaný. Závin se špenátem a tvarohem příjemně voní po česneku a muškátovém oříšku. Potěší…
Ječné kroupy patří momentálně mezi suroviny, které jsou na našem jídelníčku neprávem velmi sporadicky. Po jejich uvaření jsou lehce stravitelné a mají jemně oříškovou…
Pasqualina je italský slaný koláč, který se v Itálii tradičně připravuje na Velikonoce, pochutnat si na něm ovšem můžeme kdykoliv během roku. Náplň připravíme z rukoly,…
Připravte skvělou sytou polévku, kterou uctíte příznivce čistě veganské stravy, ale pochutnají si i ostatní jedlíci. Je pestrá ve výčtu surovin a skvěle nahradí i lehký…
Americké brownies si nás získaly skvělou výrazně čokoládovou chutí. Příprava této dobroty je velmi snadná a rychlá. Vyzkoušet můžeme i veganskou variantu, ve které se do…
Tento pokrm je plný chutné zeleniny. Podáváme ho jako večeři s čerstvou bazalkou a pečivem. Během pečení se postupně rozvine chuť dýně a rajčátek, do kterých přidáme…
Letní lilkové pizzy se zeleninou jsou lehkou a chutnou alternativou klasické pizzy, ideální pro horké letní dny. Namísto těsta se jako základ používají plátky lilku,…
V této vydatné večeři zužitkujeme úrodu ze zahrádky i čerstvé houby z lesa. Špenát, houby provoněné tymiánem a plátky rajčat se pěkně doplňují. Vše spojíme smetanou a na…
Malé plněné rohlíčky, připravované bez kynutí, můžete upéct jak ve sladké, tak ve slané variantě. Je jen na vás, jestli zvolíte, šunkovou, sýrovou, nebo makovou náplň.…
Takovou výživnou jednohubkou se může snadno stát i kuřecí maso. Plátky kuřecích prsou naplníme špenátem, svineme do závitků, tepleně upravíme a poté z nich nakrájíme…
Bramborovou kaši můžeme jednoduchým způsobem proměnit v ještě větší lahůdku. Stačí do ní vmíchat cibulku, rajčata, šunku a špenát a zapéct v troubě. Takto připravené…
Sekaná je považována za obyčejné jídlo. Tuto sekanou je však vhodné podávat na Velikonoce, jelikož se uvnitř skrývají vařená vejce a špenát. Velikonoční sekaná je…
Sladká žemlovka či zemlbába s jablky a tvarohem je oblíbené české jídlo, které mají rády hlavně děti. Můžeme ji ale připravit i naslano - stačí ji naplnit špenátem,…
Kompletní a chutné jídlo naleznete v tomto receptu. Kus lahodného plátku z vepřové krkovice doplní bramborové koláčky na sádle, s cibulkou. Jako zeleninová příloha je…
První teplé jarní dny jsou zde a společně s nimi se krásně zelenat příroda. K jaru neodmyslitelně patří čerstvé suroviny, mezi nimi i mladý špenát, ze kterého můžete…
K rybě se skvěle hodí jemně ochucený špenát. Ochutíme ho česnekem, podusíme a na závěr přidáme zakysanou smetanu. Rybu stačí krátce orestovat na pánvi a je hotovo.…
Toto chutné bezmasé jídlo uvaříme během chvíle. Knedlíky připravíme z bramborového těsta, do kterého přidáme špenát, sýr a tvaroh, a navíc ho ochutíme česnekem. Podáváme…
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Tuto jednoduchou krémovou polévku ze špenátu či mangoldu a brambor podáváme posypanou vejci vařenými natvrdo a rozdrobenou brynzou. Díky jemné chuti a pěkné zelené barvě…
Pokud jste zvyklí na klasickou “bramboračku”, v tomto receptu je z ní jen náznak. Výsledná smetanovo-zeleninová polévka s bramborami, medvědím česnekem a parmezánem si…
Tortilla plněná pestrou náplní je skvělá jako lehký oběd i jako vydatná svačina na cesty. Kombinace pomazánky z červené řepy, vajec se špenátem a avokáda chutná skvěle a…