Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Shakshouka s cizrnou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vylizanytalir vylizanytalir

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 562 kJ /
851 kcal
Bílkoviny52,71 g
Tuky39,89 g
Vláknina15,37 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 671 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy64,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejte troubu na 180 °C. Krok 2: V pánvi, kterou můžete dát do trouby, osmahněte na dvou lžících olivového oleje cibuli. Až zesklovatí, přidejte koření- papriku, kmín, kajenský pepř a nechte rozvonět. Krok 3: Přidejte cizrnu, vše dobře promíchejte, a přidejte nasekaná loupaná rajčata spolu s ½ hrnku vody.
Osolte, opepřete a na mírném plameni nechte probublávat zhruba 20 minut. Krok 4: Udělejte do směsi díru na každé vejce, to do díry rozklepněte. Krok 5: Dejte do rozehřáté trouby na 8-10 minut. Tak, aby žloutky ještě tekly, ale bílky byly už pěkně zatažené.
Před servírováním můžete posypat nasekanou petrželí. Podávejte s opečeným chlebem.

Zveřejněno 3. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Shakshouka s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RJ8O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Shakshouka s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RJ8O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, česnek, vejce, cizrna, rajče loupané, paprika, pepř cayenský, kmín drcený, sůl, pepř, petržel, paprika čerstvá červená, cukr třtinový, špenát

Přidat fotografie receptu