Špenátové quiche (kiš)
Recept ještě nebyl hodnocenZákladem správného quiche je jeho těsto. Určitě není dietní, ale právě to, ho dělá naprosto neodolatelným. Náplň se skládá ze špenátu a strouhaného sýra, vše zalité…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základem správného quiche je jeho těsto. Určitě není dietní, ale právě to, ho dělá naprosto neodolatelným. Náplň se skládá ze špenátu a strouhaného sýra, vše zalité…
Rozehřejte olej, přidejte pórky,cukety a celer a za občasného míchání smažte 5 minut na silnějším plameni. Přidejte česnek, rajčata, rajčatový protlak,bobkový list…
Vypraný špenát povaříme ve slané vodě ne příliš doměkka. Scedíme a hrubě rozsekáme. Dáme na salátovou misku, zalijeme marinádou z octa, soli a oleje a posypeme pepřem.…
1) Špenát si nadrobno nasekáme (pokud máme čerstvý, tak ho spaříme a vyždímáme vodu a necháme vychladnout). Přidáme k němu třený česnek. 2) Rozklepneme vajíčka a…
Špenát necháme rozmrznout a důkladně přes cedník vymačkáme. Pokud použijete špenát čerstvý, spařte ho vařící vodou a nechte okapat. Potom jej nadrobno nasekáme a…
Mäso premiešame s nadrobno narezanou cibuľou, pretlakom, vajíčkom, prelisovaným cesnakom, majoránkou, korením, soľou. Vytvarujeme malé guľky a vyprážame ich na oleji…
Suroviny na těsto společně zpracujeme a vzniklé těsto necháme přikryté asi 20 minut odpočinout. Mezitím očistíme a omyjeme špenát, uvaříme ho v osolené vodě, necháme…
Anglickou slaninu, nakrájenou na drobné kostičky, vyškvaříme na suché pánvi. Pak ji i s tukem vylijeme do pekárny, přidáme tekutiny, sypké suroviny a zapneme program…
Kuřecí prsa přes folii mírně rozklepeme. Osolíme, opepříme. Rozmražený kostkový špenát rozmixujeme s prolisovaným česnekem, ajvarem, zakysanou smetanou a špetkou soli…
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky a orestujeme ji na oleji nebo na sádle. Přidáme pokrájenou jarní cibulku a …
Nejprve si připravíme špenát. Cibulku necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme špenát, česnek, smetanu, osolíme, opepříme a zahustíme vejcem. Necháme vychladnout. …
Na oleji si ve větší pánvi osmahneme nakrájenou cibulku, dáme nakrájené rajčata a osolíme a o pepříme, necháme podusit. Po 15 minutách přidáme mleté maso, tymián,…
Pangasia okořeníme a necháme v chladu 15 minut odležet. Špenát omyjeme, nakrájíme a spaříme. Na pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje a přidáme špenát, česnek a…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.Zatímco se vaří těstoivny, opékáme šunku a jarní cibulky na oleji při střední teplotě asi 5 minut dokřupava.Ze špenátu odstraníme…
Vezmeme větší mísu, do které dáme rýži a obrané maso z lososa, které zakápneme citronovou šťávou.Mezitím připravíme špenát, klasicky, jako když se připravuje třeba k…
Ředkev očistěte, je-li třeba oloupejte, a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.Vývar (vodu) přiveďte k varu, vhoďte ředkev a česnek. Uvařte do…
Maso pokrájené na 6 plátků mírně naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a lehce opečeme a podusíme na sádle.Na kostičky posekanou cibuli zpěníme na slanině…
Špenát nechte přirozeně povolit nebo spařte horkou vodou, každopádně v obou případech jej pak dobře vymáčkněte od vody.Přemístěte do mixéru a rozmixujte společně se…
Mušličky z tvarohového těsta můžete připravit na silvestrovskou oslavu, nebo k posezení u dobrého vína. Náplň můžete zvolit takovou, jakou máte rádi. Zajímavá je…
Filety si osolíme a připravíme si těstíčko z vajíčka, mouky, špetky soli, nastrouhaného špenátu a utřených tří stroužků česneku. Těstíčko by mělo mít konzistenci, asi…
Zaděláme směs jako na karbanátky. Všechny ingredience smícháme v míse dohromady a dochutíme. Na potravinářskou fólii směs rozetřeme rukama do plátu a na něj rozložíme…
Na másle osmahneme žampiony, na kostky nakrájená oloupaná rajčata zbavená jader, přidáme drobně krájená vejce, sůl, pepř, tymián. Touto směsí naplníme palačinky , které…
Smícháme mouku s vodou, přidáme špetku soli a řádně vymícháme hladké těsto. Pánev potřeme sádlem a palačinky upečeme. Palačinky se snažíme dělat tenké, vyšší by se…
Krokety Brambory a dýni zbavíme slupek a ostrým nožem nakrájíme na cca 7 mm plátky. Pak pomocí tvořítka děláme menší kolečka. Do hrnce dáme vodu, osolíme, přivedeme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Čeká vás oslava? Netradiční slaný dort překvapí i potěší. Poradíme, co do něj
Sýrové kuličky 5x jinak: Pikantní „hospodské“ z nivy, jemné hermelínové se šunkou nebo voňavé lososové, které božsky chutnají
Talián byl v Praze hitem a nezbytností k pivu. Kde se "neuzená uzenina" vlastně vzala?