Makarony se sýrovo-špenátovou omáčkou

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 3 porce Těstoviny 0 názorů

Suroviny

500 g makarony Adriana
125 g špenát baby
1 šalotka nebo menší cibule
1-2 stroužky česneku
1 lžíci olivového oleje
30 g másla
200 g smetany na šlehání
100 ml mléka
120 g plísňový sýr Niva , Rival apod.
6 plátků anglické slaniny
pepř
sůl
mandlové lupínky (nejsou nutné)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Nasekáme nadrobno cibuli, utřeme česnek se špetkou soli, propláchneme špenát a okapaný nasekáme.

  2. Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a 1 lžíci másla, přidáme cibuli, utřený česnek a osmažíme jen dosklovata. Vložíme špenát, promícháme a zalijeme smetanou. Snížíme teplotu, přidáme nakrájený sýr, mléko a zvolna přivedeme k varu.
    Teplotu snížíme na minimum a za častého míchání provaříme. Podle požadované hustoty buď zředíme mlékem nebo zahustíme přidáním 1 taveného sýru a plátkem studeného másla, opepříme dle chuti.
    Solit není třeba, sýr je dostatečně slaný..

  3. Plátky slaniny poklademe na talíř, lehce pokropíme vodou a přikryté papírovou utěrkou vložíme do mikrovlnky na 800 W a 2 minuty nebo můžeme opéct na suché pánvi.
    Na menší pánvičce opražíme mandlové lupínky na posypání, jsou skvělé, ale nejsou nutné.
    Makarony podáváme polité omáčkou, ozdobené slaninou a posypané lupínky mandlí.

Poznámka

K omáčce můžete použít i jiné těstoviny a přidat kousky opečeného nebo grilovaného drůbežího masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Makarony se sýrovo-špenátovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo