Špenátový koláč z kynutého těsta

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 1,5 hod 6 porcí Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

300 g v slupce uvařených brambor
500 g polohrubé mouky
1 lžička soli
1 vejce
3 dl mléka
1 kostka droždí (42 g)
1 lžička krystalového cukru
Náplň:
500 g čerstvého lisového špenátu
sůl
6 stroužků česneku
3 lžíce oleje
100 g strouhaného sýra na posypání
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Potom s ostatnými surovinami vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.

  2. Na plnku krátko povaríme špenátové listy ( asi 3 min ), scedíme. Premiešame s olejom, soľou a prelisovaným cesnakom.

  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 častí. Každú vyvaľkáme na kruhy s priemerom asi 15 cm, vysoké 1 cm. Uložíme na plech a na každý kruh rozložíme špenát.

  4. Posypeme strúhaným syrom a pri strednej teplote upečieme.

    Podávame teplé s kyslým mliekom, príp. acidofilným alebo kefírom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špenátový koláč z kynutého těsta

Tématické fráze: kynutý koláč se špenátem spenatovy kolac kynuté těsto se špěnátem spenatove kynute kolacky špenátový šnek z kynutého těsta jidla s kynuteho testa kynuté těsto na koláč s posypkou koláč z kynutého těsta špenátová kolacky špenátový závin z kynutého těsta slany kynuty kolac se spenatem kynute testo na kolac kynuté koláčky se špenátem kynute bramborove kolace top recepty jidlo z kynutého těsta kynuty slany kolac se spenatem slané recetpy z lisového těsta kynuté bramborové koláče se špenátem kynuté špenátové šneci špenátové koláčky

Zapomněl/a jsem heslo