Celozrnný quiche (Jíme zdravě)

Bezmasá jídla Doba přípravy: 40+50 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Bezmasá jídla Doba přípravy: 40+50 0 názorů

Suroviny 10 porcí

Na těsto:
200 g celozrnné špaldové hladké mouky
30 g kokosového oleje
špetka soli
50 ml mléka
2 lžíce olivového oleje
Na náplň:
1 lžíce olivového oleje
2 šalotky
150 g žampionů
300 g špenátu
1 stroužek česneku
3 vejce
špetka strouhaného muškátového oříšku
100 g cherry rajčátek
250 g ricotty
50 g parmezánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 190°C. Mouku prosejeme do mísy a přidáme rozpuštěný kokosový olej, sůl, mléko a olivový olej. Vypracujeme těsto, ze kterého uděláme kuličku, zabalíme do potravinové fólie a dáme na 20 minut do lednice.

  2. Těsto vyjmeme, propracujeme nejdříve rukami a pak vyválíme na pomoučněném vále do tvaru kruhu (cca o 2 cm větší, než forma s okraji). Kulatou formu o půrměru 30 cm vymažeme a vyložíme těstem. Těsto, které nám sahá přes okraje formy odřízneme. Dno formy propícháme vidličkou, zatížíme suchými fazolemi, aby se nám těsto nanafouklo a dáme péct na 10 minut při 180-190°C.

  3. Mezitím rozpálíme v pánvi 1 lžíci olivového oleje, přidáme nasekané šalotky, žampiony, propraný špenát a utřený česnek. Opékáme 7 minut, poté necháme chvíli vychladnout a přemístíme do mísy, do které přidáme vejce, rozpůlená rajčata, muškátový oříšek, ricottu, sůl a pepř. Směs přelijeme na upečený korpus, vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 25-30 minut 180-190°C. Na posledních 5 minut pečení posypeme quiche parmezánem.

Poznámka od kuchařky

Jíme zdravě

Komentáře k receptu Celozrnný quiche (Jíme zdravě)

K receptu nejsou žádné komentáře.