Býčí žlázy se špenátovými nočky

Suroviny

býčí žlázy
sůl
pepř
hladká mouka
tuk na smažení
Na nočky:
asi 150-180 ml hotového špenátu
2 vejce
2 větší stroužky rozetřeného česneku
sůl
pepř
strouhaný muškátový oříšek
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vše na nočky smícháme dohromady, mouky dáme tolik, aby vzniklo hustší těstíčko. To pak přes haluškovač protláčíme do vřící osolené vody.

  2. Když vyplavou, jsou hotové a můžeme je scedit.

  3. Žlázy nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. A než nám zavaří voda a uvaří se noky, tyto řízečky osmažíme.
    Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Maso na přírodno jde s těmito špenátově chutnajícími noky velice dobře dohromady.

Noky by byly výborné i bez masa, jen přelité osmaženou cibulkou.

Nerada přidávám tzv. "zbytkové" recepty, ale tady jsem udělala výjimku - z jedné zbylé porce špenátu byla příloha pro tři lidi.

Velmi podobný recept má magdalenka http://www.toprecepty.cz/recept/16755-spenatove-no... (pouze dělaný z rozmraženého špenátu) a překvapilo mě, že u něj píše, že v nočkách špenát ani necítí.

V těchto nočkách ho ucítíte určitě :-)

Komentáře k receptu Býčí žlázy se špenátovými nočky

  • Bibinka Bibinka

    Cathleen, jejej, ty býčí žlázy bych si dala okamžitě-to je taková lahoda-alespoň pro mně;-)la bych je bez nočků. Jasnej 8.bod:yes:

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Super kouličky i nočky :yes::yes:+

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    jejda ... tak byci zlazy jsem mela naposledy nekdy pred 15ti lety...v jednom motorestu mezi H.Kralove a Chlumcem n.Cidlinou je delavali...hezky s opecenymi bramborami a tatarkou,nebo salatkem to byla dobra basta....:-*:-p:-K ale nocky se u nas papkaji a tak to prubnu...za ne davam bodik...a cathleen...nechces poslat na island alespon maly vzorek:-?;-):-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Recept sa mi páči, mám v mrazáku jahňacie žľazy ( naše jahňa bolo chlapček :-D ), tak by som to aj skúsila podľa tohto receptu, uvidíme :yes:;-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)pěkné:yes::yes:+1

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (autorka receptu)

    srettka::-) sretti, myslím, že ony už regulované početí mají....ty naše holky vemenatý.
    Jo a ke kuřecímu plátku na přírodno by nočky taky určitě šly ;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    A pozor:-! vercajk manželů od krav je nadále v ohrožení:-O ani v tomto nevlídném mlžně inverzním období není jejich produkce v bezpečí. dyg ty holky nebohý vemenatý budou muset při tomhle vašem apetitu chodit do střediska regulovaného početí:-?:-))
    ale jinak na oko to vypadá jak kuřecí plátek...mnoo...ode dneška každou kuřecí kozenku raději důůůkladně zkontroluju:-O

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    vseumel: já to nejedla, ale kamarád z toho dělá řízky. Prý jsou vynikající, ale taky je s tím moc práce.;-)

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Prý je to hrozně dobré, moje teta jídávala kravské vemínka. Třeba někdy dostanu odvahu to zkusit :-D:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Škoda že u nás žlázy papám jen já, ale určitě udělám noky ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jooooo!!!! To já můžu!!! Bezva recept!! Supéér!! zase něco na kouličky:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: byči žlazy byci zlazy recepty byči zlazy recept příprava býčí žlázy hrubá příprava býčích žláz recept na býčí žlázy byci oci jidlo recepty býčí žlázy na smetaně byčí žlázy a jejich příprava apetit- býčí žlázy recept recepty býčí žlázy zapečené smažené kravské vemínko býčí žlázy apetit recepty býčí žlázy recepty - špenátovými noky byčí žlázy medailonky recepty